SBU: Mat vid fetma

Kostdoktorn berättar att nu på måndag släpps en utvärdering av SBU (Statens Beredning för medicinsk Utvärdering) med titeln Mat vid Fetma. Enligt Andreas, som deltagit i arbetet, kommer den att bli omvälvande. Spännande.
Är det möjligt att det blir en världsunik händelse?

 

Comments

 1. 1

  Det låter lovande ❗

 2. 2

  Om det blir som jag tror, lite åt ”rätt” sorts råd, så kommer det nog tyvärr inte ut till alla berörda ändå … titta bara på alla diebetessyrror och läkare som fortfarande inte har en aning om att LCHF är godkänt av Socialstyrelsen vid diabetes …

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 Gustav:
  Ja, och det ska bli intressant att se vilka undanflykter etablissemanget kommer med denna gång

 4. 4
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Ack om det vore måndag snart… 😉

 5. 5

  Detta ska bli otroligt intressant.
  Nästan så att man önskar att det var måndag trots att det är fredag i dag, men bara nästan 🙂

 6. 6

  @ Annika Dahlqvist:
  Snart kan dom inte längre … upplysningstiden kanske är här igen ! ” Upplysningens viktigaste idé var tron på människans förnuft. ”Alla människor är kapabla att tänka själva”, menade man. Därför ska man inte okritiskt tro på sådant som makthavare och andra auktoriteter hävdar.”
  Men jag tvivlar inte på att etablissemanget kommer att kämpa emot eller förtiga … Tänk på alla miljarder som kommer att förloras .. och vinnas av oss medborgare !

 7. 7

  Kanske de köpta lakejernas tid börjar närma sig slutet – inte så svårt att gissa vad som kommer att stå i dessa anvisningar!

 8. 8

  DET får vi hoppas!

 9. 9
  Sven Erik Nordin säger

  Livsmedelsverket blev den 8 april 2009 (via artikel i ”Dagens Medicin”) påkomna ”med byxorna nere”, när deras 72 studier som övertygande skulle visa det mättade fettets farlighet visade sig nästan helt och hållet vara rent skräp. Det innebar att man under flera decennier hade grundlurat hela svenska folket och utan vetenskapligt stöd givit oss kostråd som leder till övervikt, diabetes och allehanda sjukdomar. Möjligen kunde man därför ha förväntat sig någon liten reaktion från media. DET VAR DÖDSTYST! Jag lade under den våren ner oändlig möda på artiklar och insändare till massor av tidningar (liksom till radio och TV). Efter mer än fyra år har jag inte ens fått någon bekräftelse från dessa media att man fått mina texter. Trots att jag förstås intensivt önskar det, så vågar jag därför inte heller nu tro på någon märkbar reaktion. Hoppas jag har fel!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa