Den Gamla och Nya sanningen om kost och hälsa

Inlägg i Diabetes.doc. Anders har översatt ett inlägg från en holländsk bloggtext.

Sanningen om kost och hälsa sprider sig över världen. Spännande.

 

Comments

 1. 1

  Önsketänkande: Skulle sitta som en stor plansch i väntrummen på alla vårdinrättningar.

  Jag är inte så säker på att du bryr dig, men det känns orättvist att du inte finns med i denna lista, som tar upp så många ledande företrädare för Low Carb.
  https://ds9a.nl/new-consensus/peoplejs.html

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 LenaK:
  Jag har ju ingen engelsk version av min blogg, utan man måste trycka på Google-översättning, och den engelskan blir inte bra.
  Så länge jag inte finns på engelska är det nog ingen chans för mig att komma med i engelska sammanställningar av bloggar.

 3. 3
  Professor Göran säger

  Jag skulle inte ha kunnat sammanfattat detta på ett bättre sätt själv!

  Inägget speglar den gemensamma ”världsåskådning” som idag genomsyrar vår LCHF-rörelse och dess förhållande till vår hälsa – inte minst vår hjärthälsa.

  Vår syn innebär förstås, som all vetenskap per definition måste göra, en förenkling men som inte är så förenklad som den officiella ”världsåskådningen” är (”en kalori är en kalori”) och som därför utgör dess akilleshäl. LCHF är därför oändligt mycket mer vetenskaplig eftersom den kan förklara och förutsäga vad som kommer hända om du ändrar dina kostvanor i grunden på ett mycket mer övertygande sätt än den officiella. (Jämför metaforen jorden är platt/jorden är rund.)

  Dessutom ligger det en fysiologisk logik i LCHF-kosten som inte rymmer något uppenbart grundläggande logiskt tankefel vilket också är ett karaktäristiskt drag hos all sann vetenskap.

 4. 4
  Gustav säger

  @ Professor Göran:
  Ja , vi gör ju alla ett ” experiment ” , och iallafall jag kallar det vetenskap när jag lär mig hela tiden om vad som funkar att äta och hur kroppen reagerar på det ! Om jag kan ” överäta ” enligt kalorilagen och inte gå upp i vikt , snarare ” förlora ” ett par cm i midjan , så vet jag ju att kalori in = ut inte stämmer ? !!! Men det viftas bort av dess anhängare att antingen ljuger jag eller så kan jag inte räkna rätt …. men jag VET ju att kroppen INTE kan liknas vid en ångmaskin eller motor , som förbränner allt enligt ett givet mönster !! Sen kan jag ju inte förklara allt varför vår kropp funkar som den gör, men det är beprövad erfarenhet !! Varför många som haft svårt att gå ned i vikt , men börjar äta än mer fett , och plötsligt lossnar det !! Anhängare av kalorilagen säger ju alltid att det är omöjligt för energi kan inte förstöras bara … Nej , men den kan omvandlas !!

 5. 5

  @ Gustav:

  ”Sen kan jag ju inte förklara allt varför vår kropp funkar som den gör, men det är beprövad erfarenhet !!”

  Precis! Och varför skulle den sinnrika konstruktion som vi alla ”bor i” reagera så dramatiskt positivt efter kostomläggning till LCHF för exempelvis diabetiker, vara så hälsovådlig på sikt som anhängere av pillertrillarindustrin vill göra gällande 😉

 6. 6
  Gustav säger

  @ sofia:
  Och varför förneka detta ? Bara ” anekdoter ” ? 10 000 ? 100 000 ? Hur många behövs ? När ska man fatta att det man visste redan för 100 år sen och tidigare är rätt ?

 7. 7

  Lögnen är Sanningens livmoder – och jag gillar den Nya Sanningen.

 8. 8

  @ professor Göran:
  ”Dessutom ligger det en fysiologisk logik i LCHF-kosten som inte rymmer något uppenbart grundläggande logiskt tankefel vilket också är ett karaktäristiskt drag hos all sann vetenskap.”

  Exakt! Detta intelligenta argument ligger långt över den tallrikskant över vilken dagens ’studie-drogade’ establishment inte orkar lyfta ögonen.

  Logik? Pyttsan!
  ”Här sysslar vi med studier i hundramiljonersklassen. Här finns ingen plats för fysiologisk logik!!

  Eller hur?

  Mats@FriskaDiabetiker.se

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa