Ny amerikansk blog: Food & Health

Jag fick idag ett mail från Agneta Blomberg (USA/Hälsingland) om att hon har startat en ny amerikansk blog: Food & Health. Hon har även skrivit ett inlägg om mig.

Är bloggen bra i övrigt?

 

Comments

 1. 1
  tombola säger

  Spread the word and save lives!

  Tycker jag känner igen den här formuleringen från något annat sammanhang,,,,,

  Men det blir en bra sida!

 2. 2

  Thank you Dr Dahlqvist for your persistent work to save lives !

  Tack Dr Dahlqvist för din ihärdiga arbete för att rädda liv ! – säger jag på svenska också – för den 16 mars 2011 var min tidigare kärlkramp ett minne blott.

 3. 3
  tombola säger

  Har ofta undrat över hur mycket pengar som inbesparats inom sjukvården genom den här bloggen, hur många extra levnadsår som skapats och hur mycket livskvalitet som kommit då folk har gått över till LCHF,,,,

 4. 4

  Helt rätt Tombola, men inte får man ”guldnålen” eller något liknande för det än…. eftersom det fortfarande ligger utanför vår sjukvårds kompetensområde där man främst botar patienter med läkemedel…. av någon anledning!

 5. 5
  Fundersam säger

  En mycket trevlig och lättillgänglig blog med en bra mix av olika aspekter på hälsa och välmående!

 6. 6

  Att varva med dr Dahlqvist och Jamie Oliver är väl en bra blogg! 😉 En hälsodoktor och en hälsokock är en bra blandning.

 7. 7
  Ann Kristin säger

  Det är väl en bra början med dr Dahlqvist! Det var för övrigt min egen början. Lavinen rullar på. Eftersom du troligen kommer att bli en mycket gammal dam, Annika, till följd av ditt sunda leverne, kan du se den rulla runt världen och rädda miljoner människor. Ingen liten bedrift.

 8. 8
  ing-marie säger

  hej annika, kan jag få ett råd av dig. Min sambo har varit på arteriografi, han gjorde det hos en osteopat. Blev rekommenderad att äta nutrient supplementation för att rena ådrorna. Han började med 5 st i tio dagar, nu har han 10 varje dag i trettio dag, sen 15 i tretti dag. Sen var han till doktorn, han fick ha apparat ett dygn, han hade högt blodtryck han låg på runt 170 till 200 i övertryck, undertryck på 140-150, det pendlade så han fick 3 olika blodtrycks tab. ENALAPRIL ACTAVIS 10MG, METOPROLOL ORION 25MG, AMLODIPIN ACTAVIS 5MG, TROMBYL, ATORVASTIN TEVA 40 MG. Hon sa att han var en tickande bomb. Min sambo har blivit deprimerad av de olika råden. Han är inte överviktig, han jobbar med olja. Jag skall laga lchf-mat det har varit ett litet motstånd. Vad skall han tro på. Har ingen doktor att prata med, de håller på med sina råd.

 9. 9
  Magnus säger

  Fler nya studier:
  https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/kosten-kan-paverka-prostatacancer/
  ”Enligt studien kan man minska risken för att dö i prostatacancer med 30 procent genom att byta ut tio procent av kolhydraterna i kosten, som bröd, pasta och socker, och animaliskt fett till vegetabiliskt fett, som olivolja och nötter.”

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  @ 8 ing-marie:
  Först och främst bör han äta LCHF, och låta kroppen landa i det. Han bör också äta nån/några av blodtrycksmedicinerna. Som du väl vet är jag skeptisk till de kolesterolsänkande statinerna, eftersom kolesterol är ett av de viktigaste ämnena vi har i kroppen. Därför tycker jag inte om Atorvastatin. Så småningom går förhoppningsvis blodtrycket ner av LCHF, och då kan han trappa ner/ut blodtrycksmedicinerna.
  Nutrient supplementen kan jag inte bedöma. Jag misstänker att det är personer som tjänar pengar på dem.

 11. 11
  ing-marie säger

  tack för att du svarade.Nutrient är biomedicin öckerman ab

 12. 12
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag tycker om Agneta Bs positiva blogg – och så trevligt att hon skriver så fint om dig Annika! Håll i hatten säger jag – ditt namn kommer säkert att bli mer känt i den engelskspråkiga världen tack vara Agnetas blogg. Vore trevligt också om dina böcker blev översatta till engelska. 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa