Fettdoktorn: Resultaten vinklas

Artikel i VK.
Hugo Lindqvist intervjuade mig.

 

Comments

 1. 1

  Bra artikel. Mera av sådant behövs ❗

 2. 2

  På dom bara!

 3. 3

  Instämmer, bra artikel! Du fick t o m tala till punkt och framföra det viktigaste. Synd bara att det bara är några enstaka media som gjort uppföljande artiklar om detta medan 100% av media basunerade ut Mai-Lis Hellenius larm.

 4. 4
  Ann Kristin säger

  Bra. I kommentarerna kommer fotfolket (vi) in och påtalar den halva miljon ”anekdoter” som numera finns. Och rättar till de myter som cirkulerar om vad Annika sagt, om massvaccinering och cancer, bl a. Nu har ju Ann Fernholm ytterligare poängterat att cancer är sockerdriven. Och massvaccineringen var en dyr historia.

  En del s k läkare går in där och försöker hävda tallriksmodellen och lågfett. Känns alltid lika bra att ta fram Ancel Keys i det läget. Nu kanske de inte är läkare, om de tar sina fakta från kvällspressen. Eller så är de läkare, och då blir jag mörkrädd. Jag känner bara en, och hon är helt klart sinnesförvirrad, men man vill ju inte dra alla över en kam. Det måste ju finnas fler smarta läkare än bara en handfull…???

 5. 5
  anhörig säger

  Mycket bra och balanserad artikel! Precis som du säger blir det till att fortsätta på inslagen linje.

  Det är mycket illa att forskningsresultat förtigs, att det dras för stora växlar på andra medan etablissemanget (i nuläget med Hellenius i spetsen) hänvisar undermåliga forskningsstudier och undviker att göra somliga undersökningar. (Jfr Sanningens dödgrävare – en bok med genomgång av klassiska felgrepp i vetenskapen).

 6. 6

  anhörig Skrev:

  hänvisar undermåliga forskningsstudier och undviker att göra somliga undersökningar. (Jfr Sanningens dödgrävare – en bok med genomgång av klassiska felgrepp i vetenskapen).

  ”Lögnen är sanningens livmoder !”

 7. 7
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Mycket bra artikel! Bl a står det ”..I studien lutar sig forskarna på statistik som bland annat säger att allt fler unga kvinnor drabbas av hjärtinfarkter…”

  Så otroligt många människor (både kvinnor och män ..och t o m barn!) tycks lida av kropps(läs vikt!)-fixering idag — att jag kan inte låta bli att fundera över om de ’unga kvinnorna’ hade en kost bestående av en stor mängd lågfettprodukter – vilka ju innehåller rejält med syntetiska sötningsmedel och andra kemikalier (för att dölja att maten är smaklös). Är det så vore det ju i hög grad OSAKLIGT att vinkla resultaten och skylla på LCHF!!

  Finns det uppgifter på vad för slags kost dessa ’unga kvinnor’ hade? Jag har inte kunnat hitta några.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  @ 7 Sundewall Hopkins:
  Det är inte fler unga kvinnor i Sverige som får stroke än att man lätt skulle kunna fråga dem hur de har ätit. Samma sak med hjärtinfarkt. Om man hade intresse vill säga.

 9. 9

  Förr var det ju ett lands största tillgång att ha en fattig befolkning – numera verkar det vara målet att till varje pris hålla folk ”lagomt sjuka” eller snarare förgiftade,,,

  Tacka f-n för att debatten blir hetsig med dessa skojare som till varje pris skall misskreditera de som tar ansvar för sin egen hälsa!

  För övrigt har jag en granne – smal och vältränad, har tävlingsdansat i SM men har haft stora problem med allergi – med LCHF var dessa problem borta på 3 veckor och glad är han!

 10. 10

  Intressant om den japanske uppfinnaren – äter endast ett mål mat om dagen och kollar sina blodvärden efter varje måltid,,,

  Han verkar ha upptäckt periodisk fasta långt före oss andra,,,

  https://www.svtplay.se/video/1390250/nakamats-uppfinningar?tab=episodes&sida=9

 11. 11

  Efter ha läst kommentarerna under artikeln verkar det som norrlänningar inte är lika LCHF-positiva som södra Sverige. Verkar vara ett tufft klimat att verka i, Annika!

 12. 12
  Ann Kristin säger

  I kommentatorsfältet är det ett fåtal som är emot lchf, utan att ha läst på, och ett antal pålästa som försöker rätta till de värsta felaktigheterna. För övrigt känner jag igen flera…huruvida norrlänningar är mer emot lchf går nog inte att utläsa av detta. Vården är i stort fortfarande mot lchf, medan befolkningen i stort är hyfsat positiv. Demoskops undersökning visar ju en del intressanta siffror, som förändrade min syn på vilka och var man äter lchf
  https://www.kostdoktorn.se/wp-content/2011/03/demoskop_mars_2011.pdf

 13. 13

  Jag blev mycket betänksam, när jag läste debatten med vitrocken inblandad. Där reducerades doktorns roll till en robbot, med regelboken som programvara. Inget utöver regelbokens instruktioner var giltigt, doktorns erfarenheter utan relevans. Varför inte ta steget fullt ut: Datakraft har vi tillgång till, reglerna finns och diagnoserna kan man säkert göra mha labvärden. Anamnesen är ändå bara subjektiva upplevelser. Då kan man undvika att ett antal intelligenta ungdomar offrar 5-6 år av sin livstid till att programmera sig till mer äller mindre väl fungerande robbotar.

 14. 14

  Dacke Skrev:

  Då kan man undvika att ett antal intelligenta ungdomar offrar 5-6 år av sin livstid till att programmera sig till mer äller mindre väl fungerande robbotar.

  = mainstreamat tunnelseende.

 15. 15

  Josef Boberg Skrev:

  Dacke Skrev:
  Då kan man undvika att ett antal intelligenta ungdomar offrar 5-6 år av sin livstid till att programmera sig till mer äller mindre väl fungerande robbotar.
  = mainstreamat tunnelseende.

  = motsatsen till frihet.

 16. 16

  @ Mayne Sundewall Hopkins:
  Beträffande de unga kvinnorna med kärlsjukdomar, kopia av vad jag skrev för ett par datr sedan på Andreas blogg.

  …Mer intressant kan det vara att detta är åldersgruppen som nu exponerats längst för SLVs högkolhydratsrekommendationer, alltså nästan från födseln. Vi som fick hjärtsjukdom i slutet av 50-årsåldern slapp ju undan i många år och många av oss åt istället smör och drack helmjölk, tom i skolan ! Beträffande män så antar iaf jag at vi är mindre föjsamma på kostråd i allmänhet… Vi kanske är mer inriktade på att lösa problem än att förebygga…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa