Väljer tystnaden – trots att hon hade rätt

Artikel i Sundsvalls Tidning idag om mig.

130408 Nu tittade jag igenom kommentarerna under artikeln i st.nu. De flesta stöder mig, men på slutet tycks Voffarna ha vaknat och berättar om varför jag inte var/är nåt bra.

9/4  Artikeln är i Örnsköldsviks Allehanda också. Kul!

 

Comments

 1. 1

  Godmorgon Annika!
  Jag tyckte det var orätt då och det är lika orätt nu.
  Medias förföljelse och samtidigt respektlöshet när det visar sig att det som rapporterades var fel gör att man totalt tappar respekten för det som skrivs i tidningar och rapporteras i tv.
  Mer och mer ser jag det som skrivs som uppdrag från industri och myndigheter, och det våra är att sålla vad som är rättigheter fel.

  Minfamilj vaccinerade sig inte – och är väldigt glad för det idag.

  Följer din blogg sen knappt ett halvår och den är både lärorik, rolig och trevlig.

  Jag hoppas att du med tiden får en riktig upprättelse, det är du verkligen värd!

  Med vänlig hälsning,
  Anna

 2. 2
  plutten11 säger

  Ditt öde är sannolikt ett viktigt skäl till att många läkare inte vågar rekommendera ex vettig mat. Risken att åka ut i kylan är högst påtaglig. Denna typ av mobbing mot oliktänkande människor återkommer hela tiden. Verkar ligga i vår natur att inte gilla när någon påstår att vi har fel. Finns ju gott om ex på detta i vårt förflutna. Men oliktänkarna är dock mycket viktiga för utvecklingen. Tur att du finns!

 3. 3

  SKL-chefen Göran Stiernstedt ångrar massvaccineringen, som han då via SVT Aktuellt rekommenderade tittarna – att så fort som möjligt vaccinera sig.
  https://www.svt.se/nyheter/sverige/en-stor-medicinsk-tragedi-jag-kanner-skuld

  Titta på stadsepidemolog Annika Lindes försvarstal. 3 min

  Titta på Smittskyddsinstitutets generaldirektör Johan Carlssons försvarstal. 3 min

  Titta på Europeiska Smittskyddsinstitutets forskningschef Johan Gieseckes försvarstal. 4 min

 4. 4

  Du är inte hatad av alla Annika, endast de som är avundsjuka på din framgång! Alla vi som vet vad du står för älskar dig! Kram

 5. 5
  Annika säger

  Kära namne!

  Du är en förebild som jag beundrar och ser upp till! Ditt arbete och ditt mod att tala om vad du tycker är oerhört viktigt i dagens samhälle. Vi behöver fler av din kaliber!

  Varma hälsningar från Skåne

 6. 6

  Du är de bästa kvinna jag vet!

  KRAM

 7. 7
  Professor Göran säger

  Annika!

  Fin artikel tycker jag.

  Jag råkade titta in på, den kanske främste amerikanske förespråkaren för lågkolhydratskost, Jimmy Moore’s blog och där är du en hedrad hjälte.

  https://eatlikeaswede.wordpress.com/2011/05/14/a-high-fat-low-carb-diet-explosion-happening-in-sweden/

  Han önskar faktiskt att någon amerikansk läkare som motsvarar dig skulle bli stämd av några dietister i USA för att kunna åstadkomma samma sak där som du har lyckats med i Sverige.

  Att det personliga priset som du har fått betala är högt ligger förstås i sakens natur. Att ta strid mot etablissemanget är inte att leka med. Plåster på såren måste förstås vara att veta att man har rätt och också veta att man har räddat många tusen människor undan olika medicinerande sjukdomstrauma genom att behandla själva den vetenskapliga orsaken till att vi drabbas av våra välfärdssjukdomar.

 8. 8

  Detta var en väldigt ”svensk” konflikt. I Sverige har man ofta svårigheter att hålla isär sakresonemang och personangrepp. Jag tror inte den hade fått ett sådant förlopp på så nära håll som i Danmark. Och absolut aldrig i Canada eller England..

  Denna brist i svensk mentalitet gör det ansträngande att följa svenska debatter. Det var en bidragande anledning till att vi slutgiltigt flyttade bort från Sverige för 30 år sedan. Vad kan den bottna i? Är det attityder som grundläggs redan i skolorna?

 9. 9

  Det var för övrigt anledningen till att vi inte orkade fortsätta med ”Piltsons kommentarer” för några år sedan.

 10. 10
  Ann Kristin säger

  Jag köpte din bok 2008 och det blev början på ett bättre liv för mig, mina barn och andra. Jag har stort förtroende för dig och har aldrig tvivlat på din heder som läkare och människa. Jag valde bort sprutan, eftersom jag var hjärtfrisk och inte så utsatt, jag har också en ganska stor skepsis till larm av olika slag, och det gick för fort. Mina byggjobbarmän tog den, eftersom de träffade otroligt mycket folk, liksom min dotter som jobbade på dagis. Det var deras beslut.

 11. 11
  Maj-Britt Berrnhardsson säger

  Jag var på en föreläsning där du medverkade i Borås för ett par år sedan och det räckte för att man skulle förstå hela sambandet mellan kosten vi äter och diverse sjukdomar. Mycket bra Annika.
  Man häpnar när man upptäcker okunskapen hos våra myndigheter o diverse läkare.

 12. 12

  Utan dina goda råd skulle många fler varit sjuka i diabetes.

 13. 13
  Tombola säger

  Piltson Skrev:

  Detta var en väldigt ”svensk” konflikt. I Sverige har man ofta svårigheter att hålla isär sakresonemang och personangrepp. Jag tror inte den hade fått ett sådant förlopp på så nära håll som i Danmark. Och absolut aldrig i Canada eller England..

  Denna brist i svensk mentalitet gör det ansträngande att följa svenska debatter. Det var en bidragande anledning till att vi slutgiltigt flyttade bort från Sverige för 30 år sedan. Vad kan den bottna i? Är det attityder som grundläggs redan i skolorna?

  Solidaritet = se till att ingen har det bättre än du själv – tror detta grundläggs tidigt i landet?

  Vi var ju i princip en enpartistat länge – något som började upplösas någon gång i början av 1970 – sök gärna reda på ”Sverige en sluten anstalt” skriven av Ulf Nilsson – intressant läsning,,,,

  Intressant är oxå Jan Jörnmark´s ”ruinturism” som placerar landets ekonomi bland övriga länders – från skyddad verkstad till snålblåst,,,,

  https://www.jornmark.se/

  Den gamla tidens människor är nästan borta från näringslivet men häckar fortfarande på våra universitet, det ”forskas” i varenda buske i landet och den akademiska undervegitationen tog över för länge sedan. Oxå inom läkeriet och inte minst batikhäxorna bland dietisterna råder det fortfarande i alltför hög utsträckning fortfarande 70-tal – tyvärr!

  Och de som säger ifrån kommer omedelbart att drabbas av armen av medelmåttor som intagit massmedia vilken för övrigt är nästa krisbranch tack vare internet,,,,

  Det betyder att vi även i fortsättningen får se artiklar om ”LCHF-cancer” och LCHF-bilagor om vartannat – gärna kommenterade av någon avdankad hallonbåtsprofoss vars hjärna för länge sedan oxiderat igen av de egna kolhydratstinna ”kostråden”,,,,

 14. 14

  En bra artikel som faktiskt ger lite upprättelse, tycker jag. Den här gången var det för ovanlighetens skull en från ”andra sidan” som ifrågasattes och fick stå till svars! Lite omvänt perspektiv, kändes det som.

 15. 15
  Ann Levinsson säger

  Tack vare dig är vi många, många som har fått tillbaka hälsan tack vare dina kostråd. Jag förstår att du fått betala ett högt pris för detta. Fick jag lov att bestämma skulle du få medalj för dina enastående insatser för människors hälsa. Tack Annika för att du finns./ Ann

 16. 16

  Vi har så mycket att tacka dig før, Annika! Du har varit en plog som har pløjt upp ett nytt spår, ett nødvändigt spår, men i en hård storm! Det är ingen god bild man har fått av de svenska skeptikerna, som ønskar att stå för ett kritiskt vetenskapliga tänkarna. Var fanns dem för 10-20 år sedan? Hade det inte varit läge att tänka kritiskt i fettskrämdhetspropagandan?
  Du har fått tåla mycket storm och stress, ja till och med mobbing från skeptikerna.
  Det är helt naturligt om du känner dig ”krigstrött” nu, och att du kan behöva att fortsätta att skydda dig. Det är helt naturligt!
  Ta vara på dig och vet att vi är många som känner oss tacksamma för allt du har gjort för oss! Kram!

 17. 17
  Sture Karlsson säger

  Du har betytt mycket för mig och många andra. Tack för att du tagit ställning och sagt vad du upplevt och vad du tänker. Lchf har kommit för att stanna! Du öppnade sinnet för många, du lärde många att tänka själva!

 18. 18

  ”Distriktsläkaren Annika Dahlqvist blev hårt kritiserad för att hon vågade kritisera massvaccineringarna mot svininfluensa för snart fyra år sedan. Kopplingen mellan narkolepsi och svininfluensavaccinet Pandemrix visar med facit i hand att det fanns skäl för hennes oro, men Dahlqvist har inte fått någon upprättelse. – Jag tror det handlar om medias prestige. Det är media som dödade mig, men de tycker inte det är kul att berätta att jag hade rätt.” – slut citat av inledningen av artikeln.

  Dom som för några hundra år sedan ”visste” att jorden var rund – och ej platt som en pannkaka – råkade ut för samma misskrediteringar. Så vad har förändrats egentligen ?

  Om vaccinations-myntets baksida har jag samlat information HÄR.

 19. 19
  Rolf Löfgren säger

  Annika, du gör en enormt stor insats för vanliga människors hälsa. Rakt emot inriktningen för BigPharma.

  Stort Tack för ditt fina arbete.

 20. 20
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Vad andra redan sagt tål att sägas igen ..och igen! Jag ber också att få tacka dig, Annika, för din enastående insats för människors hälsa. Du har ett enormt stöd från oss som besöker din blogg. Tag ingen notis om de få som inte begriper bättre. Tack igen! 🙂 Bästa hälsningar, Mayne

 21. 21
  Bo Blomberg säger

  @Tombola #13
  he he… det var vasst, käkat taggtråd idag?

 22. 22
  Åke Persson säger

  Annika, det var du som satte bollen i rullning!

  Som diabetiker t2 hittade jag dej via ett TV-klipp redan första året du gick ut med detta, vilket inneburit att jag sluppit det destruktiva naturalförloppet för diabetes. Ännu inga mediciner, mår utmärkt och har utmärkta blodvärden. Vi är många som har stor tacksamhet för att du uppmärksammat detta!

  När WHO ändrade sin definition på vad en pandemi var insåg även jag vad vaccineringskampanjen var värd. Intet! Och varningar om narkolepsi från pandemrix kvicksilverbaserade konserveringsmedel publicerades på förhand t.o.m.i Läkartidninen (min fru är distriktsläkare). Jag har fortfarande kvar en som jag rev ut.

  På Wikipedia har jag insett vad VoF var för några. De hade många artiklar om sig själva på Wikipedia men vägrade hårdnackat att det skulle få finnas en bakgrundsartikel till det Gnistan-pris du fick. Däremot försvarade de lika hårdnackat att motiveringen till deras eget förvillarpris skulle utgöra en stor del av artikeln om dej, gång på gång. Till slut tröttnade jag att ta strid liksom du, men andra tog vid där.

  Andra har också tagit vid och för idén med LCHF vidare. Du kan nu med gott samvete luta dig tillbaka med ditt livsverk. Bollen är i rullning och nu är vi för många för att stoppa den! Tack för de uppoffringar du fått utstå, till gagn för oss alla!

 23. 23
  Kattmoster säger

  @ 16 Anna-Lena:

  Du har verkligen rätt, Anna-Lena! Utan Annikas orädda insatser hade kunskapen om LCHF aldrig spritts så snabbt.

 24. 24
  tombola säger

  Bo Blomberg Skrev:

  @Tombola #13
  he he… det var vasst, käkat taggtråd idag?

  Taggtråd var ju ett vanligt kosttillskott under 1980-talets ledarskapsutbildningar. Kolhydratsintaget var dessutom ofta stort, mycket gratänger och många nödraketer (folköl) dracks i den obligatoriska bastun som avrundade kursdagarna – något egentligt arbete var det aldrig tal om. De få dagar som tillbringades på kontoret innebar för de flesta att de vilade upp sig för att orka med all fritid och eftersom lönerna sattes efter antalet fel som uppstått fick de som gjorde minst som regel de högsta lönepåslagen!
  Gick affärerna dåligt så ringde chefen till statsministern vilken som regel devalverade kronan ytterliggare. Så kom det sig att t ex världens modernaste veteranbil, Volvo 240 kunde säljas som shoppingbil åt amerikanska hemmafruar långt in på 90- talet trots att dess komfort och teknologi var i nivå med en ryssbil från mitten av 1960-talet,,,,
  Det åts enorma mängder tårta på arbetstid, i snitt minst 3 ggr/vecka. Ingen tyckte detta var konstigt men alla var mycket försiktiga med ägg & smör vilka enligt företagsläkaren gav upphov till omedelbar hjärtinfarkt,,,,

  Så här i efterskott så tror jag att mycket av den mentala surhetsgraden och den ökade naiva akademisering som utmärker sekter som t ex VoF kommer sig av fettbrist, deras hjärnor har likt en osmord växellåda helt enkel kärvat ihop, typiska symptom är bristande social förmåga, avsaknad av empati och kreativitet samt en alltför stor fixering för lätt mätbara parametrar och total avsaknad av helhetssyn – helt enkelt digitala människor som knappt klarar av ett vanligt toalettbesök utan att läsa ett antal forskningsrapporter om hur det bäst utförs,,,,,

 25. 25

  Annika – du är en riktig hjälte!
  Vi är SÅ många som har dig att tacka för SÅ mycket!

 26. 26
 27. 27
  Moderator säger

  Ursäkta att signaturen pudling är här och stör och hotar.

 28. 28
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Vi behöver en ’Annika Dahlqvist’ i UK också – helst med en gång!!

  VACCIN – Igår köade 100-tals unga föräldrar med sina småttingar för mässlingvaccinering i södra Wales. 1200 blev vaccinerade – efter skrämselproganda på TV, radio och i tidningar, pga ’ett utbrott av mässling’ i södra Wales (liksom på en ort i norra England). En tonåring var intervjuad av TV-nyheterna dagen innan och han sa ”..jag var yr och förkyld och hade ingen matlust. Det var jättehemskt!”
  Vad är det med folk nuförtiden?! Alla ungar i byn hade hela raddan av barnsjukdomar när jag var barn – det fick ta sin tid. Idag har man inte tid att vara sjuk och folk tycks tro att man kan ta lite piller eller vaccin mot ’allt’!
  Se: https://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-22048635
  och idag: https://www.thisissouthwales.co.uk/Measles-outbreak-Worried-families-head-hospitals/story-18643069-detail/story.html#axzz2Psk8i7nT

  RÖTT KÖTT – Och idag varnas det om (processed) rött kött. En kemikalie i köttet lär orsaka förhöjt kolesterol – vilket förstås kommer att öka på försäljninen av statiner igen (..som många, tack vare internet, slutat ta). ’Follow-the-money-gänget’ vet ju att folk kommer att fortsätta att köpa färdiga kötträtter – så, ’..det är nog bäst att medicinera’..!!
  Se: https://gizmodo.com/5993999/scientists-link-red-meat-chemical-to-heart-disease

 29. 29

  Läste artikeln i ST igår. Kan bara säga att jag förstår att du inte vill ta fler strider, men jag tycker att du är en oerhört stark människa och jag hoppas att du är stolt över de strider du tagit, även om det kostat dig mer än vad de borde. Hade du varit man hade du inte körts över och misshandlats på samma sätt! Det är mycket mer tacksamt och färre protesterar när man förlöjligar en kvinna. Även om du är läkare så är det på en liten ort i Norrland och att som sådan komma med så kontroversiella påståenden. Det där är ju i och för sig en annan debatt, men också viktig!

  Ser man tillbaka så är det ju en matrevolution som du har skapat, idag finns det LCHF-produkter i butikshyllorna, folk har allmänt börjat ifrågasätta tillsatser och dylikt i maten samt att väldigt många börjat äta annorlunda. Såklart tillhör jag dem.

  Det skulle behövas fler som du, som tänker själv, har åsikter och står för dem. Det gör det ju självklart, men alltför få, speciellt i din yrkeskår.

  Tack för att du fajtats!

 30. 30
  Anita B säger

  Tack för att du stått upp för det du trott på, vilket resulterat i att många har återfått hälsan. Kan något pris överträffa det? Stå på dig Annika! Vi är många som sluter upp bakom dig!

 31. 31
  tombola säger

  Kommentarerna är till 99% positiva – det måste du vara mycket nöjd med!

  Ibland tror jag att du har alldeles för höga krav på dig själv,,,,

  Du måste inse att du med all sannolikhet är den läkare som skapat mest hälsa av alla, hundratusentals människor har återfått livet tack vare dina insatser – så klart att detta inte alltid sammanfaller med etablissemangets agenda!!!

  Så luta dig tillbaka och njut av vad du har åstadkommit istället för att irritera dig på Galenskaparna i diverse obskyra sammanslutningar,,,,

 32. 32
  Ann Kristin säger

  Medias osakliga rapportering och de alltid lösryckta citat som gärna återges är det största folkbildningsproblem vi har i dag. Inte all media, förstås, men även de mest seriösa (t ex P1), verkar inte orka ta in tillräckligt många källor för att ge helhetsbilder längre. Ann Fernholm skrev om detta idag, om rött kött och hjärt- kärlsjukdom.

  Med tiden kommer dina belackare att tvingas krypa till korset, håll ut bara.

 33. 33

  Mycket bra artikel av Ove Öst. Se det som en liten upprättelse. Härligt med journalister som kan tänka på annat sätt än sensationslystna kollegor.

  Jag instämmer i det som de flesta ovan har sagt. Du är en stjärna! Tack för att du låtit/och låter ditt budskap lysa klart! Många, många människor (inkl. mig själv) har en bättre hälsa idag tack vare dig!

 34. 34
  Majoren säger

  OT: Vilken snygg bild i artikeln det var på dig Annika, sveriges vackraste läkare. Önskar jag var lite äldre! 😉

 35. 35
  Emma K säger

  Ja, Annika, du är en av Sveriges starkast lysande stjärnor. Jag uppskattar allt ditt otroliga engagemang kring LCHF mer än jag kan beskriva i ord. Utan dina böcker skulle inte min hälsa vara så otroligt god som den är idag. Och jag hade varit hos massor av läkare innan jag läste dina böcker. Alla läkare snackade rappakalja, alla utom du. Jag har alltid tänkt att allt detta måste ha stärkt ditt självförtroende, och blir så ledsen när jag läser att det blivit helt tvärtom.

 36. 36

  Ann Fernholm skrev igår ett inlägg som till stor del är en hyllning till dig och ditt mod, Annika.
  https://ettsotareblod.se/en-hyllning-till-modet-att-ifragasatta/

 37. 37

  @ tombola:

  Du är rolig du 🙂

 38. 38

  Annika är anledningen till att jag sluppit fortsätta med insulinet. Och så fick jag ju ytterligare ett område att vara kontrarian på – och det är jag henne evigt tacksam för.

 39. 39
  Annika Olofsson säger

  Läste artikeln i ÖA här om dan och vill bra säga – vilken lycka det är för oss alla att du inte håller tyst! För mig är du en hjälte, tänk på alla som får bättre liv och hälsa pga att du valt att säga din åsikt. Så starkt gjort! Hoppas du fortsätter på samma vis. Snart är det alla i etablissemanget som får stå i skamvrån.

 40. 40

  Annika, du har gjort rätt hela vägen. *virtuell klapp på axeln*

 41. 41
  tombola säger

  Majoren Skrev:

  OT: Vilken snygg bild i artikeln det var på dig Annika, sveriges vackraste läkare. Önskar jag var lite äldre!

  Så fort vi män pratar om kvinnor kommer deras utseende med, undrar om det är likadant när kvinnor pratar om män? Jag ser dock inget negativt i detta. Det är bara ett konstaterande!

  Dock – bilderna idag visar en betydligt yngre, piggare och friskare Annika än för 25 år sedan, om nu någon fortfande tvivlar på kostens betydelse,,,,

 42. 42

  Vi borreliadrabbade attackeras nu hårt. Ja det är vissa som försöker stoppa att våra historier kommer ut och ni kan säkert gissa vilka 😉 https://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/17/borrelia-skrammande-verkligt/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa