Skattepengar till SMMI

Britt berättar i kommentar:

Visste ni att Konsumentverket delade ut 12 miljoner skattepengar till organisationer inom konsumentområdet?

Visste ni att Svensk Mat och Miljöorganisation finansieras med skattepengar?

Visste ni att Jonas Paulsson är med i styrelsen för Svensk Mat och Miljöorganisation (smmi)? https://smmi.nu/om-oss/om-smmi/styrelsen-etc/

Visste ni att Svensk Mat och Miljöorganisation fick och får stödpengar för sin verksamhet? År 2009: 250 000 kr i projektstöd, 133 000 kr i nystart-jobb-bidrag År 2010: 69 000 kr i projektstöd År 2011: 185 000 kr i verksamhetsstöd År 2012: 0 kr, ansökan kom in försent År 2013: 100 000 kr i verksamhetsstöd

Allt detta för att bedriva diverse kampanjer för vegetariskt mot kött! Typ Köttfria måndagar!

Källa: Konsumentverket

 

Comments

 1. 1

  Låt individen själv få avgöra om han eller hon ska äta kött eller inte. Inte minst för att få bestämma över sin egen hälsa!

  Klåfingriga politiker, allsköns experter och statliga institutioner som ska reglera snart sagt allt, har vi tillräckligt av!

 2. 2

  Den första länken fungerade inte för mig. Sen andra ledde till riktigt till ” Svensk Mat och Miljöorganisation”
  Vad är nu detta för organisation ?
  Har den något annat syfte än att främja vegetarisk mat ?
  På varje sida repeterades anmodan att skriva på för köttskatt.

  En potentiellt positiv artikel; ” WWF: Sverige sviker löfte att bekämpa algblommningen” läste jag.
  Den beskrev riktigt situationen: ”…tillförseln av fosfor och kväve fortfarande är alltför hög. Övergödning leder till algblomning som i sin tur bidrar till fler syrefattiga och döda bottnar. De döda havsbottnarna i Östersjön har tredubblats under 2000-talet och ligger nu på en nivå som aldrig tidigare dokumenterats och motsvarar ytan av två Danmark…”

  Wow, tänk att dom inte vet att det är ett diekt resultat av minskad NATURLIG djuruppfödning.
  Eller lever artikelförfattaren i sen egen värld där han tror att det är övergödningen kommer från kreatur ? Från industrifarmar – ja.
  Vi borde förena oss med veganerna att snarast få bort industrifarmarna där djuren matas med spannmål från åkrar som läcker just den övergödande konstgödseln varje gång det det regnar på vinterhalvåret, förutom under snösmältningen. Dessutom sprids skiten från industrifarmarna på samma åkrar där humustjockleken numera inte är tillräcklig för att behålla en bråkdel.

  Om dessa fält vore gräsvall och sköttes med moderna gräsbetesmetoder som är mycket väl beskrivna av Joel Salatin skulle produktionen, kvaliten, avkastningen, och även djurlivets kvalite föbättras samtidigt som utsläppen till vattendrag, sjöar och hav i stort sett skulle gå tillbaks till lägre nivåer än före 1930-talet då de första stora och regelbundna algblommningarna började.

  Åkerbruket är alltså orsaken till övergödningen. Och när algerna ruttnar utan syre på de döda havsbottnarna i Östersjön bildas bl.a metan, men hur mycket är en politiskt känslig fråga så man mäter inte.
  Att en sådan här organisation får statsbidrag är naturligtvis en skandal lika stor som om vi bildade en LCHF-organisation och fick statsbidrag!

 3. 3

  Nej, men det förvånar inte ett dugg. Orkar inte läsa den dystra informationen i länkarna längre utan ignorerar dem.
  Hälsningar
  /Trött och blasé på myndigheter.

 4. 4

  natan Skrev:

  Låt individen själv få avgöra om han eller hon ska äta kött eller inte. Inte minst för att få bestämma över sin egen hälsa!
  Klåfingriga politiker, allsköns experter och statliga institutioner som ska reglera snart sagt allt, har vi tillräckligt av!

  Jag vet inte riktigt vad du, i sammanhanget, menar med klåfingriga politiker, allsköns experter och statliga institutioner. Inlägget handlade ju om att Konsumentverket får skattepengar av regeringen och delar ut pengarna till sökande organisationer inom konsumentområdet.

  I övrigt håller jag med dig om att individen själv ska få avgöra om han eller hon ska äta kött eller inte. Dock måste man få försvara att sjuka, barn och gamla ska äta kött, bra kött. Inte alls hålla på med köttfria måndagar och köttskatt. SMMI vill att politikerna ska införa köttskatt. Det tycker jag är mycket dumt, inte minst efter kvällens TV-program om äldrevården – maten smakade likadant oavsett vad det var!

  I sina kampanjer slår Jonas Paulsson ner på LCHF och kött för att föra fram sina Köttfria måndagar och köttskatt som hans organisation finansierar med skattepengar, tydligen. LCHF är ingen organisation, inte heller finansieras LCHF med skattepengar.

 5. 5

  @ Gäst:
  Vi måste naturligtvis har ett regelverk, men är inte problemet att staten och politiker reglerar nästan allt, det blir inte mycket över till individen, som kommer bort i systemen. Sedan så är staten i mångt och mycket i maskopi med storfinansen och industriella intressen ! Det ser vi väl inte minst när det gäller LCHF och likande rörelser som utmanar staten och (stor)kapitalet.

 6. 6

  Man kan bli upprörd för mindre när man läser om SMMIs förslag på mat. De propagerar för sojaprodukter istället för kött. Soja är varken en närodlad eller klimatsmart gröda och dessutom innehållande proteinhämmande ämnen, ämnen som påverkar sköldkörteln och är strumaframkallande, för att nämna några baksidor. Hur kan skattepengar få gå till sojapropagande?

 7. 7

  I Asien äter man ju soja fermenterad i små mängder, typ miso, natto, inte i stora ojästa portioner som vi i väst. fermenteringen tar bort (en del) av giftämnena, samma princip använde man här i väst med surdegsjäsning/syrning av spannmål för att få bort fytinsyra m.m.

  Soja har aldrig använts som stapelvara förutom av några få grupper typ buddistiska munkar som önskade få bort sexdriften, då de levde i celibat. I Asien berättas om fruar till otrogna män som smög ner soja i maten. Växtöstrogener vettu.

  Apropå vegankost: Kan nån nämna en kultur på jorden där man kan räkna fem generationer veganer, tror det blir svårt att hitta. De dog nog ut. Antropologin borde ha en del info om detta.

  I våran upplysta vetenskapstid finns ju tillskott som typ B-vitaminer och annat så nu kanske det är möjligt att vara strikt vegan, vad vet jag. Vissa påstår också att man kan vara vegan om man är typ professor i näringslära. De som säger att vegankost är för människor har mycket att bevisa enligt mej.

  Slutligen en liten klurig fråga: Är kossor veganer? 😛

 8. 8

  Kluriga frågor är svåra att motstå,kossor är herbavorer.

 9. 9

  july
  Hörde av en veterinär att protozoer som finns i kossornas magar är är en del av kossors föda, de är encelliga rovdjur som lever i symbios med kossan för att till sist sluta som föda i den fjärde magen.
  Encelliga förvisso men kolla på en protozo på tuben, ser ut som djur tycker jag…

  Mitt resonemang är lite långsökt kanske men det är ju inte en växt alltså är kossor omnivorer 🙂

 10. 10

  @ 9 Bosse det är inte långsökt , däremot drar felaktig slutsats. Deras ( Huvudsakliga ) föda är gräs och därmed är de herbavorer.
  Den huvudsakliga födan avgör vilken grupp du tillhör. Klurigt så det förslår. 🙂

 11. 11

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa