Bitten och jag pratar på Hälsomässan nästa lördag

Sundsvalls Hälsomässa, Skönsbergs Folket Hus, nästa helg, den 5/10, pratar både Bitten Jonsson, kl 12.00, och jag kl 14.30.

Se övriga evenemang i Evenemangskalendern.

 

Comments

 1. 1

  För 4-5 år sedan så var jag i Helsingborg och lyssnade på ett föredrag av Bitten Jonsson. Hon hade då drabbats av falsk ischias – så fysiskt var hon lite osmidig. Men den intellektuella spänsten var det inget fel på.

  Bitten drog parallellen att beroende av kolhydrater/socker och alkohol är ett och detsamma. Professor Göran Sjöberg hävdar ju det också.

  Men hen som konsumerar ”livsmedlet” alkohol VET ju – att ett övermått av alkohol kan leda till ett alkoholberoende. Men dom som förleds av Livsmedelsverket = Livsfarliga Verket – har ju INGEN aning om att deras rekommendation om ca 60 % kolhydrater/socker i kosten – per automatik obönhörligen leder till ett dolt beroende av mer och mer av den varan.


  Så folkhälsomässigt sett så är ju alkohol en ”piss i Mississippi” – relativt vad kolhydrater/socker är – i meningen att rasera en god hälsa. Det finns ju så mååånga flera kolhydrat/socker-beroende medborgare – än vad det finns av alkoholberoende.

  Jag var i eftermiddags och handlade på Maxi i Mellbystrand – och slogs då av tanken att det i Sverige blir mer och tydligt att fler och fler ÄR mer eller mindre gravt överviktiga. Siffran i Sverige lär nu var uppe i ca 40 % – så Wi har ju en bit kvar till ca 70 % i USA – men i alla fall.


  Så det vill nog till att Wi som har befriat oss ifrån kolhydrat/socker-drogen ”ligger i” och mässar om det – ifall ej Sverige skall nå upp till USA-siffrorna för övervikt inom överskådlig tid.

  När jag kollade i de överviktigas varuvagnar – så konstaterade jag att säkert mer än 80 % av varorna i dem – var sådant som skulle underhålla och förstärka köparens kolhydrat/socker-drog. Tragiken i detta är ju att köparen ej har en aning om att det är så = hen kan ej göra något åt det – så länge som Livsmedelsverket = Livsfarliga Verket får hålla på och missleda befolkningen.

  Tragiskt, verkligen… 😥


  https://www.youtube.com/watch?v=YxBgjFTNk3g&eurl=

  https://www.youtube.com/watch?v=YxBgjFTNk3g&eurl=

 2. 2

  HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE

 3. 3

  @ Josef Boberg:
  Den insikten blir väldigt påtaglig när man varit allvarligt sjuk ! Insikten framtvingar också ett ökat häslomedvetande som förmodligen inte skulle kommit annars. Hälsan tiger still som det sägs och då reflekterar man inte så mycket, utan tar det mesta för givet. Därför blir böcker skrivna av personer som har egna erfarenheter av sjukdom och hälsoproblem upplysande och insiktsfulla.

 4. 4

  natan Skrev:

  Därför blir böcker skrivna av personer som har egna erfarenheter av sjukdom och hälsoproblem upplysande och insiktsfulla.

  Jo… – Natan – jag instämmer – och det gäller ju även sådana berättelser som det finns rätt gott om på nätet. Det är vad jag skulle vilja kalla för evidensbaserad vetenskap/kunskap – som är väl värd att ta till sig och reflektera över.

  Etablissemangets evidensbaserade vetenskap och den s k fria forskningen är ju ej så mycket att ”hänga i julgranen”, tyvärr tyvärr… 😥

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa