EU satsar på pizzaprojekt

EU-komissionen är oroade över fetmautvecklingen i Europa: Satsar på pizzaforskning.

Men de har låtit sig smittas av fettskräcken. Det vore bra om någon berättade för dem att det är kolhydraterna, och inte fettet, i pizzan som gör människor feta. (Förutsatt att inte fettet utgörs av margarin, hemska tanke).

 

Comments

 1. 1

  ”Mycket skall man höra innan öronen ramlar av !”

 2. 2
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Mina ramlade av för länge sedan!! 😉

 3. 3
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Misstänker att det är omega 6 -oljor i pizzor nuförtiden. Olivolja ska det förstås va’…

 4. 4
  LCHF-Bengt säger

  Våra magar har utvecklats under miljoner år av denna fantastiska pizza, tyvärr är det svårt att få fram den naturlig fettsnåla mozzarellaost som levde naturligt i södra europa för ungefär 10000 år sen, då kunde den klubbas ihjäl med ett välriktat slag i nacken.

  Låter min historia påhittad?
  Det går nog att lura någon tidning att publicera det här också, och kalla det vetenskap, jag skulle inte bli förvånad.

 5. 5
  ragnhild säger

  @ Mayne Sundewall Hopkins:

  Vi är i samma båt:

  …. ”Pizza Napolitana (den med tomatsås, sardeller och svarta oliver) är mönsterskyddad av EU sedan 2010) – ”

  Stackars mina ögon med…

 6. 6
  Kattmoster säger

  Wärden är tukug, mer kan jag intet säija, var ett citat från en ”insändare” från 1700-talet som jag stötte på när jag skrev en uppsats på juristlinjen. Det stämmer väl även i dag.

 7. 7
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ Ragnhild
  Ja, jisses ”..ögon, öron, näsa, mun..” – för att inte tala om magen! …men så länge det inte gäller hallonbåtar så!! 😉

  @ Kattmoster
  Och senare i historien sa en annan ’insändare’ att ”Världen är ur led…” – och visst är den!

  Jag hoppas få se, i min livstid, ett mer positivt samhälle – med renare, friskare och hälsosammare produkter. Inte bara när det gäller kosten utan också rent allmänt i våra hushåll och i våra trädgårdar. ”Green & Clean” är min paroll. (Ja ..och ’the real thing’ betr fett!) 🙂

 8. 8

  Med tanke på EUs agerande så ska jag kanske inte irritera mig på en väninna, som verkar vara uppriktigt oroad över hur det ska gå för oss med tanke på den kost vi äter. Hon tycks tro att vi ska få diverse hjärt- och kärlsjukdomar och dessutom tarmcancer eftersom vi äter för lite fibrer. I samma andetag försökte hon bjuda mig på Göteborgskex´ Ballerina…… Jag ”roade mig” i affären idag med att kolla innehållet i Ballerinakakorna. Förutom en massa annat skräp innehåller de härdat vegetabiliskt fett. Jag undrar vem som utsätter sig för störst risk, vi med intag av en massa smör eller hon, som äter Ballerinakakor?

 9. 9
  tombola säger

  @ LenaK:
  Jag argumenterar aldrig med folk numera även om jag ser folk som dricker läsk och äter massor med skräpmat trots att de är långt gångna diabetiker.

  Om de föredrar övervikt, impotens, ledvärk och depression istället för hälsa är det deras eget val.

  Några har efter diskussioner slutat med blodtrycksmedicin, statiner och SSRI – gemensamt för dessa är att de är varit helt friska hela tiden och bara haft oturen att ha gått till vårdcentralen vid fel ögonblick,,,,,

  Förskrivningen av kemisk lobotomering i form av lyckopiller är omfattande, ofta är det kvinnor med trasslig ekonomi och liten kunskap om kost som luras att äta denna smörja, de är fettskrämda till max – att bli av med dessa piller kan vara knepigt men kan underlättas genom att äta Johannesört under en övergångsperiod samt riktig mat med rikligt med smör och grädde, mer sjuka än så är de inte och de läkare som så lättvindigt skriver ut smörjan borde prickas,,,,

  Men folk måste vilja själva – väldigt många väljer sjukdom istället för livet men mycket av problemen orsakas av förskrivningskåta ”läkare” som på fullt allvar tycks tro på all smörja som läkemedelsbolagen stoppar i dem,,,,

 10. 10

  Det som slår en gång på gång är hur många människor som lever på diabetes. Vad skulle de ta sig till om alla diabetiker typ 2 botade sig själva. Nu är det tydligen ett antal EU tjänstemän som skall få sin inkomst av att ge arbete och försörjning till forskare som skall fördärva en god ost.
  Här är ett annat exempel på hur forskare kan dra sig fram. Detta programmet tycker jag illustrerar detta mycket tydligt.
  Soja och korn! Vem kan ha intresse av att vi äter det utom Big Agra.
  Man blir så fruktansvärt besviken på journalisten som bara jamsar med så underdånig och inte ifrågasätter eller har läst på.
  När folk med fina titlar talar vältaligt så tror alla på det oavsett hur dumt det än är.
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/181106?programid=412

 11. 11
  Anders S säger

  Precis som i debatten om hästlasagne saknar jag fortfarande varningstexten:

  ”VARNING INNEHÅLLER VETEMJÖL – KAN VARA SKADLIGT FÖR DIN HÄLSA”

  ”CONTAINS WHEAT – CAN BE HAZARDOUS FOR YOUR HEALTH”

 12. 12
  tombola säger

  Anders S Skrev:

  Precis som i debatten om hästlasagne saknar jag fortfarande varningstexten:

  ”VARNING INNEHÅLLER VETEMJÖL – KAN VARA SKADLIGT FÖR DIN HÄLSA”

  ”CONTAINS WHEAT – CAN BE HAZARDOUS FOR YOUR HEALTH”

  Skillnaden kan ha varit att IKEA,s köttbullar under häst perioden kan ha varit de nyttigaste någonsin medan vetet allrid har varit skadligt,,,

 13. 13
  Kattmoster säger

  @ 3 Mayne Sundewall Hopkins:

  Vill du undvika omega 6 ska du undvika även olivolja.

  Se Kostdoktorns sammanställning:

  https://www.kostdoktorn.se/vad-gor-dig-allergisk

 14. 14
  Anders S säger

  Kattmoster Skrev:

  @ 3 Mayne Sundewall Hopkins:
  Vill du undvika omega 6 ska du undvika även olivolja.
  Se Kostdoktorns sammanställning:
  https://www.kostdoktorn.se/vad-gor-dig-allergisk

  och Bregott

 15. 15
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 13 Kattmoster
  Tack för intressant länk. Jag försöker inte att undvika omega 6, men har ändå tittat, som hastigast, på Kostdoktorns tabeller. Jag tror inte det är så enkelt att man kan se endast till högsta mängden omega 6 eller omega 3. Som jag förstår det, är det balansen mellan de två som är viktig. För många år sedan lärde jag mig att oliver och olivolja är anti-infammatoriska ..minns inte längre källan, så undrar hur gamla Kostdoktorns källor är (och om det fanns några ekologiska produkter med i studien)? Hur hälsosamma olika fetter är har säkert också en hel del att göra med hur de behandlas i tillverkningen. Själv använder jag enbart ekologiska produkter (’organic’ i UK). Fett är och förblir ett intressant ämne och medan vi väntar på nya rön, fortsätter jag med den kost som jag mår bra av – dvs smör, grädde, hårdost, helmjölk, olivolja, kokosnötolja osv. 🙂 Palmolja däremot tar jag inte i med tång ..för regnskogens skull!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa