LCHF-magasinet, nr 1 2013

Nytt nummer av LCHF-magsinet har kommit.

Det innehåller artiklar om:

En långhelg på LCHF Nolaskogs, av Britt Andersson.

SSS trendspaning om ”LCHF och eftermarknaden…” SS irriterar sig på alla ”avarter” av LCHF som sprider sig i bakvattnet av den framgångsrika LCHF-kosten.
(Kommentar: Jag tycker att det är tveksamt att nedvärdera alla varianter av LCHF, som inte är ren SSS-kost. Bröd-imitation(LCHF) och grönsaker (ej stärkelserika) tycker jag är helt OK att äta i önskad mängd. De människor som känner att de behöver dessa för att klara LCHF i längden har sin fulla rätt att äta dem utan att behöva känna sig fördömda av LCHF-gurus.)

Min ingress om att ”Mättat fett är bättre för hjärtat – än fleromättat fett…”

Frigående höns vs inredda burar.

Frågelåda med SSS och mig.

Stryrketräning med LCHF.

Fibrer gör dig trög i magen.

LCHF-magasinet testar kokosfett.

Sverige eller Österrrike – vilket är bäst på LCHF?

Ketogen kost (LCHF) och cancer.

Vad händer med kolesterolet när man äter LCHF?

Tommy Runesson skriver om LCHF-kost, med flera läckra recept.

Bokrecensioner.

Kan mikroalgen lösa vårt behov av omega-3?

Det finns ingen annan LCHF-tidning som ger så mycket kunskap om LCHF och hälsa som LCHF-magasinet.

Prenumerera eller köp i välsorterad Pressbyrå-butik.

 

Comments

 1. 1

  Jag instämmer helt i att det inte bör vara enbart SSS-kost som kvalificerar sig för att vara ”äkta” LCHF. Det finns många varianter på LCHF-kost som är OK som även innehåller många färgglada grönsaker (såväl från ovan jord som under jord). Problemet som är allvarligt och som växer är fuskmats-LCHF med massa tveksamma tillsatser.

 2. 2

  Håller med dig Annika, ingen mår bra av att bli fördömd av en LCHF-guru, vad det än gäller…

  Ditt kostprogram från LCHFs begynnelse står sig riktigt bra fortfarande, där finns ju utrymme för en hel del grönsaker till allt gott kött, fisk-skaldjur, inälvsmat och fågelrätter.

  Tillsammans med rejält med smör, ägg, kallpressad olivolja, nötter, örter och kokosolja har den typen av mat som du förespråkar fått mig att bli mycket friskare, slankare och starkare på de 4 år som gått sen jag var på din föreläsning i Östersund och fick min första närkontakt med LCHF.

  Tack än en gång för att jag lyckades besegra min Fibromyalgi, precis som du hade gjort 🙂

 3. 3

  Ska man kunna leva med LCHF ett helt liv, vilket jag har tänkt mig, är jag väldigt glad åt att det ryms så väldigt mycket olika typer av råvaror i den här kosten.

  Jag älskar variationen med alla goda smörsåser, kryddsmör, grönsaksrätter och sallader, som inte fanns med i min kost mer än i undantagsfall på den tid jag hade pasta och bröd som basföda.

  En liten chokladmousse eller pannacotta till fest och ett gott, hembakat LCHF-bröd till utflykter i skogen förgyller den ännu mer 🙂

 4. 4

  LCHF-magasinet är i särklass bästa tidningen om LCHF-kost tycker jag. Tidningen är intressant, saklig och fri från onödigt ”bjäfs” och inslag som inte har med LCHF att göra. Roliga frejdiga reportage m.m. Självklart ser kosten lite olika ut för olika individer – inget konstigt med det. TACK alla som bidrar till denna tidning OCH snälla ni fortsätt på detta sätt…

  Kom ihåg: Den som ev. inte gillar tidningen är inte tvingad att köpa den…

  Tacksam hälsning från Eva

 5. 5

  SSS har väl aldrig sagt att det inte finns utrymme för färgglada grönsaker eller har jag missat något?? Jag har läst hans böcker liksom Annikas och jag prenumererar på LCHF-magasinet sen starten.
  Jag tycker att han har en poäng med dessa ”avarter” som sprider sej i kölvattnet med dessa bilagor som expressen osv. där är det väldigt mycket bak och kak, jag köpte dom där i början då dom kom ut men insåg att det inte var vad jag kallar lchf.mat.
  SSS GI-noll är en bra utgångspunkt om man vill äta sej ner i vikt, bli av med div. hälsoproblem, sen kan man ju lägga till mer å mer grönsaker allteftersom, prova sej fram som Annika säger.
  Jag börja min LCHF-resa med just GI-noll, höll mej till det ett år, numer behöver jag inte vara så strikt, jag t o m äter en å annan potatis då jag känner för det.
  Dom som är unga och friska i övrigt behöver ju inte alls äta särskilt strikt, där räcker det nog med att begränsa socker och spannmålet bara för att bibehålla en bra hälsa och vikt, så tror jag iaf..

 6. 6

  @5 JRS
  Bra talat JRS!
  Har tidigare tyckt att Expressens bilaga varit ganska bra men mkt besviken på senaste numret. Där uttalar sig Åsa Brugård Kondre (nutritionist på SLV) om livsmedelssörjan margarin (i jämförelse med smör som Doc Andreas talade för). Jag tycker inte margarin överhuvudtaget ska debatteras i en LCHF-bilaga för det har ju INGET med LCHF att göra.

 7. 7

  @ EvaLi:
  Ja precis, håller med fullständigt, margariner är inte föda för vare sej människa eller djur, glömde ta med det i förra inlägget. Jag ryser när jag tänker på hur jag grädda ”fläsksloppen” i margarin förr då jag inte hade råd att köpa smör eller bregott, under min tid som aktiv alkis.. tala om att man förgiftade sin kropp på alla sätt som bara gick.

 8. 8
  Kattmoster säger

  @ 5 JRS:

  Instämmer!

 9. 9
  Kattmoster säger

  @ 7 JRS:

  Vad i all sin dar är fläskslopp?

  (Fast det låter gott, även om jag inte vet vad det är.)

 10. 10

  @ Kattmoster:
  Jag ser att jag stavade fel, det skulle stå ”fläskslobben” 🙂 Det är typ stekt fett fläsk och vanlig pannkaksmet.. men dom kallas också för kolbullar, gammal skogsarbetarmat, men den skillnaden att kolbullsmeten gjordes av bara mjöl, salt och vatten. Men då man jobba tungt så förbränndes ju också kolhydraterna, men fläsket var nog det klart nyttigaste..

 11. 11
  Kattmoster säger

  @ 10 JRS:
  Aha. Kolbulle har jag hört talas om. Låter gott för en gammal kolhydratiker. Numera nöjer jag mig dock med fläsket. 🙂

  Kvällens nyss avslutade middag blev för övrigt fläskkotlett med en rejäl fettrand samt cole slaw á la Skaldeman. Härligt!

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  @ 6 EvaLi:
  Nej problemet med Expressens LCHF-bilaga och Mat&Hälsa är att de inte har den medicinska kunskapen i LCHF. De kan ta sig för att intervjua någon av etablissemangsnutritionisterna eller -professorerna, utan att ifrågasätta dem, och då blir det med garanti fel information.

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  @ 5 JRS:
  SSS har för vana att tala om ”ett par salladsblad för dekoration”. Det låter skojigt, men risken finns att en eller annan kan tro att grönsaker inte är tillåtet inom LCHF.

 14. 14

  @ Annika Dahlqvist:
  Jo jag vet att han har skrivit så, men också att för dom som är normalviktig och frisk i övrigt så kan man tillåta sej mer färgglada grönsaker, det skrev han även i detta nya nummer såg jag, t o m att GI-kost kan vara bra för friska.. har bara slarvläst nya tidningen än så länge då jag ville kolla vad han å Bosse blev påhoppad för..

  Kattmoster 11: Ja jag kan lova att dom där fläskslobba är goda, jag kan ibland längta efter dom men har ännu inte trillat dit på just dom, däremot har jag mina ”lappkok med blodpalt” ungefär var 3:de månad, sån mat kan jag inte bara avstå helt, det var bara under mitt första lchf-år då jag i princip nolla..

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa