Gör jag reklam för olagligt läkemedel?

Mats Reimer, barnläkaren och Voffaren som bloggar i Dagens Medicin, har nu skrivit ett blogginlägg om att jag gör reklam för ett olagligt läkemedel, kolloidalt silver.

Suck, yttrandefriheten är verkligen begränsad.

VoF-arna vaktar min blogg, dag efter dag, år efter år, för att hitta något att hugga på.

 

Comments

 1. 1
  Tombola säger

  Rent juridiskt har nog Mats rätt,,,

 2. 2
  Storstadsbo säger

  Min hälsokostaffär tillhandahåller kolloidalt silver, på flaska.
  Hälsokosten säljer inga läkemedel, men dom säljer kolloidalt silver!

 3. 3
  Tombola säger

  Det som hälsokosten säljer får inte fungera – då räknas det som läkemedel,,,

 4. 4
  Maggan A säger

  Hur kan det få säljas om det är olagligt?

 5. 5
  Steffen säger

  Jag har ingen erfarenhet av kolloidalt silver i förbindelse med cancer. Men det jag har kunnat konstatera på mig själv är: 1: Kraftigt förbättrad munhygien (har Sjögrens och därmed kraftig muntorrhet). Min tandhygienist var mycket behörigt imponerad efter bara 2-3 veckors användning. 2: Min fotsvamp är i stort sett borta. 3: Min nagelsvamp är (ännu) inte borta, men naglarna har helt klart blivit mycket snyggare. Jag har ingen som helst farhågor med att använda det. Jag skulle nog inte ersätta det med traditionell medicinering, men gärna ta det som ett supplement.

 6. 6
  Margaretha säger

  Annika…. Gud give dig kraft och mod att forsätta att vara den underbara starka, kunniga och vägledande läkare och kvinna, som du är.
  Kraft att skaka av dig alla idiotiska påhopp från de okunniga.
  Jag har precis nu skrivit detta inlägg i Mats Reimer’s blogg:

  ”Ack ja, Mats Reimer
  OM du nu ska tillåta dig att placera Annika Dahlqvist i de anklagades, bås,så kunde det ju vara en god ide’ att vara påläst !
  Inte någonstans står det att finna i FASS att Kolloidalt silver är ett läkemedel !

  Vari består det olagliga ??

  Kolloidalt silver har en historik som går längre tillbaka i tiden, men därom anar du nog intet.
  Att som leg.läkare komma med kostråd, att intagas utöver skolmed.beh. tycks vara skäl nog för dig, att göra dessa omotiverade anklagande påhopp.
  Det tyder helt klart på att du sällar dig till raden av ”follow the money ” !!!

 7. 7
  Professor Göran säger

  Om något ämne är uppenbart giftigt så får det rimligen inte säljas som någonting hälsobefrämjande. Vi har förstås ännu inte hört talas om någon som dött av kolloidalt silver.

  Nå, de flesta mediciner och behandlingar måste med nödvändighet ha någon slags ”giftverkan” på den aktuella sjukdomen (t.ex. alla cancerbehandlingar) och detta är ju faktiskt denna ”positiva” effekten av alla mediciner som gör att de kallas för just mediciner men om de negativa biverkningarna på vår övriga fysiologi är större än denna positiva effekt så är förstås behandlingen högst diskutabel.

  Faktum är att det är förskräckligt många människor som dör av biverkningarna av de mediciner som är godkända av Medicinalstyrelsen och som t.ex. min egen svärmor gjorde när hon var inlagd på sjukhus.

 8. 8

  @ Steffen:
  Tar du kolloidalt silver oralt eller hur gör du? Jag har nagelsvamp men vill inte ta medicin mot det p.g.a. biverkningarna, så kolloidalt silver kanske är ett alt. för mig.

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 Maggan A:
  Det får säljas som vattenreningsmedel.

 10. 10
  tombola säger

  Det är inte olagligt att sälja kolloidalt silver men det är inte tillåtet att hävda att det botar t ex cancer utan att detta har verifierats på ett vedertaget sätt,,,,

  Nu har ju inte Annika påstått detta utan Mats hävdar att någon skulle kunna ha uppfattat det så,,,

 11. 11
  Margaretha säger

  @ Bejje:

  Vill man testa kolloidalt silver mot nagelsvamp,så ta det både oralt och lokalt.
  Försök att få vätskan in under och på de angripna naglarna.

  Gamla huskurer gör gällande att äppelcidervinäger eller Atamon har god effekt på nagelsvamp.

 12. 12
  tombola säger

  @ Margaretha:
  Ättiksprit?

 13. 13
  F d anhörig säger

  Professor Göran Skrev:

  Om något ämne är uppenbart giftigt så får det rimligen inte säljas som någonting hälsobefrämjande. Vi har förstås ännu inte hört talas om någon som dött av kolloidalt silver.
  Nå, de flesta mediciner och behandlingar måste med nödvändighet ha någon slags ”giftverkan” på den aktuella sjukdomen (t.ex. alla cancerbehandlingar) och detta är ju faktiskt denna ”positiva” effekten av alla mediciner som gör att de kallas för just mediciner men om de negativa biverkningarna på vår övriga fysiologi är större än denna positiva effekt så är förstås behandlingen högst diskutabel.
  Faktum är att det är förskräckligt många människor som dör av biverkningarna av de mediciner som är godkända av Medicinalstyrelsen och som t.ex. min egen svärmor gjorde när hon var inlagd på sjukhus.

  Jag måste instämma i dina sista rader. Människor dör av biverkningarna av de mediciner som är godkända av de etablerade myndigheterna. Här, på Seniorbloggen, är en artikel skriven av Barbro Westerholm om just medicineringsfel och de kostnader som medicineringsfelen medför.

  https://www.seniorbloggen.se/skribenter/medicineringsfel-kostar-miljarder/#.UVa2Mpfg8II.email

  Om man dessutom tar med allt patientlidande som just denna felmedicinering leder till så blir skadan enorm.

 14. 14
  tombola säger

  @ F d anhörig:
  Speciellt äldre äter massor med olika piller – man kan nog utan att vara doktor gissa sig till att coctail-effekten är betydande,,,,,

  Men läkaren har det inte lätt, skriver hen inte ut alla tänkbara piller riskerar han att klandras för det om patienten avlider, och samma sak gäller nog om hen sätter in alla tänkbara piller,,,,

  När är det lagomt med piller?

  Men skolmedicinen har nog en övertro på patenterbara piller – säkrast är nog att äta sig frisk,,,

 15. 15
  ragnhild säger

  Off topic:
  Hundbitt:
  Jag tycker det skulle vara en lag som sa att alla hundar skulle ha dressyr-sertifikat.
  Olyckar kan oppstå ändå, men fysiska – även mentala påfrestningar (jag tänker inte minst på barnen) – har en iallafall i någon utsträkning beaktat (med det sertifikatet). Finns där forskning som visar effekten. Har ”barnläkaren” Mats Reimer någon info om det – undrar jag .

 16. 16
  Record säger

  Har ingen hört om ,en silverdollar i vattenflaskan hos varje cowboy, i min vattenflaska finns en äkta silversked kanske inte är tillåtet när VOF-arna kommer på mig. Det räddar mig från vinterkräksjuka vilket Mats Reimer fått.

 17. 17
  Lennart säger

  Herr Reimers och CO får för min del ha vilken åsikt dom vill.
  Jag blev rekommenderad av en vän att prova detta och häpna om min förvåning vilken verkan det haft.
  Min lösa och vattniga mage i ca trettio år blev normal och placket på tänderna minskade (då jag läst in att man skulle skvalpa runt vätskan i munnen i någon minut).
  Kroppen mår nog sämre av Asperin än av lite kolloidalt silver

 18. 18
  Professor Göran säger

  Lite kemi!

  Silver i oxiderat tillstånd (Ag+) är som alla tungmetaller (koppar, kvicksilveri och bly t.ex.) i oxiderat tillstånd potentiellt väldigt giftigt.

  Kolloidalt silver säger egentligen att det dels är oerhört finfördelat (s.k. submikrona partiklar, så att silvret kan befinna sig i en s.k. suspension) och att det dessutom inte befinner sig i sitt oxiderade tillstånd för då skulle det förstås inte längre vara silver utan ingå i någon silverförening och som de flesta av dessa (utom nitratet) också vara väldigt svårlösligt i vatten. Om silvret inte vore extremt finfördelat skulle silverpartiklarna omedelbart falla till botten i suspensionen.

  På ytan av silverpartiklarna kan man misstänka att bakterier inte trivs så en antibakteriell verkan är ju både rimlig och dokumenterad. Samma verkan som metallisk koppar har på bakteriebeläggningar.

  Sväljer man detta finfördelade kolloidala silver kommer partiklarna dock att lösas upp av saltsyran i magen dvs. oxideras och då blir silvret förstås potent giftigt. Som tur är bildas det då omedelbart i magen silverklorid (AgCl) som är en fast olöslig förening och därför knappast giftig. Frågan är förstås om dessa silverkloridpartiklar kan ta sig genom tarmväggen och in i kroppen men det låter i mina öron inte så troligt förstås.

  Det hade förstås varit värre om syran i våra magar bestått av salpetersyra för då hade det bildats silvernitrat som är väldigt giftigt på grund av att detta är en lättlösig silverförening och att de då oxiderade silveratomerna (Ag+) då vore fria att förgifta omgivande vävnader.

 19. 19
  Margaretha säger

  @ tombola:

  Nej,inte ättiksprit.

  Äppelcidervinäger
  .Kan blandas till en lätt syrlig dryck.
  .Används ofta i sallader
  Kan baddas utspädd på huden,vid tex. klåda
  på både människor och djur.
  Används outspädd till att badda naglar vid nagelsvamp.

  Finns att köpa både på hälsokost och matbutiker.

 20. 20

  Vid svampbesvär. Blanda bikarbonat och vatten, tvätta eller badda på svampen.
  Lycka till

 21. 21
  Lasse P säger

  Kolloidalt silver som kostillskott……livsfarligt……NOT!
  Hittade detta på nätet

  ”På ICA kan man köpa silver som är tänkt att ätas, och det i obegränsade mängder av vanligtvis barn. I livsmedelssammanhang kallas silver för E 174 och är godkänt att användas i quantum satis-mängder, i praktiken hur stora mängder som helst. Tillverkare av dessa såkallade silverkulorna är Santa Maria och Doktor Oetker. De populära silverkulorna som finns som bakverksdekoration, består faktiskt av en beläggning av rent silver. Varje kula innehåller motsvarande sex teskedar (300 mikrogram) av ett 10 ppm starkt kolloidalt silver. Dessa kan små tvååriga barn på barnkalas äta ett tiotal av på en tårtbit utan att vare sig föräldrar eller myndigheter bekymrar sig om detta. Det är som att dricka 300 ml kolloidalt silver.”

  Undrar just hur dom skall ha det, är det farligt eller inte?

 22. 22

  Roffe Skrev:

  Vid svampbesvär. Blanda bikarbonat och vatten, tvätta eller badda på svampen.
  Lycka till

  4 – 5 liter vatten och en matsked bikarbonat blir ett effektivt fotbad för den som har fotsvamp. Måste förstås upprepas precis som med Apotekens svampdödande medel.

  Detta borde vi kanske tala tyst om. Om det kommer till Socialstyrelsens kännedom att det fungerar med bikarbonat finns ju risken att de gör som med Glucosamin, receptbelägger större förpackningar.

 23. 23
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Att vara elak och förgrämd kan inte vara bra för hälsan. Herr Reimer är nog bara avundsjuk för att AD/LCHF syns mer och mer – och han kan tydligen bara bli sedd genom att hålla på med näthat. Ett ynkligt utspel!

 24. 24
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  PS – Jag använder också kolloidalt silver och även syredroppar och kålbandage och arnika och vitaminer och mineraler, akupunkturnålar, homeopati, örter ..och allt möjligt annat smått o’ gott. Därför mår jag ovanligt bra ..för att vara sjuk. 😉 Hade jag varit ’lydig’ och proppat i mig alla medikamenter som rekommenderats under åren hade jag antagligen inte suttit här idag.

 25. 25
  Konsument säger

  Intressanta nyheter på Nyheterna om farliga substanser i hygienprodukter… Ja, egentligen inget nytt, vi visste förut att hygienprodukter innehåller diverse kemikalier som är hälsofarliga. Kanske t o m farligare än kolloidalt silver eftersom man använder många olika hudprodukter dagligen hela livet.
  Tvålar, schampon, tandkräm m m.
  https://www.svt.se/nyheter/varlden/farliga-substanser-i-vanlig-tandkram

 26. 26
  Georg W säger

  Annika är Sveriges mest hårt hållna kvinna och det är inte hennes man som förtrycker henne. Det är en grupp som arbetar hårt för det korrumperade samhällets bevarande. Tänk hur mycket möda Mats R. och hans kompisar fått lägga ner för att hitta något att hacka ner på. Man kan inte annat än beundra dom, pissråttorna.

 27. 27
  Hajeem säger

  Hej!

  Ni ser väl att denna läkare bara får uppmärksamhet när han hänvisar till Annika. Stackars honom att han inte har hennes auktoritet och karisma 🙂

 28. 28

  Om man nu ska försöka säga något positivt om denne Mats Reimer, så har han i vart fall med sitt blogginlägg hjälpt till med att sprida kunskap om kolloidalt silver. 😀

 29. 29

  Vet att jag skrivit om detta förut då homeopati var på tapeten, jag köpte min första älghundsvalp 93 och utan att veta det då så var jag så allergisk att jag insåg att det skulle bli omöjligt att behålla valpen.. men som tur var kan man säga så hade jag ryggproblem (jobba som skogshuggare då) så jag fick tips om en bra kiropraktor och gick till honom, han visa sej vara utbildad homeopat också så jag fråga mest på skoj om det gick att bota allergi.. han gjorde någon sorts ögondiagnostik på mej och sen fick jag ett par pillerburkar som jag då skulle knapra i mej, en 3 månaderskur.. jag har sen dess inte haft några som helst kliande utslag och är fortfarande hundägare dock inte samma som 93 :-)..jag har förvisso fortfarande lite allergi mot pollen och inte ens lchf har hjälpt mot det..
  Jag har också börjat använda kolloidalt silver för att kolla om det kan hjälpa dels mot pollenallergin men främst då för att jag har nagelsvamp på två tånaglar som inte vill gå bort med preparat köpt på apotek.

 30. 30
  Tombola säger

  Jag uppfattade det inte som om Annika skrev om kolloidalt silver som ett verksamt läkemedel mot cancer – det har Mats heller inte påstått utan att texten kunde uppfattas så av vissa människor.

  Hurvida silvret fungerar eller inte har jag ingen aning om, vissa hävdar ju att det botar allt från fotsvamp, HIV och cancer – hittills har jag dock aldrig sett eller hört någon ”riktig” läkare uttala sig på det viset men det kanske kommer om det verkligen fungerar?

  Men lagstiftningen är utförd som den är – tanken är väl att den skall skydda folk att bli lurade som ju torde vara fallet med den här apparaterna/metoderna:

  https://www.kostdoktorn.se/manadens-halsobluff-aqua-detox/ (de flesta klarar av att bygga en sådan här av vad som finns i garaget – eventuellt med lite stöd av t ex Clas Ohlosn)

  https://www.zapperlab.com/

  https://www.ehdin.com/?id=111&start=0&svalue=rening

  Den senare metoden gör dock en del friskare – troligtvis p g a en läckande tarm som får chansen att vila upp sig – någon rensning i levern sker dock inte,,,,

 31. 31

  @ JRS:

  Väldigt intressant! Jag misstänker att du inte vet vad pillerburkarna innehöll.?
  Jag ser fram mot en rapport om ev effekter av det kolloidala silvret.

 32. 32
  Lekman säger

  @ JRS:

  Jag är förstås bara lekman, men en erfarenhet jag har gäller en nära äldre anhörig som hade gul hård/frasig stortånagel. Det visade sig senare att hon hade långt framskriden diabetes.

  Inte vet jag, min tolkning är dock, att det var ett av symptomen på diabetes.

 33. 33

  @ LenaK:
  Nej inte minns jag vad som stod på dom burkarna..men det skulle ju innehålla svag dos av just det som jag var allergisk mot om jag minns rätt.. det roliga var att jag innan hade uppsökt sjukvården för att ta höra om det gick att medicinera mot min allergi, det svar jag fick var att min allergi skulle jag få dras med och rådet var att göra mej av med hundvalpen..

  Lekman:
  Jag vet inte vad du ville säga med det där, men jag tror knappast att jag lider av diabetes..har dessutom ätit lchf i mer än 4 år, fast å andra sidan fick jag denna nagelsvamp innan jag börja med lchf..

 34. 34
  Humlan säger

  @ Konsument:
  Appropå #25 om hygienartiklar, det finns en svenktillverkad serie gjord på svenkodlad ekologisk raps,
  som inte innehåller fossil olja och kemikalier, som heter ”Rapsodine”.
  https://rapsodine.se/

 35. 35
  Bustas säger

  ”Så mitt råd är: gå och vaccinera er, gravida kvinnor och barn först! Därefter kommer alla andra som mer bör vaccineras av solidaritet. För massvaccination handlar om solidaritet med riskgrupper och med ett antal i grunden friska personer som ändå kommer dra en nitlott, även om vi inte vet vilka det blir”.

  Sa Mats Reimer 2009.Vof!

 36. 36
  nilsern säger

  Professor Göran Skrev:

  Lite kemi!

  Silver i oxiderat tillstånd (Ag+) är som alla tungmetaller (koppar, kvicksilveri och bly t.ex.) i oxiderat tillstånd potentiellt väldigt giftigt.

  Kolloidalt silver säger egentligen att det dels är oerhört finfördelat (s.k. submikrona partiklar, så att silvret kan befinna sig i en s.k. suspention) och att det dessutom inte befinner sig i sitt oxiderade tillstånd för då skulle det förstås inte längre vara silver utan ingå i någon silverförening och som de flesta av dessa (utom nitratet) också vara väldigt svårlösligt i vatten. Om silvret inte vore extremt finfördelat skulle silverpartiklarna omedelbart falla till botten i suspentionen.

  På ytan av silverpartiklarna kan man misstänka att bakterier inte trivs så en antibakteriell verkan är ju både rimlig och dokumenterad. Samma verkan som metallisk koppar har på bakteriebeläggningar.

  Sväljer man detta finfördelade kolloidala silver kommer partiklarna dock att lösas upp av saltsyran i magen dvs. oxideras och då blir silvret förstås potent giftigt. Som tur är bildas det då omedelbart i magen silverklorid (AgCl) som är en fast olöslig förening och därför knappast giftig. Frågan är förstås om dessa silverkloridpartiklar kan ta sig genom tarmväggen och in i kroppen men det låter i mina öron inte så troligt förstås.

  Det hade förstås varit värre om syran i våra magar bestått av salpetersyra för då hade det bildats silvernitrat som är väldigt giftigt på grund av att detta är en lättlösig silverförening och att de då oxiderade silveratomerna (Ag+) då vore fria att förgifta omgivande vävnader.

  Takk for en fin forklaring! Ikke alltid jeg er enig med deg, men ut ifra de studiepoengene jeg har i menneskets fysiologi stiller jeg meg bak din konklusjon om at det er lite trolig at dette taes opp i blodet i særlig grad og dermed påvirker mange prosesser i kroppen. Som munnskyllevann vil jeg derimot tro at det kan virke positivt om jeg har forstått den antibakterielle effekten riktig.

 37. 37

  Silver tjänar de inga pengar på, fungerar det så bra som proponenterna hävdar så hotas stora delar av medicinindustrin inte minst vaccindelen som omsätter hundratals miljarder / år.

  Follow the money

 38. 38
  HelgeK säger

  Det är trevligt att allt färre verkar stödja mats reimers tokerier! det gynnar debattklimatet och folkhälsan.

 39. 39

  I den riktiga världen utanför etablissemangssandlådan så fungerar det kolloidala silvret utmärkt mot i stort sätt allt som kan invadera våra kroppar. En otroligt stark immunförsvarshöjare. Silver är en exceptionell metall så till vida att den är icke-toxisk för den mänskliga kroppen men dödlig för över 650 sjukdomsalstrande bakterier, svampar, parasiter och mögel. Det dagliga intaget av kolloidalt silver är som ett ”andra immunförsvar”.

  Dr Robert O. Becker, författare till The Body Electric. (sent 70-tal).

  Enligt mars-numret 1978 av Science Digest, i en artikel, ”Our Mightiest Germ Fighter” som avslutas med ett uttalande av Dr. Harry Margraf, en biokemist och tidig silverforskare: ”Silver is the best all-round germ fighter we have”.

  Sug på den du Mats Reimer…! Ha-ha…

  Eat Well, Stay Fit, No Vaccine! 🙂

 40. 40

  Annika – du måste uppfattas som mycket hotfull och stark för denna ”förvillare” eftersom han lägger så mycket energi på att ”följa” dig på detta sätt. Arma människa som inte har något bättre för sig…

 41. 41

  Annika – Mats Reimer (= årets förvillare 2012 !) kan väl ej sägas vara särskilt vederhäftig – som jag ser det. Han tycker ju t ex att barn och tonåringars bruk av strålande trådlös teknik är harmlös hälsomässigt.

 42. 42
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 25 Konsument
  För att undvika så många kemikalier som möjligt, gör jag numera egen hudkräm och tvål etc. – och även regöringsmedel. Dessutom använder jag mycket cocosnötolja, en fantastisk produkt som kan användas både i matlagning och över hela kroppen (jättebra för håret också!). Däremot använder jag i n t e palmolja ..eftersom jag värnar om regnskogen! Det finns mycket var och en kan göra, både för sin egen skull och för kommande generationer.

 43. 43

  @ Jim:

  Så silvret fungerar alltså som ett slags adjuvans? Det låter oroande, särskilt som det inte finns något läkemedelsverk som fångar upp biverkningar. Jag skulle nog i sådana fall avhålla mig från att ta preparatet, på samma sätt som jag inte heller skulle äta röd solhatt. Kanske har vi ett antal fall av narkolepsi eller andra autoimmuna sjukdomar till följd av dessa naturläkemedel….

  Det är för mig märkligt att det finns människor som är rädda för vacciner men som samtidigt är villiga att stoppa i sig immunstimulerande naturläkemedel.

 44. 44

  Man kan påstå vad som helst om ett ämnes verkning. Man kan sälja vadsomhelst som har denna verkning. Men bara inte samtidigt!!! Vi fick läkemedelsstyrelsen på nacken, kom i Expressen som kvacksalvare. Därför lade vi ner Lapachoförsäljningen, men jag skriver fortfarande, sedan 15 år, om det på hemsidan. Idag finns Lapacho i vilken bra tehandel som helst. Då var det tys-tys. Samma sak med Stevia. Så kom inte å säg, det har blivit sämre. Vidare kan man ju aldrig förbjuda CS. Knappast troligt man kan porta silver och 9-voltsbatterier;)

 45. 45
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  @ 30 Tombola
  Zapper – Jag läste Dr Clarks böcker för många år sedan och tycker hon varit beundransvärd som stått ut med alla påhopp genom åren. Hon har behandlats på samma sätt (om inte värre!!) som Dr Dahlqvist. Dr Clark har nog ett och annat att lära oss om hur parasiter ställer till det i kroppen med påföljande sjukdom. Har läst att man förr gjorde regelbundna parasitrensningar (..görs fortfarande i Indien och andra länder men inte ’i väst’) genom kosten. Beträffande zappern, har Dr Clark ju ingen anledning att luras, då det i hennes böcker finns beskrivet hur man kan göra sin egen. Så jag tror inte att den är ett lurendrejeri för att tjäna pengar på – som ’fotbadet’ i första länken verkar vara. Läser man hennes böcker förstår man mer om hur zappern fungerar.

  Lever-rening – P g a SLE har jag haft inflammatiioner i flera organ och kroppssystem i många år och gjorde lever-rensningar 2 ggr om året i ca 10 år. Jag mådde avsevärt bättre i flera månader efteråt varje gång. De gånger jag ’hoppade över’ märkte jag stor skillnad. Hur vet du att det inte påverkar/renar levern?
  Sedan jag fått homeopatisk behandling (sedan ung två år), har jag inte haft behov av att göra fler lever-rensningar – men skulle inte tveka att göra det igen.
  Jag har provat en massa olika terapier genom åren, oftast med gott resultat – men det var ändå inte förrän jag ’löpte linan ut’ med homeopati som jag nu känner en (som jag hoppas) bestående förändring. Att jag sedan börjat luta åt LCHF-kost kan ju bara göra saken bättre. 🙂

 46. 46

  Har gjort leverrensning enligt Hulda Clarke flera gånger under min fettskrämda och kolhydratstinna tid. Jag hade gall-problem. Fick tipset via en naturläkare. Mådde bättre efterråt och fick ut mycket småstenar på detta sätt. Med LCHF har jag inte gallproblem längre…

 47. 47

  Mats Reimer ligger nog bra till att få förvillarpriset i år efter sina råd om Svininfluensavaccinet, Många narkoleptiker skulle nog varit glada om han hållit flabben stängd…

 48. 48
  Steffen säger

  @ Bejje: Båda oralt och utvärtes. Jag häller det på en bomullstuss och smörjer tår och naglar. Speciellt fotsvampen gick ganska snabbt att få bättring på. Nagelsvamp är något mer besvärlig, så det lär ta lång tid. Om det kan ta bort det helt vågar jag inte svara på, då jag inte är där än. Men naglarna blir ändå bättre, så kan man bara hålla det nere… Oralt tar jag tx 10 ml, låter det skölja runt i munnen någon minut, innan jag sväljer det.

 49. 49
  Annika Dahlqvist säger

  @ 18 Professor Göran:
  Du skriver att silvret bildar sliverkloridmolekyler i magsäcken, och att dessa troligen inte kan ta sig ut i kroppen. Men en känd effekt av stort silverintag (inte dagens kolloidala silver som innebär lägre silvermängd) är blågråfärgning av huden. Det skulle ju inte kunna inträffa om inte silvret på något sätt tog sig ut i kroppen.

 50. 50
  Tombola säger

  @ Mayne Sundewall Hopkins:
  Leverrening som sådan är en bluff men upplevs som mycket positiv av många – min ”teori” är att tarmsystemet fungerar bättre efteråt – många går omkring med inflammationer i tarmarna utan att veta om det. Detta medför att tarmarna läcker och ger upphov till massor av ”oförklarliga” krämpor i form av ledvärk, depressioner, huvudvärk mm. Undrar om inte fibromyalargi rentav beror på läckande tarmar?

  Sannolikt skulle effekten bli lika stor som av en förenklad Hawaiiansk tarmrening (finns som 1-dagars kur) vilket ju ger samma genomspolning av hela systemet som ”leverrensningen” – ett riktigt lavemang om man så vill, fasta och drick 4 liter saltvatten,,,,

  Inom den svenska skolmedicinen verkar inte läckande tarmar finnas men en sökning på nätet ger annat som t ex den här (som ju oxå kopplar fibromyalargi till läckande tarm!)

  https://www.zarahssida.se/blog.php?bid=806&print=1

  Min åsikt är att Hulda Clark´s Zapper, homeopati, healing och mycket annat fungerar utmärkt för många men inte på det sätt som utövarna påstår utan effekten kommer av placebo-effekten,,,,

  Hälsa kommer inte bara av det vi äter utan oxå i lika hög utsträckning av vad vi INTE äter – finns andra dieter som t ex raw-food som håller folk friska och de utesluter samma livsmedel som LCHF.

 51. 51
  Henrik säger

  Det här lade jag in på Mats Reimers blogg bara för att visa hur olika han bedömer sitt eget och andras beteende!

  ”LÄKEMEDELSBOLAGSLÄKAREN” MATS REMIER GÖR REKLAM FÖR OLAGLIGT LÄKEMEDEL.

  Det är ingen tvekan om att Mats Reimer slår rekord i att göra reklam för kolloidalt silver! Mats Reimer släpper fram Anders Sultan som tjänar pengar på försäljning av kolloidalt silver!
  Mats Reimer är känd för att propagera för sådant där det finns pengar att tjäna.
  Nu ger Mats Reimer VÄLDIGT STORT uttryme till kolliodalt silver försäljaren Anders Sultan.
  Så nu är det klart att Mats Reimer enligt sitt eget synsätt gör reklam för pseudovetenskap!”

  Så Mats Reimers debatt-teknik syftar till att framställa honom som förkämpe för sanning och rätt
  och ”motståndarna” som skumma typer. voff-voff!

 52. 52

  Tombola Skrev:

  Min åsikt är att Hulda Clark´s Zapper, homeopati, healing och mycket annat fungerar utmärkt för många men inte på det sätt som utövarna påstår utan effekten kommer av placebo-effekten,,,,

  Hälsa kommer inte bara av det vi äter utan oxå i lika hög utsträckning av vad vi INTE äter – finns andra dieter som t ex raw-food som håller folk friska och de utesluter samma livsmedel som LCHF.

  Jo… – Tombola – och t ex kosttillskott är 60 000 gånger säkrare än mediciner ❗ – för att ej tala om hälso-säkerheten med artegen föda = LCHF-kosten. 🙄

 53. 53
  Tombola säger

  @ Henrik:
  Men det är väl alldeles utmärkt att Reimer och Sultan diskuterar silvret och dess funktion – om nu silvret har den funktion som påstås av dess förespråkare så tål det säkert en granskning av Mats Reimer?

  Och den här krönikan tycker jag är intressant:

  https://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/norsk-lchf-tidning-gor-reklam-for-allskons-alternativmedicin/

  Det verkar allt oftare som om baktanterna med sina ”LCHF-tårtor” och annat myspys, hormonrubbade flumfeminister med Barbiestuk samt den gamla vanliga armen av batikhäxor har börjat invadera LCHF med sitt flummeri – om Mats Reimer bidrar till att hålla koll på alla dessa avarter borde vi vara tacksamma för hans insatser!

 54. 54

  Tja kosttillskott är generellt ganska säkra grejjor att peta i sej, Hur många har D-vitamin och msm dödat? Noll…..

  Mats Reimers mediciner dödar hundratusentals bara i USA ÅRLIGEN. Kanske Reimers skulle tänka på det och inte kasta sten i glashus…

 55. 55
  Tombola säger

  @ Bo:
  Antalet dödade av mediciner överstiger numera antalet dödade i trafiken i USA, frågan är hur många liv det förstör för alla de som är ”levande döda” p g a massor med mediciner?

  Lite intressant läsning?

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/10/27/medical-errors-kill.aspx

 56. 56

  @ 50 Tombola

  Angående ”leverrensning enl Hulda Clarke”. Det du skrev handlar ju om en ”genomspolning” och så upplevde jag det jag gjorde också. Det kanske skulle kallas ”gallblåsgenomspolning i stället ? För det var ju det som skedde med hjälp av fett (olivolja) och emsersalt? tror jag det var? Intogs oralt. Om man äter enligt LCHF så sker ju detta automatiskt, vilket jag tror både Doc Andreas och Dr Annika har skrivit om. Men fettets betydelse för att hålla undan gallstensbildning fattade ju inte jag på den tiden (jag var mkt fettskrämd) och jag kan inte minnas att någon sa:”ät mer fett om du har gallstensproblem” – det var tvärtom, min läkare tyckte jag skulle äta äggvitan och kasta gulan och undvika fett.

  Skönt var det att få viss förståelse för denna ”genomspolning”, även om det tog några år…

  P.S. OM man har gallproblem ska man nog vara lite försiktig och inte på en gång börja vräka i sig fett utan ta det lite pö om pö så inte gallstenar täpper till för då kan det ju bli ordentligt besvärligt.

 57. 57

  Varför skulle silver, finfördelat eller inte, vara
  bra för kroppen?
  Det låter mycket märkligt.

 58. 58
  Tombola säger

  56 @ EvaLi:

  ”Helsystemslavemang” vore kanske att lämpligt namn?

  Jag tror inte alls på olivolja & epsomsalt som ”leverrensning”, det som kommer ut dagen efter är helt enkelt ett hopkok av det som man stoppat i sig:

  https://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/flushes.html

  Däremot kan nog en förenklad ”Hawaiiansk” tarmrensning kunna provas, saltvatten kommer ju ut den stora vägen och ger en rejäl genomspolning – märker man en klar förbättring av den behandlingen kan man nog på goda grunder anta att man har inflammationer i tarmsystemet – och det har alltför många,,,

  Inflammationerna i tarmarna ger inte bara upphov till självförgiftning utan medför oxå näringsbrist då tarmarna inte tar upp t ex magnesium vilket ger kramp & högt blodtryck och en hel del annat,,,

  LCHF och rörelse som hjälper peristaltiken botar tarmarna om inget värre har hunnit inträffa – som ett resultat minskas förbrukningen av toapapper med 4/5 eller mera – det är alltså ganska lätt att ställa ”diagnos” på folk som lider av knepiga magar,,,,

  Går det lite trögt att ”reparera” tarmarna så hjälper vitlök som fungerar som ett lågverkande men helt ofarligt alternativ till antibiotika:

  ————————————————
  https://www.vitaviva-info.com/sv/content/view/full/1821

  Vitlök (Allium sativum)
  Vitlök har länge ansetts som ett naturligt antibiotikum. Läkarvetenskapens fader Hippokrates rekommenderade det bl.a. som desinfektionsmedel. I dag vet vi, att när vitlöken pressas, bildas det förbindelser i vitlökssubstanserna som ihop ger en antibakteriell verkan, bl.a. svavelförbindelsen allicin. Det är bevisat att vitlökssaft antingen hämmar eller dödar fler än 20 olika bakteriearter. Vitlök har dock bäst effekt vid tarm- och luftvägsinfektioner.
  Vuxendosering:
  Färsk vitlök: Minst 3 stora klyftor dagligen. Det finns inte någon egentlig övre gräns vid akut infektion.
  Torkat pulver: 300 mg 3 gånger dagligen innan måltid vid akut infektion.
  ———————————————-

  Kvinnor får som regel bonus då de övergår till LCHF vilket Annika så klart redan har avhandlat tidigare:

  https://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/underlivskl%C3%A5da

 59. 59

  Tombola,
  Ja hugaligen.

 60. 60
  Kattmoster säger

  Bo Skrev:

  Tja kosttillskott är generellt ganska säkra grejjor att peta i sej, Hur många har D-vitamin och msm dödat? Noll…..

  Mats Reimers mediciner dödar hundratusentals bara i USA ÅRLIGEN. Kanske Reimers skulle tänka på det och inte kasta sten i glashus…

  Hur vet du det?

  Att läkemedel kan döda råder det knappast något tvivel om. Det som verkar har också biverkningar, annars är det i regel verkningslöst. Detta talar också för att verksamma kosttillskott inte är utan biverkningar. Därför undrar jag varifrån du har uppgiften att ingen dött av tillskott av D-vitamin och msm (vad det nu är).

 61. 61
  Kattmoster säger

  @ 56 EvaLi:

  Under de senaste åren har jag haft två arbetskamrater som blivit opererade för gallsten. Båda har fått rådet att undvika fett. Såvitt jag kan bedöma äter båda två mycket kolhydrater och deras hälsa blir ju knappast bättre av att sjukvården uppmuntrar dem till detta.

 62. 62
  Tombola säger

  Kattmoster Skrev:

  Bo Skrev:

  Tja kosttillskott är generellt ganska säkra grejjor att peta i sej, Hur många har D-vitamin och msm dödat? Noll…..

  Mats Reimers mediciner dödar hundratusentals bara i USA ÅRLIGEN. Kanske Reimers skulle tänka på det och inte kasta sten i glashus…

  Hur vet du det?

  Att läkemedel kan döda råder det knappast något tvivel om. Det som verkar har också biverkningar, annars är det i regel verkningslöst. Detta talar också för att verksamma kosttillskott inte är utan biverkningar. Därför undrar jag varifrån du har uppgiften att ingen dött av tillskott av D-vitamin och msm (vad det nu är).

  Allt är giftigt,,,

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Vattenf%C3%B6rgiftning

 63. 63

  Jo allt är giftigt, även vatten så akta er…

  Kattmoster: Använd Google vettja ta reda på saker och bilda dej en egen uppfattning.

  msm får du som en bakläxa ta reda på själv vad det är, vi lever i informationssamhället vettu. gör om och gör rätt…Sen kommenterar du!

  Vet du att någon dött av D-vitamin i normala doser säg 10.000 IU?

 64. 64

  Nödvändigt att diskutera detta dock. Så om Kattmoster hittar en webläsare kan vi få en intressant och trevlig debatt. Högt till tak och många ide’er…Väl mött.

 65. 65

  Tack förresten Annika för det forum du har här. Du är bra. 🙂
  Kattmoster också även om vi kanske har olika åsikter. Kanske kan leda till debatt?

 66. 66
  Kattmoster säger

  Bo Skrev:

  Jo allt är giftigt, även vatten så akta er…

  Kattmoster: Använd Google vettja ta reda på saker och bilda dej en egen uppfattning.

  msm får du som en bakläxa ta reda på själv vad det är, vi lever i informationssamhället vettu. gör om och gör rätt…Sen kommenterar du!

  Vet du att någon dött av D-vitamin i normala doser säg 10.000 IU?

  Jag frågade dig om du hade någon grund för ditt påstående att ingen dött av kosttillskott eller msm. Att hänvisa till Google är inget svar. Om man så googlar tills man blir hundra år lär det vara helt omöjligt att finna bevis för att ingen dött av detta. Det hör också till normal hyfs i en debatt att man förklarar vad man menar istället för att mästra den som frågar. Jag tolkar därmed ditt inlägg som att du inte har några belägg för ditt påstående.

 67. 67

  Kolloidalt silver används inom sjukvården, bl.a. vid mycket svåra och omfattande brännskador…
  men det ”talas det tyst om”!

  Bit i den du Mats Reimer!

 68. 68

  KS har hjälp många borrelia drabbade, såg nyligen forskning som visade att det ökade effekten av antibiotika rejält.
  Vissa attackerar nu borrelia drabbade och vill inte att vi berättar våra historier. Ni kan ju gissa vilka som gör det,,,
  https://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/17/borrelia-skrammande-verkligt/

 69. 69

  https://borreliablogg.wordpress.com/2013/07/15/mats-remier-skaller-varre-an-han-biter/

  ”Få kan ha missat Mats Reimers korståg mot oss som har fått diagnosen kronisk borrelia. I blogginlägg efter blogginlägg på Dagens Medicin, och nu även artiklar i Aftonbladet så går han hårt åt diagnosen kronisk borrelia och kallar oss som är sjuka för aktivister som bara tror att vi har borrelia. ”Mats Reimer: ”Jag ifrågasätter aldrig symtom patienten beskriver, men det är inte alltid patienten ställt rätt diagnos på sig själv”.

  Att vi har genomgått noggranna kliniska undersökningar och tagit flera olika prover som sen vägs samman, och att de bästa borreliaspecialisterna i Europa har satt diagnosen – ja det utelämnar han väldigt gärna, allt för att misskreditera oss.”

 70. 70

  @ Steffen:

  Hur många 10ml tog du oralt? 1 gång om dagen?

  Jag ska själv påbörja kur mot fotsvamp nu. Tar/tog du på morgon och kväll utvärtes?

  Tack för svar!

 71. 71

  Jag sökte på ”född med silversked i mun”…och fann detta:
  https://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article3467150.ece?service=mobile&content=main&commentsPos=0

  Citat.
  ”På trettonhundratalet då pesten härjade så klarade sig adeln ofta från att smittas. Det tillskrivs det faktum att man använde sig av silvertallrikar och silverbägare. Den vägen fick man i sig silverjoner i tillräcklig mängd för att få hjälp med att döda de bakterier som orsakade pesten. Man gav även sina barn en silvernapp eller en silversked att suga på. Silverjonerna som nöttes av, gav barnen ett naturligt skydd mot bakterierna som spred pesten. Det är från denna sed som begreppet ”Att vara född med silversked i mun” kommer. I Kina finns urgamla traditioner som bla rekommenderar folk att alltid ha ett silverföremål hemma, ifall att någon skulle bli biten av en rabiessmittad hund. I så fall skall man gnugga silverföremålet i såret och den vägen klara sig från smittan. I sin bok ”Colloid Chemistry” så konstaterar Dr Jerome Alexander att silverjoner som gnidits loss från ett silverstycke faktiskt dödar skadliga bakterier.” Slut citat.

 72. 72

  @ Patrik:
  Det går lika bra med ättikssprit – på utsidan,,,

  Torka gärna med hårtork efter dusch och kolla gärna blodsockret – svampar gillar socker de oxå,,,

 73. 73

  @ Patrik:

  Jag tar en mun, (ca 1 – 1.5 matsked = 15 – 25 ml), en – två ggr per dag, beroende av om jag känner att jag har nån ev. förkylning på gång eller om det bara är underhållsdos…. och håller den kvar så länge jag kan, under tungan är bra, passar på att spola runt i munnen, så tandköttet får sitt 🙂

  Jag har använt silver i ca: 5 år mer eller mindre utan minsta biverkning.

  Spraya på fotsvamp och låt lufttorka ordentligt. Gäller även sår och plitor. Större sår kan man ”baka in” med silvervatten/bandage/plåster under nätterna, låt det torka på dagarna.

 74. 74

  @ Mia:
  Sväljer du såpass doser också? Silver är en tungmetall!? Man har ju diskuterat om dess joner är så små(nanopartiklar) att de skulle kunna skada celler. Har själv använt kollodialt silver till och från men i mindre doser, som man rekomenderar att späda ut till vattenrening. Men det kanske blir för liten dos, om det ska ta död på virus ?

 75. 75

  @ Steffen:

  Neem olja bör du prova luktar ej så bra efter en stund dock men tar man inte så mycket kan man stå ut, men när jag fått svamp så tar det bort det på en dag.
  Och man behöver ej upprepa behandlingen men det är ju precis när det börjat att bli svamp. Har man utvecklad svamp tar det väl längre tid precis som om man använder svampsalvor.

 76. 76
  Olle Holmqvist säger

  tips om fotsvamp: efter duschen: torka mellan tårna med hårtork

 77. 77
  Ann Kristin säger

  @ Olle Holmqvist:
  Bra tips, jag når inte ner till föttern längre 😉

 78. 78

  @ natan:

  Ja, jag sväljer dosen sen, sorry om jag var otydlig där. Man diskuterar mycket hit o dit, så sant…
  …. men som sagt, inte några biverkningar så här långt 🙂

 79. 79

  Allt handlar om pengar och makt, läkemedelsföretagen är såklart livrädda att alla människor skall få kännedom om hur bra KS verkligen funkar mot olika åkommor…det tar ju kunder från dom

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa