Ny bok: Dødelig medicin og organiseret kriminalitet

Ny bok av professor Peter Gøtzsche: Dødelig medicin og organiseret kriminalitet. Peter Gøtzsche leder den oberoende institutionen Nordic Cochrane Center. Han har undersökt metoderna hos de största läkemedelsföretagen och kommit fram till att de liknar maffiametoder och organiserad kriminalitet.
Olovlig marknadsföring och forskningsfusk kostar hundratusentals människoliv varje år.
Kriminaliteten ökar hela tiden. Läkemedelsorsakad död är den tredje vanligaste dödsorsaken, efter hjärtkärlsjukdom och cancer.

Boken på svenska

 

 

 

 

Comments

 1. 1

  Min hypotes om att läkarna botar ungefär lika många som de med hjälp av läkemedelsindustrin tar livet av verkar stämma,,,,

 2. 2

  Den evidensbaserade vetenskapen och den s k fria forskningen är ju ej så mycket att ”hänga i julgranen”, tyvärr tyvärr… 😥

 3. 3
  Helena Hesselmark säger
 4. 4

  Verkar vara en dansk Ralph Sundberg, grattis Danmark, det kan ni behöva. 😉

  https://blogg.ralfsundberg.se/#home

 5. 5

  Inget händer för att magnituden på detta svindleri vida överstiger de flesta individers fattningsförmåga och brotten har med råge passerat gränsen för vad rättssystemet kan hantera.

  Tror jag. Hoppas jag har fel.

 6. 6
  Professor Göran säger

  Är det en helt cynisk värld vi lever i?

 7. 7

  Göran, det korta svaret är ja.

  Det långa svaret kommer säkert nästa vecka i professorns krönika om människans moral 🙂

 8. 8
  Professor Göran säger

  @ Håkan:

  Tack för uppslag till ny krönika!

  Vi får se – just nu studerar jag 1600-talsfilosofen John Locke (”An Essay concerning Human Understanding”) och i det avsnitt när jag nu kommit till halvvägs i boken har han ett intressant resonemang kring varför vi handlar som vi gör och inte på ett annat sätt.

  Han hävdar här att det är vår önskan att minska den mest dominerande obehagskänslan på bästa möjliga sätt som gör att vi handlar på ett sätt istället för ett annat. Alternativt att vi försöker maximera känslan av välbefinnande/välbehag.

  Detta kanske går att överföra på läkemedelsbolagen?

 9. 9
  Karl E. Arfors säger

  Titta på den svenska filmen ”Who cares in Sweden” (sök på Google) så får ni ert lystmäte av SSRI bedrägerierna
  Filmen guidas av psykiatrikern David Healy som skrev Pharmageddon och är mycket välgjord i
  3 delar och det är ett fruktansvärt bedrägeri som ungdomar utsätts för utan analyser, som BT eller kolesterol eller andra mätvärden.
  Vanliga skoldoktorer skriver ut dämpande medicin, därtill stimulerade av psykiatriker betalda av Industrin. PHARMAGEDDON really och organiserad kriminalitet som professor Peter Gøtzsche uttalar och han leder den oberoende institutionen Nordic Cochrane Center.
  Mycket avslöjande – men se filmerna
  hälsar karl

 10. 10

  Läser ett gammalt brev från min dåvarande läkare som satte mej på cykelturer istället för medicin: ”Ditt blodtryck ligger nu på 160/95 vilket är näst intill normalt”, det var alltså 1996. Numera knaprar två av tre i min ålder (60) beta(l)blockerare. Slump eller Big Pharma?

 11. 11
 12. 12
  Anders S säger

  SR OBS har en serie om den nya diagnosmanualen DSM5 – psykiatrins bibel, som började
  måndag, 26 augusti 2013:

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=503

 13. 13

  13 @ Anders S:

  Det är många förbättringar i DSM5 – bl a så har man skapat en diagnos som benämns ”Patalogiskt samlande” och då vet man ju genast vad de grannar som har cirka 30 skrotbilar på gården lider av!

  Förut så har jag trott att de förväntat sig evigt liv för att hinna med alla renoveringar alternativt att de sovit sig genom biologilektionerna och faktiskt tror att en gammal Volvo 240 likt ett växtfrö kommer att växa upp till en skinande ny Rolls Royce bara myllan är den rätta?

  Dock har jag ännu inte fått reda på hur de skall botas – skall det vara med piller eller samtalsterapi eller varför inte en registerhållningsavgift som känns i plånboken – det återstår att ta reda på,,,,

  I övrigt får vi vara nöjda med innehållet i DSM5 – alla är vi sjuka enligt denna nya fantastiska skrift – sjukast verkar dock författarna av den vara – de kommer att skicka många människor till utanförskap med denna rappakalja medan industrin kommer att kunna medicinera allt yngre människor till att bli livslånga kunder – om de inte redan i tidig ålder tar livet av sig vill säga!

  Tror det är dags att sätta ned foten och ifrågasätta vilket samhälle vi vill ha?

 14. 14

  Det ska naturligtvis vara patologiskt samlande – det är ännu tidig morgon här,,,,

  https://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2013/08/Patologiskt-samlande-ar-ny-diagnos-i-DSM-5/

 15. 15

  Ibland undrar jag om detta ”patologiska samlande” beror på samlaren var ekorre i sitt ”förra liv” ?

 16. 16

  Nu lanseras ubyteskampanj
  är titeln på en artikel på http://www.lakemedelsvarlden..se.

  Jag citerar några rader

  ”Kampanjen vänder sig till patienter, farmacevter och förskrivare. Patienterna ska förutom en folder i sin hand också få en begriplig och riktig information av läkare och farmacevter är tanken. Till professionen har myndigheterna därför tagit fram ett kunskapunderlag om det generiska utbytet där godkännandeprocessen av generiska läkemedel ägnas stort utrymme.

  Det är ett felaktigt påstående att det kan vara en 45-procentig skillnad i effekt mellan ett original och ett generisk produkt, underströk Catarin Bernet utredare från Läkemedelsverket när hon tillsammans med Erika Olsson från TLV presenterade kampanjen på Apoteks- och Egenvårdsmässan.” Slut citat

  I mitten av maj 2013 publicerade amerikanska Fortune Magazine en uppmärksammad artikel av prisbelönta journalisten Katherine Eban. Den hade rubriken: ”Dirty Medicine: The epic inside story of long-term criminal fraud at Ranbaxy, the Indian drug company that makes generic Lipitor for millions of Americans.” Peoples Pharmacy (www.peoplespharmacy.com) publicerade också ett par sammanfattningar : “FDA Fails to Catch Generic Drug Disasters” (2013-05-15) och
  ”Generic Drug Maker Pleads Guilty” (2013-05-16).

  Ranbaxy levererar även viss generika (=kopior) till svenska apotek.
  Det vore intressant att veta var de tillverkas..

  Genom åren har jag läst mängder av artiklar/kommentarer på http://www.peoplespharmacy.com som handlat om generika .Patienter som upplevt kopian annorlunda än originalet och paret Joe och Theresia Graedon (ägare till hemsidan) förnekade i några år att det kunde förhålla sig så, men när patientberättelsrna blev för många ändrade de sig, vilket också framgår av deras senaste bok – Top screwups doctors make – and how to avoid them.

  För flera år sedan upptäckte jag att det fanns åtskilliga tillverkare av simvastatin och beslöt mig för att kolla om de hade tagit upp en viss biverkan i sina bipacksedelar – minnespåverkan.
  En del hade gjort – andra inte. De som hade gjort det hade tagit upp det under olika frekvenser – mindre vanligt och mycket sällsynt. Enligt Läkemedelsverket var det inte konstigt – det berodde helt enkelt på vilka papper de hade skickat in till myndigheten.

  Det var ett enda ”läkemedel” och en enda biverkan – hur ser det ut med resten?

  När det gäller denna biverkan så har bipacksedlarna för simvastatin förbättrats.

  Själv hade jag läst boken Lipitor – thief of memory (Duane Graveline) många år tidigare och i den och den senare – Statin Damage Crisis – berättar DG bl.a. om egna statinupplevelser t.ex. TGA (=Transient Global Amnesia) en speciell sorts minnesförlust. Berättelsen finns också på hans hemsida http://www.spacedoc.net och på http://www.peoplespharmacy.com (sök på Lipitor t.ex.).

  Lipitor är förmodligen vanligare nu när patentet gått ut och den även säljs under substansnamnet atorvastatin.

 17. 17

  Som ett komplement till min kommentar (17) kopierar jag in några rubriker som man får när man går in på http://www.peoplespharmacy.com och söker på ”generics. Det finns många, många fler.

  Generic Switch Triggers Diazepam Side Effects & Withdrawal
  Drug Testing Scandal at FDA
  FDA Silent On Generic Drug Fraud
  Is It Safe to Save Money on Medicine?
  Scary Generic Coreg (Carvedilol) Side Effects
  FDA Lowers Dose of Popular Sleeping Pill
  Patients Vindicated! Generic Wellbutrin Withdrawn
  Whom Do You Trust Re: Generic Drugs?
  Generic Switch Triggers Diazepam Side Effects & Withdrawal
  Drug Testing Scandal at FDA

  April 18, 2013 in Health News
  The FDA has come under fire in a report from ProPublica, an independent group of investigative journalists. A whistle blower at a large research laboratory tipped the agency off to fraudulent data manipulation. Over 100 drugs were involved, many of…

  FDA Silent On Generic Drug Fraud
  Is It Safe to Save Money on Medicine?
  Scary Generic Coreg (Carvedilol) Side Effects
  How Good Are Generic Drugs?
  Popular Generic Antidepressant Recalled
  Furosemide (Lasix) Side Effects & Generic Troubles
  Patients Vindicated! Generic Wellbutrin Withdrawn

  Whom Do You Trust Re: Generic Drugs?
  The Food and Drug Administration has a culture of secrecy and a seeming lack of concern about reports of generic drug failures from patients, physicians and pharmacists. The response from the FDA, if there is one, goes something like this:.

  Undrar hur det ser ut i Sverige?

  —————

 18. 18

  Professor Göran Skrev:

  Är det en helt cynisk värld vi lever i?

  Ja…

 19. 19
  Anders S säger

  Tombola Skrev:

  Det ska naturligtvis vara patologiskt samlande – det är ännu tidig morgon här,,,,
  https://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2013/08/Patologiskt-samlande-ar-ny-diagnos-i-DSM-5/

  Hela manualen är ett exempel på att man samlar på symtom istället för orsaker i den sjuka vården.

  Personligen uppfyller jag nog kriterierna för ”patalogiskt samlande” av djur! Samlar på fästingar som jag plockat bort i en glasburk. Enligt etiska nämnden ska man då och då lägga ett grönt blad i burken för att de ska trivas, men det glömmer jag vanligtvis vilket ger en diagnos till. Ursprungligen ett forskningsprojekt vårdcentralen deltog i men sedan ville man inte ha fästingarna för anslaget tog slut. Men de är söta att se på när de kryper runt i burken. Se där ytterligare en diagnos…..

  I övrigt har jag funderat på vilken disorder-diagnos som jag får på grund av att jag dansar 16-20 timmar/vecka – mest foxx även kallat kramterapi. Visserligen obsessive och compulsive men OCD är det inte eftersom man njuter så intensivt och blir harmonisk och snäll i flera dagar. Kanske var en anakonda i tidigare liv.

 20. 20

  Anders S Skrev:

  I övrigt har jag funderat på vilken disorder-diagnos som jag får på grund av att jag dansar 16-20 timmar/vecka – mest foxx även kallat kramterapi.

  Jo… – Tombola – det håller jag med Dig om verkligen. 🙄

  Själv dansar jag kramterapi = kasedans som vanligast minst fyra timmar per vecka – och buggar två timmar per vecka.

  Men var finns i Sverige vanliga dansbanor – där på tok för höga ljudtrycksnivåerna för musik live (framförallt basljudtrycket) ej mer eller mindre sabbar att bli ”snäll i flera dagar” – ifall man ej använder proppar

 21. 21

  Det var en blytung inlaga! Jag måste nog köpa boken.

 22. 22

  @ Bertil Lind:

  Cochranecentret som leds av Gøtzsche är en en väldigt trovärdig institution och han är själv en riktig tungviktare. 370 artiklar där han är författare/medförfattare hittar jag när jag söker på söker PubMed (”Gøtzsche PC”[auth]).

 23. 23

  Tyvärr märker vi som drabbats av långvarig borrelia av oviljan att ge en behandling som botar,, symtomlindring, symtomlindring är det som gäller.
  Att det är rena maffimetoderna från läkemedelsindustrin råder det inga tvivel om.

  https://borreliablogg.wordpress.com/2013/09/05/skeptikernas-borreliakrig-trappas-upp/

  ” Vår slutsats är att skeptiker, eller snarare pseudoskeptiker som vinklar vetenskapen så det passar deras agenda, inte bör ägna sig åt att försöka diagnostisera sjukdomar och förfölja läkare som hjälper sina patienter, utan hålla sig till sånt de kan tänkas ha lite kunskap om, som förtjänar verklig skepsis.”

 24. 24

  Det ska finnas studier som visar på en signifikant ökad överlevnad kopplat till mängden mättat fett. Någon som kan länka här på forumet.

 25. 25
  Professor Göran säger

  @ Benny:

  Jag har personlig erfarenhet av långvarig (”kronisk”) borrelia och botade mig själv genom att by-passa den svenska sjukvården (här finns ingen vetenskaplig logik över huvud taget som jag ser det) och istället ta kontakt med en amerikansk alternativ organisation i Conneticut (det var där det ”började”).

  https://en.wikipedia.org/wiki/International_Lyme_And_Associated_Diseases_Society

  Jag fick då en ettårskur med antibiotika och sedan hade jag inga mer problem med min borrelia men passar mig väldigt noga för fästningar.

  Därför är det så extra trist att läsa det som Mats Reimer presterar i sitt korståg i denna fråga.

 26. 26

  @ Professor Göran:
  Vad bra att du tillfrisknade! Men du är helt övertygad om att det var antibiotikan som hjälpte? Och att det verkligen var kronisk Borrelia som var grundorsaken? Jag frågar inte för att ifrågasätta utan av nyfikenhet. Infektionsläkarna verkar övertygade om att kb inte finns, och man har inte lyckats visa effekt av långtids ab-behandling i studier. Har du någon fundering kring varför?

 27. 27

  @ Mm:
  Är det såå Mm,, här är granskningen av dom studier som ligger till grund för dagens rekommendationer https://news.brown.edu/pressreleases/2012/08/lyme

  I bakgrunds dokumentationen hos läkemedelsverket skriver Dag Nyman ”Persisterande infektion diskuteras dock fortfarande som en möjlig orsak till kronisk inflammation efter borreliainfektion. Egenskaper hos spiroketen som gör att den kan undvika kroppens försvarssystem genom antigenväxling, resistens mot inaktivering via komplementsystemet, genom att använda värdproteaser för vävnadsinvasion och genom intracellulär lokalisation eller förekomst i vävnader som dåligt penetreras av antibiotika (senor) samt förmåga att övergå i metaboliskt lågaktiva former, ger möjligheter till persistens i organismen även efter antibiotikabehandling (22).”

  https://www.aka.fi/sv/A/Finlands-Akademi/Press-och-media/Pressmeddelanden/Pressmeddelanden-2008/Fastingburna-borreliabakterier-skyddar-sig-mot-antibiotika/
  ”Borreliabakterien, en bakterie som orsakar en infektionssjukdom som kallas borrelios eller Lymes sjukdom, är skicklig på att skydda sig mot antibiotika och kan överleva genom att gömma sig i leder eller ledvävnader. ”Bakterien kan hålla sig gömd upp till flera veckor och dyka upp igen efter antibiotikabehandlingen. ”

  Att säga att kronisk borrelia inte finns är så dumt. Läser man på lite mer och pratar med många specialister så hör man att det bara är ytterst få som driver en sån linje.

 28. 28

  @ Professor Göran:
  Så glad att höra att du blivit bättre Göran. Jag gick i lite mer än 8 månader med antibiotika och kan nu gå normalt igen, sluddrar inte längre, inga stopp i tarmar, inga restless legs, andningsuppehållen har minskat från 43/tim till 2/tim, bra levervärden igen, kan kissa utan kateter för första gången på 7 år.

  Jag har tyvärr fått erfara hur illa Svensk vård fungerar, jag hade haft det klassiska märket, haft många fästingar som suttit fast på mig, även LP visade på infektion men fick ändå ingen behandling.

  Vi är ju flera hundra i Sverige som gått ut med våra historier om hur mycket bättre vi blivit av borreliaspecilisternas behandling (ILADS läkare), ändå så ifrågasätts det av vissa.

  https://borreliablogg.wordpress.com/2013/09/04/kronisk-borrelia-och-langre-behandling/

 29. 29

  @ Professor Göran:
  Så bra att du blivit bra efter borrelian. Det är ju fruktanvärt att dom flesta måste söka sig utomlands, alla har ju inte möjlighet att göra det.
  Jag är övertygad att förändringar är på gång och som vanligt så tar det lite tid och vissa stretar emot allt vad dom kan.
  Jag har också blivit mycket bättre. Kan gå normalt igen, sluddrar inte, ingen yrsel, inga restlesslegs, andningsuppehåll gått ner från 43/tim till 27tim osv osv,, Så rätt behandling kan göra underverk.

  Skulle verkligen uppskatta om du Göran kunde ta kontakt med mig. Annika kan kanske förmedla min mailadress,,

 30. 30

  25, Göran. Vad jag kan förstå av det du skriver så undviker du t.e.x. Borgholms ruin då 🙂

 31. 31
  Anders S säger

  Anders S Jag nämnde tidigare att SR OBS har en serie om den nya diagnosmanualen DSM5 – psykiatrins bibel, som började måndag, 26 augusti 2013:
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=503

  I SR:s Filosofiska rummet diskuterar Fredrik Svenaeus, professor i filosofi, Karin Johannisson, professor i idé och lärdomshistoria och Rolf Alzén, läkare och docent i medicinsk humaniora vår tids psykiska lidande under rubriken:

  Växande antal diagnoser skapar nya identiteter Från söndag 1 september 2013 kl 17:00

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/242736?programid=793

  Genom att gå som katten kring het gröt diskuterade man enbart diagnoser och inte sjukdomar och undvek helt frågan om medicinering av barn som bland annat John Virapen varnat för.

  Faran av att vara whistle-blower framkommer i följande intervju med Virapen:

  https://newsvoice.se/2013/08/23/hjartsjuke-dr-john-virapen-om-utsattheten-som-whistleblower-lakarna-medvetet-passiva/

 32. 32

  @ Anders S:
  Nog tycker jag Virapen uppfyller kriteriet för rättshaverist?

  Har svårt att tro att samtliga läkare tillhör maffian och därmed konsekvent skulle neka honom vård?

  När det gäller medicinering av barn är det ju inte ovanligt att diverse piller delas ut när barnet i själva verket enbart är mat förgiftat – okunniga vårdnadshavare låter sina barn växa upp på pizza & läsk och skolan slår larm när det inte fungerar och cirkusen är i full gång,,,,

  I stort sett varje klass förekommer detta idag, lösningen, eller i varje fall en logisk början är ju att börja kolla vad adepten i fråga stoppar i sig, ofta handlar det om flera liter cola om dagen – börja att ta bort detta!

  Nu finns det ju de barn som är sjuka på riktigt även om de är i minoritet men även dessa mår ju bara bättre av att äta riktig mat!

 33. 33
  Professor Göran säger

  @ Anders S:
  #31

  Intressant radioprogram om filosofin kring de moderna diagnoser kring psykisk ”sjukdom” som ADHD – tack för länken.

  Jag håller med om din analys av programmet och kopplingen till vad John Virpanen sagt i frågan.

  Jag tror också som du att slagsidan i programmet torde vara samhälleligt symptomatisk när man nu inte med ett enda ord nämner läkemedelsbolagens helt dominerande inflytande över forskningen i en av de viktigaste frågorna i dagens samhälle och inte heller nämner de fullständigt sanslösa vinster de gör på psykofarmaka. Detta är speciellt trist att konstatera eftersom man enligt min mening borde förvänta sig ett mer fundamentalt analyserande förhållningssätt i ett filosofiskt program av denna typ.

  Hade man haft ett sådant förhållningssätt skulle man förstås ha tagit upp det problematiska med att vinstmaximering, på alla sätt och vis, tillåts vara drivande i våra hälsofrågor. Och denna underförstådda konsensus om läkemedelsbolagen som ”goda” samhällsaktörer var så fundamental att frågan inte ens existerade i programmet.

  För mig var detta därför inget misstag utan tecken på en filosofisk inkompetens hos deltagarna i radioprogrammet. Denna konsensus är troligen också så grundläggande bland deltagarna att om man skulle ta upp detta till diskussion skulle de nog knappast förstå varför man gjorde det.

  Tacka vet jag Ivan Illich – det var en filosof som höll måttet i sjukvårdsfrågor enligt min mening. Men på 70-talet ifrågasattes en hel del förstås.

 34. 34
  Anders S säger

  tombola skrev:

  @ Anders S:
  Har svårt att tro att samtliga läkare tillhör maffian och därmed konsekvent skulle neka honom vård?

  Man kan bli nollad av många anledningar. Med tanke på hans ålder och kritiska inställning är det väl troligt att han blivit nollad. Då finns det väl ingen anledning för läkaren att lägga ner dyrbar tid på att undersökningar. 😉

  Alla har rätt att få utskrift av sina journaler och provsvar. Det bör man göra rutinmässigt efter varje kontakt med vården.

  0-HLR: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid hjärtstopp.
  0-Hjärtlungräddning: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid hjärtstopp.
  Hjärtkryss: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid hjärtstopp.
  Hjärtnollad: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid hjärtstopp
  Nollad: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid hjärtstopp
  Nollhjärtlung: Förhandsbeslut om att inte ge hjärt-lungräddning vid hjärtstopp
  0-IVA: Avstå från intensivvård
  0-HIA: Avstå från hjärtintensivvård
  0-Respirator: Avstå från andningsapparat
  0-Cytostatika: Avstå från cellgifter, en läkemedelsbehandling mot cancer
  0-MIG: Avstå från att tillkalla mobila intensivvårdsgruppen
  0-Pacemaker: Avstå från att operera in hjärtstimulator
  0-Invasiv ventilatorbehandling: Avstå assisterad/mekanisk andningsstöd genom tub eller kanyl i luftstrupen
  0-Noninvasiv ventilatorbehandling: Avstå assisterad/mekanisk andningsstöd med hjälp av mask
  0-Dialys: Avstå från att rena blodet med hjälp av konstgjord njure
  0-Operation: Avstå operation
  0-Strålbehandling: Avstå behandling med joniserande strålning, används framförallt vid cancer.
  0-Blodtransfusion: Avstå tillförsel av blod eller blodbeståndsdelar
  0-Andningsoxygen: Avstå syrgas
  0-Vasoaktiva läkemedel: Avstå från läkemedel som påverkar blodkärlens funktion och cirkulationen, ex adrenalin
  0-Antibiotika: Avstå från en grupp av läkemedel som används mot bakterieinfektion
  0-Nutrition: Avstå från att tillföra näring, exempelvis via sond eller dropp
  0-Vätska: Avstå från att tillföra vätska via dropp

  https://bilderblogg.se/a1/9vard.jpg

 35. 35
  Anders S säger

  Josef Boberg skrev:

  Själv dansar jag kramterapi = kasedans som vanligast minst fyra timmar per vecka – och buggar två timmar per vecka.
  Men var finns i Sverige vanliga dansbanor – där på tok för höga ljudtrycksnivåerna för musik live (framförallt basljudtrycket) ej mer eller mindre sabbar att bli ”snäll i flera dagar” – ifall man ej använder proppar

  Härligt med ett aktivt åldrande:

  https://youtu.be/cLJZ5aJKKYw

  Håller med om att man måste ha med sig öronproppar. Senast i fredags lyckades trummissen i skånska Perikles, förstöra kvällen med sitt bankande och alltför hög volym. Det räckte inte med öronproppar som varit tillräckliga för Roskilde Festival Orange-scenen. Nästa gång får det bli riktiga hörselskydd avsedda för användning av motorsåg, kanske med egen musik inbyggt. Folk gick hem redan innan paus och det hjälpte inte att be Perikles sänka volymen.

 36. 36

  Anders S Skrev:

  Håller med om att man måste ha med sig öronproppar. Senast i fredags lyckades trummissen i skånska Perikles, förstöra kvällen med sitt bankande och alltför hög volym. Det räckte inte med öronproppar som varit tillräckliga för Roskilde Festival Orange-scenen. Nästa gång får det bli riktiga hörselskydd avsedda för användning av motorsåg, kanske med egen musik inbyggt. Folk gick hem redan innan paus och det hjälpte inte att be Perikles sänka volymen.

  Tack… – Anders – för videolänken som gav mig dagens första goa skratt. En dag utan sådant är en förlorad dag – som jag ser det.

  Jo… – jag var i Ramshall i går kvällst – och dansade till Mats Bergmans. I o f s så spelade dom ”bara” på ljudtrycksnivån ca 93 dB(A) för diskanten [man blir lomhörd efter några få minuter i ljudtrycket 91 dB(A) – och kan få irreversibla hörselskador efter ca två timmar – enligt förenening Artister och Musiker mot Tinnitus (AMMOT)] – men basljudtrycket låg på den omänskliga nivån ca 98 dB(A) enligt min ljudtrycksmätare.

  Så efter pausen började folk droppa av – och ca en timme före slutet så var jag själv så basljudtrycksförstörd [proppar hjälper ej för bas- och trumljudtryck över 90 dB(A)] = trött som ett helt ålderdomshem. Jag stod bara ut en halv timme till – innan jag också tog min Mats ur Mats Bergmanskolan. Då hade nog åt hållet fler än 80 % av publiken redan åkt hem.


  Dock…

  Jag kan ej ens i min vildaste fantasi föreställa mig att musiker ”drar på för kung och fosterland” för att medvetet skada publikens hörsel och störa trivseln – och än mindre sig själva – utan dom är helt enkelt dåligt pålästa om musikljud allmänt sett – och om för höga dB(A)-ljudtryck i synnerhet. Ingenting blir ju mera rätt av att mååånga gör samma fel ❗

  Jag tror därför på på goda grunder att detta med på tok för höga ljudtryck för musik live – bottnar i att som princip bl a alla dansbandsmusiker gör lika dant som andra gör – och ingen frågar sig varför ❓

  Det eller de dansband som skulle göra det – och skaffa sig en ljudtrycksmätare för att se till att ljudtrycket framför högtalarna vid scenen höll sig under 91 dB(A) – tror jag på mycket goda grunder på kort tid skulle ”segla upp” till nivån som de allra populäraste dansorkestrarna i Sverige.

  Detta därför att mååånga av publiken är urless på att skrika sig hesa för att verbalt kunna kommunicera med varandra (Varför tror Du att publiken sviker = dansbanor läggs ned ?).

  Men decibelknarkarna = betydande färre än 10 % av publiken – kommer nog inledningsvis att bli ledsna – men lite spill får hen alltid räkna med. Men deras ”sjukdom” kommer att ”läkas ut” över lite tid sett, förhoppningsvis… 💡

  – slut citat härifrån.

  I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har.

  Vad tror Du ❓

 37. 37

  34 @ Anders S:

  Detta med nollning har jag bara känt till ytterst lite, jag tycker det verkar helt ok – att till varje pris hålla kvar livet på konstgjord väg om man bara är en grönsak är inget att stå efter,,,

  Det finns ju oxå människor vars skick, trots låg ålder, är sådant att ett stort ingrepp inte kan utföras utan betydande risker eller är dömda att misslyckas,,,

  Om man”nollar” någon för ens åsikter är dock en helt annan sak, jag är kanske alltför naiv men jag tror sådant inte förekommer – jag tror det är mera sannolikt att Virapen hamnat lite snett av olika skäl, med det lilla jag vet är han för mig ett solklart fall av rättshaverist,,,

 38. 38
  Professor Göran säger

  @ Benny:

  Benny #29

  Allt är inte nattsvart! Det finns ljuspunkter!

  Min hustru drabbades av ett fästingsbett innan vi lämnade Trollhättan för Gällivare och när vi kommit fram hade en typisk ring utvecklats kring bettet så det fanns ingen tvekan om att det rörde sig om en borreliainfektion.

  Med tanke på mina tidigare dåliga erfarenheter av sjukvården och att det i Gällivare knappast finns några infekterade fästningar så hade vi laddat maximalt inför mötet med sjukvården men här kommer ljuspunkten in.

  Vi träffade en sjukskötare, Håkan, som inte tvekade en sekund om att skriva ut antibiotika. Han berättade dessutom att han hade en bekant som hade drabbats av kronisk Borrelia och varit döv under ett års tid.

  DAGEN VAR RÄDDAD!

 39. 39

  Professor Göran skrev:

  Allt är inte nattsvart!

  SR: Borrelia – en sjukdom som förvillar. 2013-09-10

  https://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1272

 40. 40
  Professor Göran säger

  @ Anders S:

  Tack för länken – ett intressant program som bekräftar den bild jag fick av konflikten när jag själv var drabbad för så där sju år sedan och sedan blev av med mina ledbesvär efter en långvarig antibiotikakur utskriven av en amerikansk läkare som var i opposition till den konsensus som råder.

  För mig finns det också en vetenskaplig logik i att de spiroketer som orsakar Borrelia rimligen kräver långvarig antibiotikabehandlingar på samma sätt som de spiroketer som orsakar TBC och syfilis. Just det faktum att sprioketerna kan ”gömma sig” i så kallade sporstadier talar också för långvariga behandlingar. Om man observerar den karaktäristiska ringen (i 70% av fallen tydligen) så verkar den kortare kuren (eventuellt upprepad) bota Borrelian men om man som i mitt eget fall säkert hade gått med infektionen i minst fem år så tycker jag att allt talar för en långvarig behandling och speciellt eftersom jag bara delvis blev av med besvären efter upprepade korta kurer.

  Jag blev som sagt av med mina besvär efter en årslång kur men det går förstås aldrig att bevisa att det var just den kuren som kurerade mig och att det inte, som man hävdar från officiellt håll, att infektionen hade läkt ut av sig själv efter de kortare kurerna. Den åländske läkaren i programmet hävdade att man kliniskt tidigare hade använts sig av långvariga antibiotikakurer men inte kunnat se någon skillnad mot de kortare och därför slutat med dessa långvariga behandlingar. Detta var intressant information men antagligen var detta inte några direkt vetenskapliga försök men är säkert värt att undersöka närmare.

  För mig blir läkarvetenskapen alltmer lik religion ju mer jag läser på. Mina nuvarande studier av den medicinska fysiologin minskar inte denna min övertygelse. Ärligt talat så vet man inte hur kroppens alla processer fungerar trots att man ändå besitter så mycket kunskap.

  Här kan nog försiktighetsprincipen vara vettig. I de fall en kortare kur inte har återställt hälsan så har man troligen ingenting att förlora på att ”ta i ordentligt”

 41. 41
 42. 42

  Arvid Skrev:

  Senaste boken av professor Peter Gøtzsche:

  https://www.bokus.com/bok/9789187207631/dodlig-psykiatri-och-organiserad-fornekelse/

  Stockholm – Bokförlaget Karneval:
  – ett föredrag på ABF Stockholm, 5 september kl 18, med professor Peter Gøtzsche om just denna bok.

 43. 43

  Youtube med professor Peter Gøtzsche:
  https://www.youtube.com/watch?v=dozpAshvtsA&app=desktop

 44. 44

  Artikel i Läkartidningen –
  https://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2016/09/Peter-Gotzsche-pa-krigsstigen-mot-psykiatrin/

  ”Peter Gøtzsche på krigsstigen mot psykiatrin

  Den danske läkaren Peter C Gøtzsche är tillbaka med en ny bok. Denna gång är det psykiatrin som utsätts för hård kritik. Och han är tuff i sina omdömen. Läkare och myndigheter korrumperas av läkemedelsbolagen och ljuger för patienter och medborgare, 98 procent av dagens psykofarmakaanvändning är onödig och man bör förbjuda läkemedelsbolagen att göra kliniska studier, är några av åsikterna han för fram.”…

 45. 45
 46. 46

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa