Oslo får ambulans för överviktiga

SvD om nya ambulanser i Oslo. Dessa kan ta patienter på upp till 400 kg.
De nya ambulanserna för extremt överviktiga kostar dubbelt så mycket som en vanlig ambulans.

Tänk om de överviktiga i stället hade fått hjälp med lavkarbo/LCHF i god tid så skulle kostnaden bli mycket mindre – och hälsan och livskvalitén bättre.

 

Comments

 1. 1

  Patienter på upp till 400 kg har jag svårt att föreställa mig. Jag har sett en som var ungefär 200 kg och som var tvungen att använda rullator. Han hade ständiga problem med fötter och leder.

  Vi behöver göra en insats och rädda de stackars norrmännen från fetman. Skicka dit de bästa vi har Stephan Rössner och Maj-Lis Hellénius som får ta tag i situationen innan det helt spårar ur.

  Liksom slå två flugor i en smäll 😉

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  För länge sedan hörde jag en historia om läkaren som febrilt jobbade med att hjälpa, den ena människan efter den andra från att drunkna i en fors. Massor av människor kämpade för livet efter att ha fallit i vattnet.
  En homeopat som kom gående började springa uppströms, varvid läkaren ropade
  ”Vad f-n gör du! Kom hit istället och hjälp mig! Det är massor av människor här som behöver hjälp att komma ur vattnet! Jag klarar inte detta själv!”
  Homeopaten ropade tillbaka, medan hon sprang vidare längs forsen, ”Jag vet, jag ska upp dit och förhindra att de faller i!”

  Precis så är det! Dagens sjuk(a)’vård’ arbetar i fel ände – och har gjort så alldeles för länge. Undra på att så många av oss är frustrerade och söker andra vägar till hälsa.

  Vi är vad vi äter – och att justera kosten måste ju vara nummer ett på listan när det gäller människors hälsa!
  Då bör man naturligtvis börja med att titta på vad kosten består av. Människokroppen behöver en ren naturlig kost för att kunna fungera på bästa sätt. Giftiga kemikalier, och sjukdomsalstrande syntetiska ämnen i mat och medicin, måste bort om människor ska kunna hålla sig friska. Enligt min mening är det det som ställer till det med (bl a!) människors körtelsystem – och orsakar (bl a!) sjuklig fetma.

  Efter att ha levt giftfritt ett tag kan jag inte längre handla i vanliga butiker – för det finns nästan ingenting på hyllorna som går att äta!! Det är ju helt barockt att man ska behöva leta ’land och rike kring’ efter rena, giftfria produkter! Att inte fler protesterar mot detta vansinne övergår mitt förstånd. Vi behöver PROTESTERA MERA!!

 3. 3
  Konsument säger

  Mayne Sundewall Hopkins Skrev:

  Efter att ha levt giftfritt ett tag kan jag inte längre handla i vanliga butiker – för det finns nästan ingenting på hyllorna som går att äta!!

  Så tänker jag ibland också…först kommer man till grönsakerna, dom är väl ok, sen blir det hel- och halvfabrikat, går förbi, sen ostar, ganska ok, sen charkprodukter, tveksamt, rent kött, det mesta bra, bröd och bakverk, inte sugen, sen torra varor typ diverse müsli, går förbi, sen mejeriet, delvis bra delvis dåligt typ margarin, sen är det blandat med djupfryst och stapelvaror, det mesta ok, till sist kommer glass och godis – går förbi.

  Är det inte ganska likt i alla livsmedelsbutiker – samma upplägg, samma ordning på varorna.

 4. 4
  Christine R. Nicholson säger

  I motsats till vad många tror handlar det inte om att träna i speciella pulszoner när man vill gå ner i vikt. Både varaktigheten och intensiteten under träningen har betydelse för hur många kalorier som du förbränner. Därmed påverkar det också hur mycket du går ner i vikt. En timmes promenad i rask takt kan alltså vara lika effektiv för viktnedgången som 20 minuters intensiv löpning. Tid och intensitet Detta har två orsaker: Vid hög intensitet förbränner du, minut för minut, en massa kalorier. I gengäld blir du snabbt trött och kan därför inte träna lika länge som om du sänker hastigheten lite. Under långvarig träning faller helt naturligt kaloriförbrukningen per minut, men det kompenserar du genom att öka träningstiden. Ge järnet Det som är avgörande för utbytet av din träning är därför inte om du tränar hög- eller lågintensivt, utan att du tränar så intensivt som möjligt i förhållande till den tid som du har att tillgå. Har du bara en kvart sätter du full fart. Har du tid och lust att träna en timme gör du det i stället i den intensitet du klarar av under en timmes tid. För viktminskningen spelar det ingen roll hur kalorierna förbränns. Kroppen reglerar vikten efter förhållandet mellan intagna och förbrända kalorier. Så ju fler kalorier du gör dig av med under träningen, desto bättre. Tänk på att högintensiv träning kan vara mycket hård för kroppen, speciellt om du är överviktig. Därför är det en bra idé att variera träningen. För överviktiga Vissa gym har speciella träningsklasser för överviktiga. Här tränar man tillsammans med likasinnade, och förutom träningen ingår det ibland också kostrådgivning.

 5. 5
  Nellie N. Pruitt säger

  – Du behöver inte prata kalorier med barnet. Vi brukar prata mycket om vanlig mat, för man sätter inte barn på diet. I stället för att prata om vad som ska plockas bort i kosten är det bättre att prata om att man ska lägga till grönsaker, frukt och vatten, säger Tina Lundkvist.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa