Sugar Love – A not so sweet story

Om sockrets historia i National Geographic.

Om hur sockret har blivit ett billigt massförstörelsemedel, allt medan nutritionisterna skyller ohälsan  på det naturliga mättade fettet.

Sockret tillsammans med vetet och majsen (stärkelse, olja och HFCS) är det som allra mest skadar mänsklighetens hälsa nu.

 

Comments

 1. 1

  ”…Sockret tillsammans med vetet och majsen (stärkelse, olja och HFCS) är det som allra mest skadar mänsklighetens hälsa nu.”

  Jo… – Annika – för dom som vågar se den rådande verkligheten är det ju så. Men dom allra flesta ”vill” ju inte se det så – för dom är helt enkelt BEROENDE av normalkostens ca 60 % kolhydrater/socker. Men dom allra flesta vet ej själva om att det är så.

  Ifall Wi dricker ca 60 cl alkohol per dag – och minskar den mängden till mindre än 20 cl – så gör det ju skillnad – bevisligen.

  Ifall Wi tuggar i oss normalkostens ca 60 % kolhydrater/socker – och minskar den mängden till mindre än 20 % – så gör det också skillnad – rimligen.

 2. 2
  Ann Kristin säger

  Socker var det som byggde Storbritanniens välstånd och imperium. Sedan kom annat. De första svältkatastroferna inträffade i Indien på 1800-talet, när britterna hade lagt om odlingen från indiernas inhemska torktåliga grödor ( t ex hirs) till vete. De byggde järnvägar ooch hamnar och skeppade vetet till hemlandet, och när skördarna slog fel i det torra eller alltför blöta klimatet blev indierna utan. Svält har funnits överallt, men massvält uppkom troligen först där.

  Sedan ska man komma ihåg att afrikanerna själva sålde sina medbröder, liksom maharadjorna i Indien sålde ut sitt folk. Väst är inte ensamt i detta förfärliga skede i historien.

 3. 3

  @ Ann Kristin:
  Intressant!! Undrar hur vi ska kunna komma tillbaka till tiden före industrialiseringen i mitten på 1800-talet så vi kan börja om igen på ett bättre och mer medvetet sätt…för det som sker nu, det hotar hela mänskligheten, vi utarmar jordarna och med dem oss själva.

  Socker och stärkelse förgör oss.

 4. 4
  Ann Kristin säger

  @ Cia:
  Jag tror att det är det som sker just nu, när allt fler bastioner faller, när konsumismen har nått vägs ände. Mänskligheten är kortsiktig och dum, men vi vill trots allt inte förgöra oss själva. Just nu är vi förvirrade, men det kommer att klarna.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa