Svårlöst problem med feta barn i Bangkok

Artikel i SvD.

Det är som vanligt att man beskyller socker, fett och salt som bovar i sammanhanget.
I verkligheten är det framför allt sockret, och stärkelsen, som är bovarna i dramat. Naturligt fett och salt behöver barnen för uppbyggnad och funktion av sina kroppar.

 

Comments

 1. 1

  Fettet är också problem eftersom det nog är vegetabiliska fetter.

 2. 2

  Ja men den rådande Main Stream kulturen har tagit som regel att alltid lägga till ”och fett” så fort man nämner socker och kolhydrater i ett negativt kost-sammanhang. Lyssna på alla slätstrukna kostråd i TV och tidningar så är det samma upprepande. De vill inte att någon skall förstå skillnader i socker och fett och att det finns skillnader på fett och fett. Speciellt i liknande enkelspåriga propagande texter.

 3. 3

  Det behöver inte alltid vara medvetet, utan journalister och offentliga framträdare har förmodligen det kraftiga grupptrycket på sig att alltid ge fettet en känga också för att passa in i arbetskulturen. Man vill ju passa in i det etablissemang man verkar i och inte riskera bli misstänkliggjord oavsett vad som är sant? Men då tappar även allmänheten så småningom intresset lyssna på dessa slätstrukna nyheter, där man aldrig vågar eller kan knyta ihop säcken.

 4. 4
  Norren säger
 5. 5
  Dennis säger

  Någon som kan skriva lite sanning om salt och dess verkan?

 6. 6
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Alla kemikalier i mat och dryck då? Ekologiska produkter är det naturligtvis inte frågan om! Kyckling (med tillväxthormon!) och allt annat barnen i artikeln äter tyder på att kosten är ’laddad’ med syntetiska tillsatser osv. Detta påverkar kroppens körtelsystem och därmed bl a vikten. Vad finns det för hopp om hälsa för dessa barn och ungdomar om det inte sker en radikal förändring beträffande kosthållet i både hem och skola?

  Det spelar ingen roll vart man vänder sig i världen – KTF (favoritmaten enligt artikeln), McD, Diet cola och annat elände finns praktiskt taget överallt (rena farsoten i utvecklingsländer och det första som dyker upp i krigsdrabbade länder, så fort kaoset lugnat sig lite!) – och förutom att kosten är vanebildande, skapar detta ett riktigt sjukt samhälle ..på mer än ett sätt! Usch!

 7. 7

  @ Mayne Sundewall Hopkins:
  Håller helt med. Var är all nyansering i nyheter och journalistik idag? Om det nu inte har med en propaganda linje man vill tillfredsställa i en luddig avsikt?

 8. 8
  LCHF-Bengt säger

  Jag har trott att asien skulle ta över industrin helt i världen. Men nu när de också drabbas av jättelik ohälsa, kommer det inte att ske. Så då kan man ju spekulera i vad som kommer att ske när eliten har roffat åt sig alla pengar och lämnat folket i ohälsa. Om folket inte längre har råd med varken sjukvård eller mat, när de ligger hemma i sjukdom. ja då blir det väl riktig revolution igen, och asien är nog då en riktig krutdurk.

 9. 9
  kost-törstig säger

  Den kolhydratstinna matkulturen började i USA.

  När jag arbetade där 1973 hade jag aldrig någonsin sett så feta människor och så många. Maten innehöll inte mycket fett och till och med grönsakerna var sockrade.

  Det senaste förvärvet för de multinationella bolagen som säljer mat är Asien.

  Vad kommer att hända med människosläktet?

 10. 10
  Dennis säger

  LCHF-Bengt. De orkar nog inte protestera heller då.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa