Sockerbelastning skadar hjärtat

I UTHealth en artikel om hur sockerbelastning skadar hjärtmuskeln, och orsakar hjärtsvikt. 5 miljoner amerikaner dör i hjärtsvikt årligen. (Men bara 550000/år som nydiagnostiserades. Rimligen borde tillskottet vara lika stort som dödstalet?)
Det är glukosmetaboliten Glucose-6-Phosphate, G6P, som skadar hjärtmuskeln.
Jag hittade länken hos Ann Fernholm.

Det lustiga är att artikeln avslutas med spekulationer om vilka läkemedel som kan sänka blodsockret, och ingenting nämns där om kostförändring.

 

Comments

 1. 1
  LCHF-Bengt säger

  Jag hade ju hjärtsvikt förstår jag nu, men doktorn kallade det något annat. Hjärtat förmår helt enkelt inte att pumpa ut tillräckligt med blod i kroppen.

  Och då händer följande: Hjärnan, binjurarna och perifera nerver reagerar då genom att försöka frisätta stresshormoner såsom adrenalin och noradrenalin för att hjärtmuskeln ska arbeta effektivare och mer blod ska kunna pumpas runt i kroppen.

  Nu kan ju inte hjärtat pumpa riktigt, så jag hade höga halter av noradrenalin i blodet hela tiden, och till slut fick jag en stor tumör på ena binjuren. Den stackarn binjuren fick väl aldrig vila när den skulle producera noradrenalin. Tillsammans med sockerdriften slutade det hela på operationsbordet.

  Känslan vid uppvaknandet efter avlägsnandet av tumören var en frid och lugn i kroppen som jag inte minns jag upplevt någon gång, helt underbart. Hjärtat hade också 2 veckor före fått sin justering, så nu hade jag gjort den enkla biten, nu ska kroppen läka ihop också. Studerade kostens betydelse i sjuksängen, och några veckor efter op började jag med LCHF, och har följt den sen dess, och läkt ihop utan något problem. Medicinerna fasades ut efter någon månad, efter eget beslut, och alla värden ser mycket bra ut idag. Kosten har en stor roll här. Hade jag fortsatt leva som förut med skräpmat/öl/röka hade dessa operationer varit meningslösa.

  Jag tror helt klart kosten/livsstilen skapade mina problem, ingen i släkten har några av dessa sjukdomar tex.

 2. 2

  Som vanligt en orsak och den är lite vansklig enligt mig. Den kostförstörande ideologi som är den absolut största boven pratas det inte om alls, och du nämner att ingenting nämns om kosten/livsstilen. Ett hjärta som får all näring det behöver och framförallt livsviktiga mineraler som Kalcium, Magnesium och Kalium samt Vit-D anser jag skyddar mot många av dessa katastrofala droger som glukos och kolhydrater samtidigt som glukos/kolhydrater också hjälper till att avmineralisera först och främst hjärtmuskeln. Den syrebrist som uppstår skadar hjärtmuskeln hur väl syreupptaget än är. Det är alltså inte enbart ett problem utan som vanligt flera. Nu har jag inte själv läst artikeln, men spelar väl ingen större roll för säkert som amen i kyrkan beskriver de ingen avmineraliseringen av hjärtmuskeln det absolut viktigaste skyddet.

 3. 3
  Tombola säger

  Utvecklingen går framåt, nu införs äntligen XL-klass på flyget,,,,

  https://www.aftonbladet.se/resa/article16986730.ab

  För den som ännu inte kvalificerar sig för denna klass (minst 130 kg) kan nämnas att frukosten på Samoa-öarna ofta består av vitt bröd som man häller läsk i,,,,

  Nu är det så att deras mansideal är lite annorlunda än vårt – en karl under 150 kg är ingen riktig karl såvitt jag förstått -:)

 4. 4
  Kattmoster säger

  @ 3 Tombola:

  En riktig karl väger över 100 kg och luktar diesel, säger grannen.

 5. 5

  Kattmoster Skrev:

  @ 3 Tombola:
  En riktig karl väger över 100 kg och luktar diesel, säger grannen.

  Apropå en riktig karl.
  En mamma är ingen mamma om hon inte luktar bullar, hörde jag ett barn säga, för länge sen!

 6. 6
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 65+:
  Betr det som Kattmoster Skrev: @ 3 Tombola: En riktig karl väger över 100 kg och luktar diesel, säger grannen.

  Apropå en riktig karl. En mamma är ingen mamma om hon inte luktar bullar, hörde jag ett barn säga, för länge sen!…

  Ja, haha – och nu ska det vara elbil och LCHF-are.. 😉

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa