LCHF-magasinet nr 2 2013

Nu har juninumret av LCHF-magasinet kommit. Som vanligt en synnerligen läsvärd tidning. Man läser den från pärm till pärm.

Periodisk fasta och LCHF(Fett)kaffe. Magasinets syn på detta är att vi normalt ska äta när vi är hungriga, men om man har svårt att reglera vikten med det kan man strukturera upp matintaget med periodisk fasta.
LCHF-magasinets redaktion åkte på ”upptäcktsresa” i Lappland, och rapporterar därifrån. Den traditionella samekosten är ju förenlig med LCHF.
Makarna Sidestål som kommit till en envis platå i viktnedgången, och som sen kom vidare ner med periodisk fasta.
Jag och Ralf Sundberg skriver om LC-kryssningen i Karibien som vi var med på i maj.
Sten Stures och min frågelåda, denna gång bl a om gallsten och ketoacidos.
Rapport från Åbo-kryssningen i april. Vi var ca 320 deltagare som trivdes och förkovrade oss i LCHF.
Martina Johansson frågar om hon får vara ”vältränad, smal och frisk”.
Fd skidstjärnan Lise Benberg berättar om sitt liv, med elitskidåkning och kolhydratladdning, barnafödande med smygande övervikt, yoga och LCHF.
Magasinets egen kock Tommy Runesson skriver om konsten att äta på restaurang, samt ger oss några läckra recept.

Ledsen blev jag när jag läste recensionen av boken ”Diabetes”, av Kerstin Brismar, Alicja Wolk, Claes-Göran Östenson m fl, Förlag Karolinska Institutet University Press. Där beskrivs LCHF som en modediet som ger näringsbrister,  och för mycket fett. Diverse sjukdomar beskylls den för att ge upphov till. Diabetikerna rekommenderas i stället att äta en fettsnål högkolhydratkost, med mycket fibrer. Boken kan ses som en ofrivillig satir över svensk diabetesforskning.

Bosse Zackrisson avslutar med att berätta om forskning som visar att barn blir friskare och smalare av helfet mjölk  än av mager.

Prenumerera på LCHF-magasinet!

 

Comments

 1. 1

  Har inte läst tidningen men det har varit känt länge att samefolk hade både smör och salt i sitt kaffe.

 2. 2
  Dennis säger

  Lösningen på resistenta bakterier som kämpar emot visar sig vara ”Kolloidalt silver” som förstärker antibiotika med upp till 1000ggr. Halleluja!
  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/07/03/antibiotics-colloidal-silver.aspx?e_cid=20130703_DNL_JLY4CNOMIN_JLY4BAN_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20130703JLY4CNOMIN

 3. 3
  Kattmoster säger

  Vår tidning kom i går och är redan läst till hälften. Den är bara så bra!

  I år tog vi en prenumeration på fem ex och ger bort de fyra extra exemplaren. Det är uppskattat och kan rekommenderas. Förhoppningsvis leder det i förlängningen till fler prenumeranter.

  I kväll ska vi testa Tommys varmrökta lax med ljummen blomkålssallad. Spännande!

 4. 4

  ”Bosse Zackrisson avslutar med att berätta om forskning som visar att barn blir friskare och smalare av helfet mjölk än av mager.”

  Jo… – Annika – barn mår bevisligen utmärkt bra av fett, kött och max 20 % kolhydrater/socker – relativt normalkostens ca 60 %.

  Så hade jag haft små barn så skulle jag uteslutande ha gett dom LCHF-kost = artegen mat, naturligtsvis… 💡

 5. 5
  sofia säger

  LCHF-magasinet är liksom Tommys ljumma blomkålssallad en riktig höjdare 🙂 Häromdagen hade jag ingen parmesanost och pressade lite citronsaft över i stället. Det blev riktigt gott och fräscht.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa