Nya rön om barndiabetes

På text-TV idag ”Nya rön om barndiabetes”. Man har funnit ett samband mellan låg halt av fosfolipider och frekvensen av barndiabetes. Fosfolipiderna finns mest och bäst i animaliskt fett, tex i äggula.

Tänk om det är så att risken för barndiabetes ökar om barnet får för lite naturligt fett?
Och de tvingar våra barn på förskola och skola att äta lite fett och bara konstiga industrifetter.

 

Comments

 1. 1

  ”Och de tvingar våra barn på förskola och skola att äta lite fett och bara konstiga industrifetter.”

  Jo… – Annika – så är det – utifrån vad en bekant till mig säger – som då och då arbetar i förskolornas kök i Höganäs kommun. Hon äter själv strikt artegen LCHF-kost – och mår alldeles utmärkt prima av det – men tvingas ge barnen det hon vet är hälsobelastande.

  Fy fan.

 2. 2

  Fy fan sa Josef och jag kan bara hålla med.Hur länge skall detta svineri få fortgå????

 3. 3
  Ann Kristin säger

  Som jag har skrivit tidigare, är jag bekymrad över statinförskrivning till barn, och undrar hur omfattande den är? Någon som vet?

 4. 4

  Bekymrar du dig inte för det skitkäk som proppas i våra barn?????

 5. 5

  Utdrag från annan publikation om samma undersökning.

  FORSKARGRUPPERNA har analyserat prover från navelsträngar och jämfört halterna av fosfolipider, i blodet.
  Resultatet visar att låga nivåer av fosfolipider ökar risken för att barnen mycket tidigt i livet insjuknar i autoimmun typ 1 diabetes.
  ”På sikt reser studierna frågan om kosttillskott under graviditeten precis som man idag rekommenderar tillskott av folsyra”, kommenterar Åke Lernmark, professor i experimentell diabetesforskning vid Lunds universitets Diabetescenter och en av författarna till den svenska studien.

  Jag anar ett samband mellan låga halter av fosfolipider i blodet från navelsträngen och de kostråd som gravida kvinnor med lätt övervikt och graviditetsdiabetes får i vården: ”Ketonuri som uppträder i urinen är ett tecken på för hårt driven diet och kan motverkas genom extra kolhydrattillskott i form av långsamma kolhydrater.

  Varför kan man inte bara fråga professor Birgitta Strandvik hur man ska göra?
  En annan viktig förklaring …/… är den ökade forskningen om att vi under fosterlivet och den tidigaste barndomen kan programmeras för sjukdomar senare i livet.
  https://www.dn.se/debatt/det-finns-olika-sorters-fetma/

 6. 6
  Ann Kristin säger

  @ july:
  Om du menar mig så borde det ha framgått hur jag ser på kost under den tid som jag har hängt här på bloggen. Jag har gått långt för att ge mina egna barn hälsosam kost, t o m haft egna djur och odlat själv, enbart för familjens hälsa. Jag är bara så upprörd över att överviktiga barn DESSUTOM ska tvingas på statiner. Vilka biverkningar innebär det i längden?

 7. 7

  @ 6
  AnnKristin.Visst var det dig jag menade och nog hade jag för mig att du var noga med maten.
  När du nu skriver ”dessutom” så förstår jag dig bättre vad du menade. Bättre att fråga och få svar än att gå omkring med förutfattad mening.
  Tack för svar.

 8. 8

  För de, som vill göra en djupdykning i statinernas värld kommer en länk, till en bild, som visar vad statinerna egentligen påverkar, innan de stryper kolesterolet.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b4/Mevalonate_pathway.svg

 9. 9

  Man kan gott påstå att statinerna har bredspektrum-verkan. Att ge barn statiner kan bara rubriceras som stupiditet. Ingen, med insikt om deras verkningssätt, kan med gott samvete föreslå en sådan behandling för barn!

 10. 10

  Den här bilden går lite längre. Bl a visas att cholesterol är underlag för könshormonerna. Stör man dessa kan det ha menlig inverkan vid puberteten, den viktigaste processen i en människas liv efter befruktning och födsel!

  https://ead.univ-angers.fr/~jaspard/Page2/COURS/3CoursdeBiochSTRUCT/6HMGcoAreductase/1HMGcoAreductase.htm

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ Dacke:
  Farmakologisk barnmisshandel.

 12. 12

  @ Annika Dahlqvist:
  Milt uttryckt! Man sätter bromsar i hela deras fysiska utveckling, genom att bromsa cellernas energitillförsel.

 13. 13

  Snart alla vägar bär mot LCHF!!!

 14. 14

  Konstigt. Just samma dag i tidningen Metro eller var det City, stod det att spädbarn ökar mycket i vikt första tiden och därför ska ha extra fettillskott i form av olja eller margarin. MARGARIN?

 15. 15
  Elisabeth säger

  Jag gör bara ett kort inlägg eftersom jag vid mina nu 63 års ålder börjar bli övertygad om att Rätt Fett är INTE farligt…. om du inte blandar det med Socker!!! Skulle inte våra hjärnor få rent smör och protein skulle de inte fungera. Varför jag säger så är att under min uppväxt på -60 talet fick jag äta både rent smör, fet grädde och bra protein. Bara på helgen fick vi efterrätt som innehöll socker.
  Får tarmen inget fett, hjärnan lika så…. resten kan ni räkna ut själva. Min personliga tanke är att man ska inte ”hinka” fett, men fett förbränner fett / Elisabeth

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa