Ralf Sundberg om Forskningsfusket

Jag såg hos Nina Drakfors en film om Ralf Sundberg, där han berättar om forskningsfusket som har lett fram till de etablerade felaktiga kostråden: Intervju med Ralf Sundberg. En mycket bra och klargörande film.

Recension och Adlibris

 

Comments

 1. 1
  Tombola säger

  Hans bok rekommenderas!

  Jag hade först inte tänkt läsa den men sträckläste den när jag hade börjat – en helt otrolig redogörelse för varför det ser ut som det gör,,,,

  Ett måste för alla som är kostintresserade!

 2. 2
  Kattmoster säger

  @ 1 Tombola:

  Instämmer. Ralfs bok är en av de bästa jag läst.

 3. 3

  Strålande bok!

  Det värsta av allt är väl att majoriteten av våra ”Lekare” både på vårdcentraler och sjukhus är FörProgrammerade (utbildade?) enl Medicinindustrins riktlinjer för att få maximal lönsamhet.
  För att inte prata om alla de Professorer som sjunger medicinindustrins haleluja sånger.

  Ett ex. Professor Lars Rydén – Sanofis spinndoktor mot Omega 3? I AftonFlabbet och SVD , Där redovisar han varför omega 3 i minidoser inte gör Någon verkan men fet fisk är ok. (Skratt) Hela denna forskning är full av Märkligheter. Men när en Professor uttalar sig så lyssnar alla aningslösa.

 4. 4
  Pingo säger

  Jag ska köpa boken för han har tydligen tagit sig tid att gå igenom ämnet ordentligt.

  Noterar att några svenska docenter som tänker i de här riktningar faktiskt är kirurger. Kirurgerna kanske inte är lika beroende av läkemedelsindustrin och har inte så mycket att förlora på att säga sanningen som de uppfattar den. För en medicinare skulle det bli slutet på deras forskningskarriär om de gjorde något liknande.

 5. 5

  Det lär nog bli svårt att stävja forskningsfusket så länge utbildningsfusket får fortgå.

 6. 6
  Pingo säger

  @ us:
  Ja du har så rätt. Kanske inte alla förstår riktigt vad du menar men jag tror jag fattar.

  På den tiden jag utbildade mig till ingenjör på KTH under 1970-talet så fanns det en hel mängd med rätt så lätta kurser med inriktning på telekom. Jag upprördes över detta och åkte slalom mellan dessa kurser och läste betydligt djupare ämnen men fick då kämpa hårdare eftersom jag konsekvent valde de svårare kurserna.

  Jag uppfattade det så att de då dominerande företaget LM Ericsson köpt in sig på något sätt för att de skulle få helt färdigt utbildade ingenjörer som de kunde stoppa direkt in i företaget med mycket lite extra kurser.

  Idag är det systemet betydligt mer omfattande med andra intressenter och deras utbildningar är verkligen färskvara som snabbt härsknar.

 7. 7

  Boken har varit ute att par år, tryckår 2011. Intervjuerskan talar som om han nu kommer med nytt material. Han någon försökt se efter i vad mån den nått ut till dem han ville nå ut till? Jag antar att en sådan målgrupp kunde vara livsmedelsverket och dem som utbildar vårdpersonal. Kan det vara missuppfattat?

  Varför inget om vem han vill påverka? Han är försiktig med att namnge dem som han är missbelåten med. Det kunde intervjuerskan ha frågat om.

  Keys kostar inget att ge sig på, han är död och det känner alla till. Men i USA finns Hegsted (Keys´ efterträdare) och Marion Nestle som oförblommerat talar och skriver som om Keys vore sista ordet. Och i Sverige finns väl åtskilliga personer som rimligen kunde må bra av att ta till sig hans budskap, varför identifieras de ej?

 8. 8

  Ja, och så har vi diverse undranden rörande om vad han säger om läkare som livegna under en kampanj av felinformation utan att ha tid att hålla sig informerade.

  Men hur kan det då komma sig att vi tiotusentals osakkunniga avnämare av läkarnas tjänster kan vara bättre informerade än de är?

 9. 9

  Nej, förlåt jag tog fel. Hegsted är inte Keys´efterträdare. Han heter Blackburn, en annan som var oemottaglig för våra påpekanden och frågor. Han är professor men tycks fungera som Ancel Keys´ bandhund.

 10. 10
  Roffe säger

  En toppen bok. Varning för en adrenalinkick. Blev så förb. när man upptäckte hur lurad man blivit under alla år.
  En annan kick får man från boken Piller och profiter av John Virapen från läkemedelsindustrin, vars lurendrejeri han avslöjar.
  Läs böckerna.

 11. 11
  ing-marie säger

  Det är en bra bok, skall visa min sambo detta föredrag. Hoppas att Ralf Sundberg kommer till Säffle nästa år, det vore toppen

 12. 12
  Gunnar Lkpg säger

  Jag skall försöka läsa denna bok, mycket intressant. Det är samma sak inom många områden, det är tro och kvacksalveri och att man bygger vidare på gamla i grunden felaktiga fakta. Många har ju satt hela sin karriär och heder på spel och har mycket svårt att backa även om de skulle inse att de är på fel spår. En sak som jag är skeptisk till är klimatförändringarna. Visst förändras klimatet, det har det gjort i fyra miljarder år! Påverkar människan klimatet genom sitt handlande? Ja kanske. Men hur och åt vilket håll är nog mer oklart. Nu har man fått för sig att det är våra utsläpp av CO2 som är ett stort hot, utan att man säkert vet om koldioxidhalten ens har ökat speciellt mycket Man jämför med mycket osäkra mätningar av hur det kanske var historiskt. Man vet inte ens om det håller på att bli varmare. Jag är naturligtvis inte säker på att hela klimathysterin är fejk, men jag kommer att vara fortsatt kritisk och läsa om vad som säjs.

 13. 13
  sofia säger

  Har själv läst och lånat ut boken till vänner och bekanta.
  Samtliga säger sig bli illamående och f…….de.Man får hoppas att bokens innehåll sprider sig som ringar på vattnet …

 14. 14

  @ Piltson:

  Ralf Sundberg som P1:s sommarvärd vore väl bra nästa år?

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  @ 14 65+:
  Det skulle vara suveränt! Han är bara så bra.

 16. 16
  tombola säger

  Finns många intressanta LCHF:are med god retorik som skulle passa in i sommarprogrammet, Skaldeman, Tommy eller varför inte dr Dahlqvist själv – få har ju gjort en resa som henne,,,,

 17. 17

  Jag har tittat igenom listan på sommarvärdar och det finns faktiskt inte någon som skulle få mig att lyssna. För mig är det helt ointressanta människor, som man hör och ser i media allt som oftast. Väldigt många av värdarna har ju varit med flera gånger under årens lopp. Utifrån det kan man ju tro att Sveriges Radio har svårt att hitta folk till sommarprogrammen. Vi får väl maila till redaktionen och föreslå några intressanta namn.

  Jag skulle hellre lyssna på sommarvärdar som har något att tillföra lyssnarnas väl och ve. Ralf Sundberg är ju ett bra exempel ävenså Annika Dahlqvist själv givetvis. För att inte tala om Skaldeman och Tommy tappar, båda har ju gjort en fantastisk viktresa neråt. Det vore väl något att förmedla till hundratusentals lyssnare.

  Dessutom skulle jag mer än gärna betala gammal hederlig radiolicens. 50 kr om året vill jag minnas att det var på 60-talet. En höjning skulle jag helt klart acceptera.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa