Statiner förstör effekten av motion

Den exellenta Ann Fernholm skriver om en studie som visar att personer som tränar och tar statiner inte får någon effekt av träningen.

 

Comments

 1. 1
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Ytterligare en anledning att undvika statiner!

 2. 2
  Bokmal säger

  Det finns en hel del patientberättelser där man beskriver att man varit aktiv före statin-medicinering men sedan inte kunnat fullfölja träning på grund av tillkommande muskelsvaghet, värk, trötthet, yrsel m.m. En del uttrycker det som om de har åldrats i förtid.

  Här kommer en berättelse…..

  ”Min man har haft muskelvärk i 1,5 år på grund av en statin.
  Han kan inte köra bil, promenera, hämta posten eller göra rent i poolen.
  Han kan inte arbeta, vika tvätten, ta skräpet till soptunnorna eller kasta boll tillsammans med sin son. Han har blivit en soffpotatis. Han brukade vara aktiv men har fått skära ned på all fysisk aktivitet eftersom han då blir sängliggande i en vecka.”

 3. 3
  LenaK säger

  Ja, Ann är verkligen suverän, precis som du Annika! Tack vare ditt ”förarbete” kan Ann jobba i lugn och ro och nå ut med sitt budskap utan att trakasseras av media och etablissemanget.

  Anns bok Ett sötare blod kan verkligen rekommenderas, liksom detta TV-program med Ann: https://urplay.se/Produkter/175837-En-bok-en-forfattare-Ett-sotare-blod

 4. 4

  Apropå statiner – så har den evidensbaserade vetenskapen och den s k fria forskningen sina brister, tyvärr tyvärr… 😥

 5. 5
  Dacke säger

  Kolesterol ingår i kroppens system för energitransport bl a. Statiner hämmar detta system och följdriktigt blir kroppen orkeslös. För den person, som är ”normalt” anfäktad av metabolt syndrom finns en mycket bättre lösning: LÄGG OM KOSTEN OCH UNDVIK SOCKER OCH STÄRKELSE! Ät LCHF.

 6. 6
  LCHF-Bengt säger

  @ Dacke:

  Min rapport utan statiner.

  Precis vad jag gjort, strikt lchf, en cykel, och varannan dag ett pass, Senast idag blev det en tur på 28 km utan att ta död på mig, återhämtar mig fort, och inte drabbats av träningvärk heller, det känns skitbra, för motionen förbättras fort, väntar på att jag ska nå en platå när som helst, borde iaf göra det. Min kropp har inte varit så tränad på,,,,,,,,,aldrig tror jag.
  Efter passen får jag en väldigt skön känsla i kroppen, nu är det inte alkoholen som ger den, utan kroppens egna måbraämnen som belönar mig, och som driver mig att forsätta träna.

  Haft några flimmer senaste vecka i samband med cyklingen, men de går över direkt jag ställer mig på huk, och drar några djupa andetag, sen är det bara att fortsätta cykla som ingenting har hänt.
  Idag hade jag inga känningar från hjärtat, på hela turen, det är första gången det händer. Har det med den förbättrade konditionen kanske? Hur som helst, väldigt spännande är mitt nya liv.

 7. 7
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Jag hörde av en äldre bekant igår att hon bland annat hade haft ont i hela kroppen och varit helt orkeslös pga statiner. Eftersom hon har SLE trodde hon (och hennes läkare!) att alla symptom berodde på SLEn och det tog tyvärr lång tid innan ’medicinen’ sattes ut. Jag träffar den här damen för ’coffee&chat varannan månad och har faktiskt undrat om hon började utveckla alzheimers. Igår var hon inte förvirrad och ’luddig’…

  Dagens Dr Briffa betr STATINER: Potential underlying mechanism for statin side-effects on the brain found — There’s growing recognition of the potential side effects of statin drugs, including an ability to lead to ’fuzzy thinking’ and ’brain fog’. In one of my blog posts this week, I write about recent research which has found statins have the potential to change the structure and function of nerve cells.

  For more on this, click this link: https://www.drbriffa.com/2013/05/15/potential-underlying-mechanism-for-statin-side-effects-on-the-brain-found-low-carb-diets-can-help-maintain-the-metabolism-after-weight-loss/

 8. 8
  Dacke säger

  @ LCHF-Bengt:
  Det är bara att gratulera! Endorfiner är skönt , lite vanebildande, men ofarligt. Är man riktigt flitig kan leder och ligament börja klaga. Viktigast är allsidigheten i konditionsträningen. Själv tränar jag på Powerplate under ledning av en sjukgymnast, som har ett privat gym. 30 min varje tisdag oavsett om det regnar eller är solsken. Däremellan allt som ska göras i trädgård, tvättstuga, reparationer, promenad med hundarna etc.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa