Fett ger fett smal midja

I Corren.se: Fett ger fett smal midja.
Professor Fredrik Nyström ser SBU-rapporten som en revansch mot de etablerade fettsnåla kostråden.

– Fett är det bästa för den som vill gå ner i vikt. Och något samband mellan högt fettintag och hjärtkärlsjukdomar existerar inte.

 

Comments

 1. 1

  Härligt att han avlivar myten om ”en rejäl grötfrukost” …

  Efter en tid med LCHF är man bara inte hungrig till frukost på samma sätt som med tallriksmodellen! Överhuvudtaget är man aldrig vrålhungrig som med den kolhytratstinna och fettsnåla tallriksmodellen + ett par tre fruktmellanmål 😉

  När folk frågar om jag har slutat äta frukt säger jag att jag äter en frukt om dagen – nämligen en avocado!

 2. 2

  1940 Skrev:

  När folk frågar om jag har slutat äta frukt säger jag att jag äter en frukt om dagen – nämligen en avocado!

  När någon påstår att det inte kan vara nyttigt att utesluta frukt ur kosten frågar jag varför jag ska börja äta frukt nu som 60+, när jag knappt ätit frukt tidigare i livet, vilket är sant. Då blir de långa i ansiktet. 😉

  För övrigt var det en väldigt bra artikel i Corren, även om jag kan tycka att Nyström får lite väl mycket credit på Annikas bekostnad.

 3. 3

  Många pratar fortfarande om energifrågan: https://kajsaasp.se/2013/09/mat-vid-fetma-seminarium-om-sbu-rapporten

 4. 4

  LenaK Skrev:

  För övrigt var det en väldigt bra artikel i Corren, även om jag kan tycka att Nyström får lite väl mycket credit på Annikas bekostnad.

  Nog för att Annika är den som plöjt vägen för fettets nyttighet, åtminstone i media, så är det bara positivt att olika läkare och professorer uttalar sig istället för samma person överallt, det måste visas att det inte bara är enstaka personer som anser att det är bra med fett. Dessutom är Nyström verksam i Linköping så att det är honom som Östgöta Correspondenten vänder sig till när de ska göra en artikel om detta är väl knappast förvånande.

 5. 5
  Thomas Jansson säger

  ja – så är det, bagarens hund är fet medans slaktarens vovve är smal då ju denne lever på fett,,,

  men som ni kanske inte vet – man kan få mera muskler av fet mat!

  det är till och med så att man kan gå upp i vikt av fet mat men bli betydligt smalare,,,,

  första gången jag upptäckte att jag överåt protein kompenserade jag min kost genom ett betydligt ökat fettintag .- på 4 veckor minskade jag mitt midjemått med cirka 10 cm utan ett enda grams viktnedgång,,,

  just nu är jag inne i en period med mycket skrotlyft – minskar i omfång men går upp i vikt – ingen anledning till oro alls – mycket talar för att vi ska kasta vågen,,,

 6. 6
  Thomas Jansson säger

  ,,,och det finns forskning på att man kan öka muskelmassan med LCHF,,,,

  Minskat blodsocker & insulin såklart, minskat fett i kroppen OCH ÖKAD MUSKELMASSA!!!

  Kommer inte ihåg siffrorna men de är inte försumbara vilket många praktiker vittnar om – Sten Sture Skaldeman var den första som gjorde mig uppmärksam på detta och han hade så klart rätt!

 7. 7
  Thomas Jansson säger

  nu kanske jag blir en mullig mansgris för en kort stund – män får mest kroppsliga fördelar av LCHF medan kvinnorna får ett betydligt lugnare psyke – själv skulle jag aldrig komma på tanken att umgås med kolhydratdrivna kvinnor – livet är tillräckligt komplicerat utan sådana störande moment,,,

  kanske tycker ni kvinnor samma sak om oss män?

  hursomhelst – min övertygelse är att alltför många relationer går sönder p g a fel kost,,,

 8. 8

  @ Thomas Jansson:
  Det där var en vinkel som jag ska ta ad notam 🙂 !

 9. 9

  Anna Skrev:

  Många pratar fortfarande om energifrågan: https://kajsaasp.se/2013/09/mat-vid-fetma-seminarium-om-sbu-rapporten

  Jo… – Anna – och jag kommenterade där med: ”Hur som med det animaliska fettet – men för mycket av kolhydrater/socker är i vart fall LivsFarligt – som jag ser det.

  I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?”

  Men den kommentaren raderades av Kajsa Asp. Talande nog ❓

 10. 10
  thomas jansson säger

  natan Skrev:

  @ Thomas Jansson:
  Det där var en vinkel som jag ska ta ad notam !

  Det är min absoluta övertygelse att kvinnor är betydligt känsligare för kosten än män,,,,
  Under sin fertila ålder är deras hormoner i ständig förändring och sedan kommer klimakteriet vilket gör att många kvinnor slutar att fungera – äter de istället riktig kost går det nästan alltid bättre,,,
  Jag utesluter inte att vi män påverkas av kosten för det gör vi så klart/

 11. 11

  @ thomas jansson:
  Min egen erfarenhet är att kroppen blir lugnare. Inte minst på morgonen. Förr på kolhydratkost var kroppen i alarmtillstånd vid uppvaknandet med hög puls. Nu har det lugnat ner sig betydligt även om jag inte är strikt LCHF are. Tagit bort det mesta av brödet och absolut det vita.

 12. 12
  Thomas Jansson säger

  @ natan:
  håller helt med – själv äter jag relativt strikt LCHF men frossar ibland kolhydrater – dock bara en bråkdel av vad folk i allmännhet stoppar i sig varje dag – för mig innebär 100 gram kolhydrater per dag ett klart överintag,,,

  har jag hög puls beror det på irritation, infektion eller alkoholintag – det senare en ganska vanlig iaktagelse,,,,

 13. 13

  Förr kunde jag frossa i fem hårdbrödsmackor innan läggdags, men blev skräckslagen när jag läste att en hårdbrödmacka motsvarar en 8-10 sockerbitar! Kunde också häva i mig kakor och vakna på natten med halsen helt igenklibbad. Då undrar man ju vad som är i de kakorna? Inte så konstigt om kroppen kommer i alarmtillstånd och om pulsen driver på.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa