Reduktion av arbetsbörda

Jag arbetar halvtid på Hälsocentralen Centrum i Sundsvall. Jag har skött hemsjukvården, listade patienter samt en del akutmottagning. Jag har välkomnat de som önskat bli listade hos mig.
Jag har dock problem med att få den avsatta arbetstiden på 20 timmar per vecka att räcka till för arbetsuppgifterna. Jag har därför beslutat att jag inte längre ska lista upp personer under 65 års ålder, för att hålla en klar linje. Sen får jag se hur det utfaller.
Jag fyller ju 65 om några månader, och jag vill inte fortsätta att arbeta övertid längre.

 

Comments

 1. 1

  Du är viktig som upplysare säkert fantastisk som läkare så jag hoppas att du kan jobba mycket länge ännu.

 2. 2

  Min hustru och jag har den störsa förståelse för Ditt beslut. Patienter över 65 är dock de tyngsta, mycket ofta med ett flertal diagnoser. De behöver en omsorgsfull läkare, med gott om tid – hur det nu kan lösas. Glöm inte bort Din egen pensionering! Ha det !!!

 3. 3
  Ann Kristin säger

  Det låter som ett självklart beslut, och jag hoppas att du kan göra det du njuter mest av.

 4. 4

  Livet går inte i repris – själv arbetar jag halvtid sedan mer än 25 år år tillbaka då jag tröttnade på allt tjafs som är på nutidens arbetsplatser – det är inte bara inom sjukvård & kostområdet som det hålls lekstuga,,,

  Tror du kommer att göra en utomordentligt bra insats som läkare för äldre – jag ser på de äldre runt omkring mig att de egentligen inte är särskilt sjuka men är förgiftade av både felaktig mat och pillerhysteri, de verkar tro mera på ”vitrockar” med piller än på livet självt – så blir det inte med dig som läkare!

  Men den verkligt stora insatsen som läkare gör du på bloggen och genom dina böcker – hur mycket pengar & lidande du har sparat folk och samhället är svårt att uppskatta men det är otroligt mycket!

 5. 5
  Birgitta Didrikson säger

  Lycka till med fortsättningen, vad du än bestämmer dig för!
  Birgitta

 6. 6

  Lycka till! Allt gott önskar jag dig 🙂

 7. 7

  Det är helt klart vettigt att trappa ned så du själsligt hinner ställa om dig. Kanske det allra bästa är att som nu trappa ned och kanske göra det ett steg till och fortsätta lite till efter 65 år så att kropp och själ hinner komma ikapp så att säga. Med minskad arbetsbörda så finns det mer utrymme för olika fritidsintressen och det gäller att odla dom i förväg så man har något kul att ägna sig åt.

 8. 8
  kostintresserad säger

  Pingo Skrev:

  ”Det är helt klart vettigt att trappa ned så du själsligt hinner ställa om dig /…/ så att kropp och själ hinner komma ikapp så att säga./…/”

  Att trappa ner är nog viktigt! Jag ”tvärslutade”, och det kändes som att trycka på bromsen och gaspedalen samtidigt. En del av mig ville koppla av men den andra delen gasade på som vanligt 🙂

  Lycka till Annika!

 9. 9

  Pensionärslivet är jäktigt men rekommenderas varmt, närhelst du väljer att gå. 😉

 10. 10
  Mauri Junes säger

  Lycka till Annika och komihåg att som deltidare så är det du som måste sätta stopp när du har gjort ditt.
  HälnMauri

 11. 11
  Leif Nyström säger

  Jag instämmer i ”lycka till-kören”.
  Jag har så mycket att tacka dig för.
  Ditt arbete och det att jag försöker följa dina kostråd,
  har gett mig ett vida bättre vardagsliv.

  Tack
  Annika.

  För så mycket. För min egen del.
  Tack för ditt arbete för att, generellt sett, ge en bättre vardag till alla.

  Till alla dem som är beredda på att lyssna och ta till sig . . . .

  Jag ligger en handfull år före dig, så jag önskar dig välkommen till oss,
  friska åldringar, som gärna vill ge dig en ”Välkommen Till Klubben-kram”.

  Leffe 😉

 12. 12

  Kör själv varannan vecka. Orkar då lowcarb- tugget m alla som behöver tänka nytt. Dessutom hinner jag sköta min egen hälsa.

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  @ 12 Ingemar:
  Kan jag hänvisa folk, som vill träffa en LCHF-vänlig doktor i Stockholmstrakten, till dig?

 14. 14

  Ja det går bra för min del. Vet inte hur det går m listning o sånt. Men kommer dom från Uppsala landsting så vinstaffär.

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  @ 14 Ingemar:
  Vilken kontaktadress kan jag ge dem?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa