Expressen listar LCHF-restauranger

Low Carb-krogar från norr till söder.
Och det finns många fler. Bara i Sundsvall känner jag till Delicerano,  Ågläntan och Galtströms restaurang,  som serverar LCHF. Fast ibland får man be om det och då fixar de utan att man behöver instruera i detalj.

 

Comments

 1. 1

  Ja visst är det fantastiskt! Droppen urholkar stenen. Tack Annika för att du stått på dig under dessa år. Hade du dragit dig undan hade aldrig LCHF haft detta genombrott!

 2. 2

  @ Annika Dahlqvist:

  Du brukar propagera för sockerskatt. Varför inte propagera för slopad skatt på nyttiga livsmedel istället? På så sätt får vi nyttiga varor billigare samtidigt som vi behåller vår valfrihet att handla onyttigt om vi vill. Det är en ”win-win”-situation som vi alla vinner på.

  Läs mitt blogginlägg om saken som tankeföda: Slopa skatten på nyttiga varor istället för att höja skatten på onyttiga varor

 3. 3

  @ Galne Gunnar:
  Vi är svenskar och därmed skattemasochister – vi tycker det är häftigt att betala skatt så att etablissemanget kan förgifta oss med galna kostråd, surfa för 100-tusentals kronor, tjänsteresor med familj, dömma oskyldiga personer för 8 mord och hålla fester i statliga verk fulla med brännvin och finfina viner!

 4. 4

  @ 3 Tombola.
  Fantastiska skatteSverige har åter fälts i Europadomstolen.Denna gång hade staten olagligt sålt en fastighet på exekutiv auktion. Läs dagens METRO och begrunda .
  Visst är staten fanatisk.

 5. 5

  @ july:
  Jag har slutat bry mig av hänsyn till min hälsa – det gäller att se saken på ett humoristiskt sätt och dessutom ha i åtanke att Sverige trots allt inte har förstörts helt, ännu,,,,

  Tittar aldrig på svensk ”vanlig” TV eller läser våra tidningar mer än översiktligt numera – det är utländska dokumentärer som gäller för min del numera, och bloggar & sånt – det är där kunskapen bor numera, inte i gammelmedia!

 6. 6

  @ Tombola,
  gammelmedia är trots allt en stor del av Svenska folkets vardag även om den inte är din.

 7. 7

  Det blir ju inte LCHF bara för att man kan välja bort potatis, ris och pasta!

  Jag googlade på restaurang Lingon och där fanns varken GI eller LCHF-benämningen på menyn.

  Inte heller fanns LCHF hos restaurangen Goda Samvetet, där var kulpotatis och pannkaka vanligt.

  Inte heller restauangen Tzatziki har benämningen LCHF på sin meny, men massor av klyftpotatis.

  Vad mer? Restaurangen Kött Kök & Bar hade mest potatistillbehör och dyrt var det också.

  Journalisten har nog inte förstått särskilt mycket om LCHF!

 8. 8

  Hej,
  Fast Delicerano kan man räkna bort och även Ågläntan. Tidigare hade Ågläntan och Delicerano samma ägare och serverade då en rätt som de kallar LCHF. Det visade sig att köttfärsbiffen de serverade innehåller ströbröd, de blir så platt annars sa kocken. Såsen innehåller maizena så jag tycker inte att rätten passar in kategorin LCHF. De kallar det för ”LCHF på vårt sätt” om man frågar. Hellre då att man säger att dagens kan fås med ett LCHF tillbehör istället för potatis/ris/pasta. Då vet man vad man får.

  Restaurang Invito är flexibla och vill man ersätta pasta/ris/potatis med varma grönsaker till så är det inget problem.

  Jag har inte varit på Åglantan sedan de fick nya ägare i våras så jag vet inte om de erbjuder en LCHF rätt nu.

 9. 9
  Ann Kristin säger

  Det enklaste sättet att få bra lchf är att satsa på helt kött eller fisk, samt kryddsmör och sallad. Jag gillar ”Svinet” i Stockholm. Men numera får man väl fråga om de har haft i något industriskit, för inte ens krogar i det dyrare segmentet verkar dra sig…

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  @ 8 Jennie:
  Jag har varit på både Delicerano och Ågläntan på lunch i sommar och då stod det LCHF på menyn. Man slipper då automatiskt stärkelsetillbehör och det är ju skönt att slippa diskutera. Vad som i övrigt ingick som ingrediens ifrågasatte jag inte.

 11. 11

  Ja, Annika det stämmer att det står så, men ta och fråga nästa gång!
  Jag har en son som är glutenallergiker så jag tog för givet att han kunde äta LCHF biffarna, men det kunde han inte eftersom de innehöll ströbröd.

 12. 12
  Stockholmare säger

  Jag tittade på några stockholmskrogar…På Cultur Bar & Rest, såg jag inte ett ord om LCHF. Inte heller på ett ställe som hette Choix. Om det inte står på deras hemsida, i menyn, så utgår jag ifrån att dom serverar maträtten utan potatis och tror att det därmed är LCHF.

  Blues Kök & Bar däremot, i Globen, där står det tydligt LCHF.

 13. 13

  9. Håller med dig att det är inga problem för bara att välja en köttbit eller fisk + sallad.

 14. 14
  Stockholmare säger

  Dennis Skrev:

  9. Håller med dig att det är inga problem för bara att välja en köttbit eller fisk + sallad.

  Inte riktigt LCHF väl? Ett köttbit som är stekt i margarin är inte LCHF, om det är margarin!
  En restaurang ska förstå lite mer om LCHF än att bara ta bort potatis/ris.

 15. 15
  Ann Kristin säger

  @ Stockholmare:
  Det är ju lätt att kolla när man beställer bord, men å andra sidan går jag aldrig på lunchrestauranger, utan äter ute ett fåtal tillfällen på bra ställen.

 16. 16
  Stockholmare säger

  @ Ann Kristin:

  Jag är inte på den nivån att jag beställer bord. Om det inte står LCHF på menyn, då är det inte intressant för min del. Har varit med om att man annars bara får en köttbit och sen får man ta grönsallad själv (salladsblad, lite tomat, lite gurka), inget annat. Det är inte LCHF om än gott.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa