Nestle skor sig på de gamla och sjuka

Litsfeldt berättar i Lchf.se om hur Nestle sponsrar projekt i äldrevården. Personalen ska syssla med att upprepat väga de gamla och sjuka, och fylla i formulär om dem. Sen ska de ge dem Nestle-produkter för att få dem att öka i vikt.  Allt i stället för att ägna sig åt vård och att ge de gamla riktig god mat.
Personal som inte ställer upp på vägningarna kan förlora sitt jobb.

 

Comments

 1. 1
  ragnhild säger

  Nesle skulle ikke få innpass på sjukhemmen. Men jeg er også skeptisk til pleiepersonell som sier: ”Når de er over nitti får de spise som de vil” – hva nå det betyr: Matlysten blir ikke alltid bedre av tiltak – som utevistelse 1 gang pr. uke – i realiteten 1 gång pr. måned? – underholdning (som går hus forbi den enkelte – men ser så bra ut på bilden i media) – en og annen pleier som ids bry seg iblant med å gi ekstra oppmerksomhet. Shit.

  LCHF hadde absolutt vært noe – ikke mengder av mat – men når matlysten (via empatisk omsorg) viser seg: fristende frokost, gräddsås til middagen m/mört godt kött, fristande beredat fisk … bær med grädde istället för bakelser till mellanmål – som krånglar til gamla magor, kokosfett rört rundt i mellanvarmt vatn …. stakkars gamla – varför är det som det är….

  Oi, der kom våren – grön heading på bloggen 🙂

 2. 2
 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 Kjell Holmsten:
  Jag har inte orkat läsa hela inlägget.
  Jag tog ställning emot massvaccinationen mot svininfluensa 2009 och har fått ta mycket stryk för det. Nu orkar jag inte engagera mig i vaccinationsfrågan mera, åtmnstone inte för tillfället.

 4. 4
  Anders Rydén säger

  Hm, ingen som har funderat på vilka det är som har släppt in dom i vården? Jag är även tveksam till att det är Nestlé som hotar med uppsägning om personalen inte samarbetar. Ett klassiskt fall av korporativism?

 5. 5

  Tycker man istället ska servera smakliga ostar till gamla människor typ havarti om de tycker om dom, finns vitaminer i osten som bakterier tillverkar, gott och nyttigt. är anhörig till äldre detta är mycket uppskattat…

  Smakliga stinkbomber som Havarti är bra. Dessutom skrämmer lukten bort säljaren från nestle.

 6. 6

  Har en slaktare jag går till och köper kött men jag är nog lite orolig för slaktarn, i förra veckan hade han satt upp en skylt i butiken där det stod ’Lever endast idag’ får nog ringa och höra om allt är bra…
  😛

 7. 7
  Kattmoster säger

  Som om pulver och näringsdrycker skulle hjälpa mot undernäring…

  Ge de gamla fett och protein pyntat med lite grönsaker så det ser aptitligt ut.

 8. 8

  Det blir bara värre och värre! Jag förstår inte hur de kan rättfärdiga ett sådant handlande!

 9. 9

  It’s not just the old and sick in Western Cultures that are vulnerable.
  Special Report: Food, beverage industry pays for seat at health-policy table
  NESTLE, like Coca-Cola and Unilever have the money and power to influence policy and practice right at the very top levels of decision making.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa