Färre fetmaoperationer

I Dagens Medicin. Det var alltså färre som opererades under 2012 än 2011. Oavsett orsak till minskningen är det bra, eftersom fler operationskandidater då har möjligheter att upptäcka LCHF som en hälsosammare och ofarligare metod  för hälsa och viktkontroll, än operation.

I Borås Tidning uttalar sig Ingmar Näslund dels att viktoperationerna har trängts undan av canceroperationer, dels att operationsköerna har arbetats av så att de överviktiga kommer fortare på operationsbordet. Självmotsägande tycker jag.

Viktopererade har dubblerad risk för tjocktarmscancer. Man kan frukta att det kommer att komma ytterligare negativa erfarenheter av viktkirurgi.
En teori är, enligt Lagergren,  att patienterna äter mera protein efter operationen. Att det finns risk att de äter mera kolhydrater finns tydligen inte på kartan.

 

Comments

 1. 1
 2. 2

  Vi får hoppas att de som får rådet att operera sig, själva har insett att det finns ytterligare möjligheter till viktminskning och hälsa, fast inte doktorn säger det. De säger således själva ifrån!

  Kunskapen om LCHF har ju spridit sig det sista decenniet trots många och fula påhopp. En stor del av befolkningen är mycket medvetna om kostinnehållet numera. Vi ser fram emot fortsatt uppvaknande bl. a. fortfarande med Din hjälp. Annika (och förstås många fler numera). Ingen kommer undan budskapets äkthet. Det kommer att sänka det s. k. ”Etablissemanget”. Men 50 års kostgalenskap ändras inte över natt. Men – det är på gång!

  Aprilhälsningar
  Rolf Aronsson

 3. 3
  ragnhild säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa