Kan man vaccinera mot hjärtinfarkt och stroke?

Artikel på Diabetesportalen, Lunds Universitet.

Det skulle ju ha varit intressant med en jämförande behandlingsstudie mellan LDL-vaccin och LCHF. Men den går inte att få, eftersom finansiärerna = läkemedelsindustrin ser pengar i vaccin – men inte i riktig mat = LCHF.

Det är bara de enskilda människorna som kan prova sig fram till vad som fungerar bäst för den: Lågfett eller lågkolhydrat.

Infarktvaccinet får väl provas ut som andra läkemedel; mot placebo, eller annan behandling.
Med hårda ändpunkter: sjukdom och död.

 

Comments

 1. 1
  ulf pohl säger

  Ingenting förvånar längre men jag tror inte att hut går hem så länge till. Folk är ju inte så naiva längre och allt fler hämtar sin kunskap från nätet, ffa. de som är yngre vilket inger hopp. Jag tror ( och hoppas) att läkemedelsindustrins guldålder snart är förbi. Den har kostat alldeles för mycket ohälsa och liv. Jag tycker synd om läkarkåren som tycker sig vara tvungna att följa regler de inte själva tror på längre, det kan ju rimligtvis inte vara på något annat sätt.

 2. 2

  Jag tror ej alls på vaccineringar som sätt att förbättra folkhälsan – utan snarare precis tvärtom.

 3. 3

  LCHF gör knappast populationen immun mot hjärtkärl-sjukdomar, kanske minskar risken för de med diabetes eller lågt HDL men inte övriga.
  Tycker det verkar ovanligt sakligt skrivet då man erkänner LDL-partikeln som högst delaktig i ett friskt immunförsvar och ett vaccin skulle i bästa fall kunna leda till minskad dödlighet hos samtliga med allvarliga immunologiska sjukdomar med kraftigt ökad kardiovaskulär risk.

  Botar LCHF också automatiskt homozygot familjär hyperkolesterolemi också? För högrisk-grupper behövs fortfarande läkemedel oavsett hur hög tro du har på dig själv, ateroskleros har alltid funnits och kommer sannolikt alltid finnas.

 4. 4
  Gunnar säger

  Tror knappast det. Uteslutande av socker och supplementering av D-vitamin är troligen mycket effektivare, på en befolkningsnivå.

 5. 5
  Pre-diabetiker säger

  Konstigt nog så ser inte forskningen bakåt, dvs varför uppkommer sjukdomar. Man inriktar sig helt på den uppkomna sjukdomssituationen.

 6. 6
  ulf pohl säger

  BMA. Förlåt ett påpekande från en lekman. Hjärtinfarkt var väl något absolut nytt i västliga civilisationer för bara 100 år sedan.Då fanns det en läkare (namnet har jag glömt men det går att ta reda på) i USA som utbildade sig för att kunna möta den då nya sjukdomen hjärtinfarkt men fick vänta ett antal år innan den första patienten dök upp.Ateroskleros och hjärtinfarkter hör väl ihop-eller är jag alldeles ute och cyklar? Åderförkalkning är det väl f.ö.ingen uppdaterad människa som inte förknippar den med modern västlig kost.

 7. 7
  ragnhild säger

  Josef Boberg Skrev:

  Jag tror ej alls på vaccineringar som sätt att förbättra folkhälsan – utan snarare precis tvärtom.

  Men så är du utroligt påläst – ”nåde” denna blogginnehaveren om hun inte sätter pris på det – då får hon inte någon kram af mig – om/när vi möts 😯 = forskräckligt… ett lite musik-tekn kunde passat här …

  Tro om mange andre også kjenner at de er ”rett og slett” glad i deg dr. Annika 🙂

 8. 8
  ragnhild säger

  …….Også for ditt altruistiska menneskesyn; … nødvendig vilkår for vår utvikling og overlevelse. Nei du er ikke plassert på noen pidestall – til det er du for ”virkelig/naturlig/ærlig og redelig”.
  Fant dette akkurat nå.

  https://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/altruism_leder_vidare

  Bra om emnet/begreppet altruisme.

 9. 9
  yvonnel säger

  Menar ni att det redan finns ett vaccin mot hjärtinfarkt? Vad händer då ifall man ändå skulle få en infarkt? Vem ska man skylla på, eller vilken kost , eller något annat som visar på att man har gjort fel på något sätt att man själv är skyldig för att….?? För det kan väl aldrig bli så att något fel finns på själva vaccinet? Eller hur har man säkrat samtliga bakomliggande orsaker?

 10. 10
  Anders S säger

  Inget nytt under solen:

  ”Göran Hanssons forskning gäller samspelet mellan immunsystem och blodkärl och uppkomsten av åderförkalkning (ateroskleros). Han upptäckte 1985 att åderförkalkningsprocessen har en immunologisk-inflammatorisk komponent och har senare visat att den delvis drivs att en autoimmun reaktion mot oxiderade lipoproteiner, att inflammatoriska cytokiner spelar en nyckelroll i sjukdomen, och att skyddande immunsvar motverkar den patologiska processen.”

  Om Göran K Hansson, professor i experimentell kardiovaskulär forskning vid Institutionen för medicin, Solna.

  https://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?l=sv&d=3816

  https://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ran_K._Hansson

  Goda resultat med nytt vaccin mot åderförkalkning:

  https://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=130&a=100492&l=sv&newsdep=130

 11. 11
  Modesty säger

  Bara skrämmande att en professor beskriver ateroskleros som åderförfettning.

 12. 12
  ragnhild säger

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Åderförkalkning

  ….. från sidan som är uppdaterad senast 8.mars 2013:

  …. ”Studier på senare tid har även visat att vissa typer av infektioner är förknippade med åderförkalkning. Särskilt vissa luftvägsinfektioner där Chlamydia pneumoniae (se Wikipedia) – och cytomegalovirus är inblandade tros vara en bidragande orsak till att åderförkalkning utvecklas. Anledningen är att dessa mikrober har observerats i de plack som bildas”.

  Att det går an: Jag har inte varit förkyld på 3 år/lika länge som jag ätit LCHF (lowcarb/inte fettskrämd). Men det slinkar också ner bra hög dos med D-vitamin.

 13. 13

  Vaccinationsprogrammet mot mässling har stoppats i norra Syrien sedan 15 barn dött efter att ha vaccinerats. Ett muskelavslappnade medel förväxlats med lösningen som vaccinet späds ut med

  https://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2493080-syriska-barn-dog-efter-vaccinering.

  Suzanne Humphries föreläser om vaccin, torsdag 25:e september kl. 18:30, Göteborg.

  https://www.foreningencuibono.se/

  Hon föreläser om C-vitamin, onsdag den 24 september, Stockholm

  https://www.ortomolekylar.se/2014/09/varfor-ar-vitamin-c-viktigt/

 14. 14

  # 13:

  Suzanne Humphries är amerikansk läkare och njurspecialist. I sitt arbete som läkare såg hon negativa effekter av vacciner. För något år sedan utkom hennes bok ”Dissolving Illusions”

  Hon föreläser om vaccin även söndag 21 september kl. 15 i Mariehamn.

  https://media.vaccin.me/2014/08/Suzanne-Humphries-turn%C3%A9-i-Finland-sep-2014.pdf

 15. 15

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa