Ann Fernholm hedrar mig

I Ett sötare blod igår.

Jag tackar för det. Det värmer.

 

Comments

 1. 1

  Det är stort att göra Dig större. Tillsammans blir ni ännu större!

 2. 2
  Lotta B säger

  Det är vi många som gör 🙂 Bra att Ann gör det offentligt på sin blogg eftersom jag kan tycka att det har varit lite väl klent med stöd från ”toppbloggarna”.

 3. 3
  Hajeem säger

  Äntligen!

 4. 4

  Grattis Annika!

  Njuuuuuuuuuuuuuut! 🙂

 5. 5

  Starka, duktiga, modiga kvinnor är ni båda två!!!

 6. 6
  Elisabeth säger

  Stort av Ann, men jag tror det är för att hon beundrar dig så mycket, precis som jag gjort ända från början. Av egen erfarenhet vet jag att det är inte lätt att vara ”olagom”
  Kram

 7. 7
  Tombola säger

  Har jobbat med eller haft insyn i 100-tals företag både inom och utom landet men aldrig stött på så många osäkra människor som under min tid som lärare/programledare på ett ”universitet”.

  Där hittar vi rädda människor som inte kan, vill, får eller klarar av ett riktigt jobb utanför den skyddade verkstad som våra högskolor och universitet utgör.

  Och deras människosyn på folk som inte genomlidigt den i det närmaste religiösa ritualen som en disputation utgör får ett gäng berusade Sverigedemokrater bestyckade med järnrör att framstå som helgon.

  Alltför många inom den akademiska världen saknar som regel både social kompetens och normal intuition och är oxå så osäkra inför något nytt att de hellre återanvänder sin egen studielitteratur då de själva börjar undervisa – inte undra på att den gamla sunkiga fettskräcken odlas vidare inom t ex dietistutbildningen vilken väl är ett skrämmande exempel på hur låg nivå som våra universitet och högskolor håller idag.

  Och det är ur denna miljö, full med intriger, bråk och långtidssjukskrivna som merparten av Voffarna rekryteras – folk som nästan aldrig har utförd något på egen hand utan vigt sina liv åt att hitta fel i det andra gör,,,,

  De är helt enkelt inte värda att tas på allvar och en ”utmärkelse” som förvillare av denna i stora stycken akademiska undervegitation får nog snarare anses vara en merit än en nackdel om man väger in deras egna prestationer,,,,

  Men varför inte – nu är ju LCHF-rörelsen så stor att det kanske är dags att börja instifta en liknande ritual genom att starta en alternativ tävling om vilken som är värsting bland etablissemangets hejdukar, det finns gott om batikhäxor bland dietisterna som inte ens har grundläggande kunskaper motsvarande gymnasiet, spenatpiller med ”lur”, fettmaoperationer på unga, knark åt förskolebarn, margarinkramande kostchefer och inte minst profosser med hallonbåtsbantning – kandidater saknas sannerligen inte,,,,

 8. 8
  Georg W säger

  Från den här bloggen sprider det sig, som ringar på vattnet, från människa till människa. För varje människa som blir medveten minskar konsumtionen av de produkter som kommer från de monokulturer, som är grunden för människans självutrotning. Det är ju jättebra och tur för våra barnbarn, att det finns ett ljust hopp och en väg för oss människor att gå för att hjälpa till och rädda vår älskade Jord.

  Problemet är att de största maktkoncentrationerna som finns på vår jord hotas av att människor blir medvetna. De multinationella livsmedelsföretagen ser nu sin egen död i vitögat. Affärsmän är oftast de mest medvetna människor som finns även om de är egoistiskt programmerade. En gigantisk global livsmedelsindustri måste dö för att vi ska kunna få ordning på planeten.

  På köpet kommer den multinationella läkemedelsindustrin att gå i konkurs. För de är avslöjade som charlataner och deras sjukvård står inför ett enormt paradigmskifte.

  Annika Dahlqvist – Du har ställt till med en hel del oreda på den här planeten, mer än någon annan. Kanske är du den nya Jesus som sår fröet till oss människor så de kan förkasta förstörelsen av planeten och skapa ett himmelrike här på jorden. Där mänskliga kulturer begränsas och naturen släpps lös igen. Så som det alltid varit och alltid ska vara.

  Jag tänker inte börja dyrka dig för det, Annika. Men F-n vad jag gillar dig!!!!!!

 9. 9
  Ann Kristin säger

  @ Tombola:
  Det du skriver är hårt, men stämmer med min egen erfarenhet. Jag lämnade den akademiska världen redan efter C-uppsatsen, eftersom det var för dumt för att vistas där. Istället tog jag jobb som folkhögskollärare. Kunskap är livsnödvändig, men finns på många ställen. Jag hade väldiga förväntningar på den akademiska världen. Som arbetarflicka (med intellektuella arbetare i släkten) såg jag mycket fram emot den högt stående akademiska världen. Men taskigare människor har jag sällan träffat. Min handledare försökte verkligen krossa mig. Jag laddade inför opponeringen och fylld av kall ilska gav jag igen. Ibland måste man. Oftast är det bättre att gå sin väg.

  Samtidigt behöver vi människor som Annika, Andreas och Ann Fernholm. Folk som går hela vägen och behåller sitt kritiska tänkande. Vi som tar till oss deras tänkande är väl också i framkant. Jag har inga tvivel om att det som händer inom kost och hälsa är en sakta sipprande rännil som kommer att spränga dammen.

 10. 10
  Kareng säger

  Vi är många som hedrar och beundrar dig! Och har gjort så i både med- och motgång. Tänk på allt positivt som du åstadkommit! Det är lättare att gräva ner sig i motgångar än att glädjas åt framgångar.

 11. 11
  Gäst i verkligheten säger

  Titta här – klicken är många!
  https://st.nu/medelpad/sundsvall/1.5754613-valjer-tystnaden-trots-att-hon-hade-ratt

  (I övrigt tror jag att väldigt många läkare är måna om sin hälsa och äter LCHF i smyg.)
  😉

 12. 12
  Tombola säger

  9 @ Ann Kristin:

  Alltför många har liknande erfarenheter som dina, tyvärr är det en sektliknande organisation som mer eller mindre är direkt kopierad från den katolska kyrkan – mycket ineffektiv och föråldrad.
  Och det är massor med mobbning inom den akademiska världen – så fort någon når framgång slår den obönhörligen till,,,,

  De gånger jag undervisat utomlands får man ofta en helt annan bild av akademin – mycket öppnare och effektivare och framförallt så är elever/studenter betydligt mera engagerade.

  Mycket av den svenska undervisningen är mera att uppfatta som en ”pedagogisk” lobotomering fylld av inbillning istället för utbildning – själv brukar jag skoja lite om att den svenska slavhandeln upphörde ungefär samtidigt som den allmänna skolplikten infördes i mitten på 1800-talet,,,,

  Vi har ett gigantiskt systemfel inom den svenska skolan – och våra politiker verkar inte intresserade att göra något åt det men vad kan man vänta sig med detta:

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-star-infor-en-nationell-lararkris

  Idag kommer varenda sökande in på lärarlinjen, gör man högskoleprovet med hjälp av tärningen kommer man in:

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/nastan-vem-som-helst-kan-bli-larare

  Det verkar vara politikernas dolda agenda att folket skall hållas både lagomt sjuka och korkade,,,,

  Tursamt nog kan man numera studera utomlands på distans, då slipper man den mossiga attityd som ankdammen inom den svenska högskoleutbildningen utgör – läser man en kurs i t ex USA fokuseras det på det som är bra – inte på att hitta alla upptänkliga fel,,,,

  Inte undra på att svenskarna ofta kallas för ”det sovande folket”,,,,

 13. 13

  Min kommentar hos Ann Fernholm: ”Annika Dahhlqvist har ett STORT civilkurage = modet att våga ”sticka ut hakan”. Det skulle ju vara MYCKET välgörande – för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna – ifall mååånga flera hade MYCKET mera av det – som jag ser det.”

 14. 14

  Gäst i verkligheten Skrev:

  I övrigt tror jag att väldigt många läkare är måna om sin hälsa och äter LCHF i smyg.

  Det tror jag också.

 15. 15
  ragnhild säger

  Gladmelding på bloggen idag 🙂 – ingen gillar orättsvisa som drabbar människor med integritet.

  Tänk att det blev du Ann Fernholm som tog första steget på vägen till upprättelse för dr. Annika Dahlqvist ….. Tack. Det säger något om din integritet, samt är en utfordring till andra.

  Jag har för största delen registrerad beskrivande uttalelser, knappast något af denna kvalitet. Och jag tycker läsa in en utmaning om mera. Vågar/kunde någon redaktion/media – publisera den vidare. Får vi se den på kostdoktor.se sin blogg 😉

  Olämpligt?

 16. 16
  Tombola säger

  @ ragnhild:

  När det ”blåser” till lite försvinner de flesta i närheten snabbare än ljuset – finns ju en ganska känd person som upptäckte detta redan för ett par tusen år sedan,,,,

 17. 17
  Steffen säger

  Du är värd berömmet! Alla nya idéer har det svårt i början. Bara tänk på Galileo!

 18. 18
  Batikhäxan säger

  @ Tombola:
  Kan du inte sluta skriva batikhäxor som jag antar att du menar nedsättande. Varken batik eller häxor förtjänar att blandas ihop med dietisterna.

 19. 19

  Tombola!!! Mycket bra skrivet. Håller med om varenda ord. Titta bara vad som händer läkare som tänker själva som Annika och inte minst en annan duktig läkare och forskare Erik Enby som fick avsked p g a att han hävdade att cancer beror på svamp som växer i blodet.

 20. 20
  Tombola säger

  Batikhäxan Skrev:

  Kan du inte sluta skriva batikhäxor som jag antar att du menar nedsättande. Varken batik eller häxor förtjänar att blandas ihop med dietisterna.@ Tombola:

  Har jag syndat?

  Svaret är oomkullrunkeligen ja och jag lovar omgående bot och bättring både vad gäller mina bombastiska nedslag på tangentbordet och val av vokabulär!

 21. 21
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Underbart med så många värmande kommentarer att glädjas åt. Jag gläds också med dig Annika! 🙂

 22. 22
  Kattmoster säger

  @ 2 Lotta B:

  Håller med. Det är många som vill rida på vågen men få som ger pionjärer som Annika äran. Istället låtsas de att de inte har något med henne och hennes verk att göra.

 23. 23
  Kattmoster säger

  @ 20 Tombola:

  Jaha. Ännu ett förbjudet ord. suck.

 24. 24

  @ Tombola:

  Jag gillar ditt bett i replikerna! Ibland har jag ömkat mig själv, som inte gav mig på högskolan, men jag hade nog mått väldigt dåligt, om Din miljöbeskrivning stämmer.

 25. 25

  Det var på tiden. Roligt att någon tar upp det!

 26. 26

  Det var sköna ord från Ann Fernholm som heter duga och hon är läses av många, kul!! Det är bara så BRA! Glad för din skull, Annika – äntligen kommer en upprättelse! Och ursäkten från de stolliga typerna som gav dig förvillarpriset väntar vi nog alla på. Sickna typer. Jag har alltid litat på dig och följt dina råd! Och jag mår väldigt bra – just det!

 27. 27

  Jätteroligt, Du är värd allt beröm Annika!
  Ann Fernholms ord väger tungt!

 28. 28
  Gun-Britt säger

  Annika, de är hon som fick in mej på denna linje för fyra år sedan, så för mej är hon fortfarande den stora inspirationkällan, fastän ni är så många som har så mycket bra att komma med, först läser jag dina balanserade inlägg sen kommer dom andra,som sagts Ann Fernholms ord väger tungt, önskar dej allt gott.

 29. 29

  Kan det vara så lyckligt att sanningen till slut segrar?

 30. 30

  Margareta Lundström Skrev:

  Kan det vara så lyckligt att sanningen till slut segrar?

  Alltid ❗

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa