Grillmat LCHF

Inför den kommande grillsäsongen är det intressant med en grillbok i LCHF.
Grillmat LCHF, av Birgitta Höglund.

 

Comments

 1. 1
  Lilly Torva säger

  Visst är det fint och toppen att så många använder sig av LCHF nu. För mig känns det dock lite absurt, när det stup i kvarten kommer nya kokböcker i ämnet som lyser med sitt intresse: nu skall vi tjäna pengar på detta! Det blir bara för mycket!

 2. 2

  Det har varit en dröm för mig i 20 år att få skriva en kokbok. Jag jobbade som kock i 18 år och skadade sen ryggen i en olycka på jobbet och fick på det Fibromyalgi.

  Efter en föreläsning med Annika Dahlqvist lade jag om kosten till LCHF och har blivit otroligt mycket bättre.
  Det ledde till att jag började skriva om min dagliga mat för att dela med mig av mina matkunskaper och tips till andra, hur man kan må bättre med en enkel kostförändring.
  Drömmen om den egna kokboken gick i uppfyllelse när jag tillsammans med Annika fick skriva LCHF för seniorer.

  Grillmat är min första egna kokbok och visst, jag tjänar pengar på den precis som om jag skulle skrivit en annan kokbok eller kunnat fortsätta min karriär som kock.

  Förstår inte varför det skulle vara sämre att skriva kokböcker om LCHF än om annan mat, är det inte bra att det sprids recept så fler får chansen att upptäcka och prova denna hälsosamma kost?

 3. 3

  Lilly; Här kan du läsa lite om vad kosten jag skriver om gjort för min hälsa.
  Hoppas att fler får uppleva en liknande förbättring och få ett mer positivt liv., tack vare att jag sprider mina recept till en större läsekrets än den som finns här på LCHF-bloggarna 🙂

  https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/12/10/fibromyalgi-och-lchf/

 4. 4
  Karin20 säger

  Åh, äntligen finns boken som jag tror passar mig alldeles fantastiskt i mitt nya liv i sommar. Denna bok står överst på min önskelista. Birgitta Höglunds blogg är välbesökt, trots att det inte tilllkommer något nytt där, där finns så många goda recept att botanisera bland och jag blir så glad av att hon släpper dem och nya tillkommande i bokform. Det är så mycket enklare att ha en bok med sig i köket än en dator.

  Jag blir också glad över att människor som har kunskaper och erfarenheter OCH förmågan att förmedla detta till oss andra dödliga, också gör det. Och jag har svårt att förstå att man inte ska få betalt för det! Det är självklart för mig. Ju fler kokböcker det kommer om lchf i alla varianter, desto mer etablerat blir det. Idag är det inte längre en undergroundrörelse, utan något som de flesta som är intresserade av sin hälsa anammar eller funderar kring.

  Utan alla kokböcker som hjälper till med information och utbildning, skulle det inte bli en folkrörelse.
  Dessutom kommer ingen att bli miljonär på det, allra minst kokboksförfattarna eller bloggförfattarna. Ju mer kokböcker desto mer också Annika fick/har rätt. Fler och fler förstår och inser det.

  Låt oss njuta av Birgittas bok, låt oss ge tribute till lchfs föregångare, låt oss bli friskare och gladare och betala för det och inte behöva betala sjukvård i framtiden. Märk att genom att minska på kolhydraterna blir man också av med sura magar och uppstötningar.

  Nu har jag beställt boken!

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Lilly Torva:
  Varför så negativ? Jag tycker att man ka se det som att vi erbjuder en service med kokböcker i LCHF. Sen att man tar lite betalt för sin service är helt naturligt. Jag kan tala om att LCHF-kokböcker är ingen lukrativ marknad i dagens läge.

 6. 6
  Majoren säger

  #1
  Lilla Torva, att så många fler äter LCHF I dag är toppen skriver du, en stor anledning till detta är alla de människor som lagt tid och kraft på att skriva böcker om LCHF, och eftersom det är svårt att lägga tid och kraft på saker utan att ta betalt och själv överleva är det väl rimligt att få ersättning för det?
  Variationen på LCHF-böcker gör också att fler kan hitta en variant som passar dem själva för att fördjupa sig.
  Jag tycker däremot att ”Det blir för mycket” med alla människor som arbetar i snabbmatsresturanger och tjänar pengar på att förstöra andras hälsa, och på jante-avundsjuka.

  Birgitta, jag lyckönskar dig till din fina bok efter allt slit, och hoppas du blir riktigt RIK.

 7. 7

  En honnör för dina ord kommer här, Majoren! Tack, de värmde gott i vinterkylan 🙂

 8. 8
  Dennis säger

  Hur gör man på sin kommande fjällvandring, blir man tvungen äta ris och pasta om man inte vill torka sin egen kost. Borde vara en affärside´ allt eftersom fler äter mindre med kolhydrater.
  All portionpackad kost idag i handeln bygger på ris och pasta.

 9. 9
  Konsument säger

  Birgitta!
  Allt du bjuder på här på din blogg är ju helt gratis https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/
  Dessutom finns en mängd LCHF-kokböcker helt gratis på landets bibliotek. Författarna får inte många ören för utlåning.

  Lilly Torva!
  Varför så missunnsam? Du behöver ju inte ens ägna varken tid eller energi åt denna blogg. Varför gynna Fortum/Vattenfall/Eon! Dom tjänar ju pengar på din tid vid datorn! Likaså batteritillverkare!

 10. 10
  Kattmoster säger

  Inget ont om Birgittas bok. Jag har inte läst den och kan inte ha någon uppfattning om den.

  Vad jag däremot kan tänka mig att Lilly Torva, liksom jag själv, reagerar på är den svans som dykt upp i LCHF:s spår och tänjer rejält på LCHF-begreppet bara för att tjäna pengar. Plötsligt ryms allt möjligt inom LCHF-kosten. Den svansen lär vi å andra sidan inte slippa även om ingen av oss skulle ge ut en enda kokbok eller tidning. Därför är det bättre ju flera riktiga LCHF-böcker som ges ut. Och självklart är arbetaren värd sin lön.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ 10 Kattmoster:
  Jag tycker att man ska vara väldigt försiktig med att säga att någon gör något i LCHF-väg för att ”bara tjäna pengar”. Det kanske finns någon/några som hoppas på att tjäna pengar, men det är ganska fåfängt, eftersom det finns så mycket gratisinformation. Däremot finns det många uppriktiga åsikter om bästa sättet att äta LCHF, och jag tycker att var och en, genom att prova sig fram, får skaffa sig en egen uppfattning.

 12. 12
  Annette säger

  @ Lilly Torva:
  Avundsjuk?

 13. 13

  Birgitta Höglund – jag önskar dig 1000 LYCKA TILL med din nya bok. Ska bli roligt att ha till sommarens grillningar (hoppas det blir många sådana dagar i år). Jag har många olika LCHF-böcker av olika författare och hittar guldkorn i alla dessa + från tidningar, bloggar m.m.

  Det jag önskar är att ni som jobbar med att laga LCHF-mat snarast kommer in i TV- program t.ex. Svt´s och tv4 nyhetsprogram på morgnarna. Fy så trött jag är på alla kockar med sina bak-sockerbomber och kolhydratstinn mat och deras tossiga idéer om ”fett ska man undvika”. Alla är nog inte riktigt så men tyvärr de flesta. Tänk ett återkommande program varje vecka med lite fakta om LCHF och hur man lagar några enkla LCHF-rätter. Olika kockar kan ju alternera också. Så roligt det vore…

  Birgitta, Annika med flera era böcker är KANON-bra och hjälper så många människor – glöm inte det

 14. 14
  stålfarfar säger

  @ Lilly Torva:
  Det blir omöjligt att skriva kokböcker helt gratis, som vi som köper dem behöver för att få till vår älskade LCHF på bästa möjliga sätt med variation. Jag gillar Birgitta Höglunds kokkonst och använder gärna hennes böcker.
  Att missunna någon lite inkomst för att man anpassar och komponerar recept tycker jag är för lågt för min smak. Det finns ju trots allt inget köptvång utan allt görs frivilligt.

 15. 15
  Tombola säger

  Birgitta Höglund’s Mat Skrev:

  Lilly; Här kan du läsa lite om vad kosten jag skriver om gjort för min hälsa.
  Hoppas att fler får uppleva en liknande förbättring och få ett mer positivt liv., tack vare att jag sprider mina recept till en större läsekrets än den som finns här på LCHF-bloggarna

  https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/12/10/fibromyalgi-och-lchf/

  Jag kan inget om fibromyalgi men när jag såg din uppräkning av symptom tycker jag detta verkar vara samma som för läckande tarm – jag är inte säker på att skolmedicinen erkänner att läckage i tarmen finns men det gör många andra,,,,,
  https://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/9836/Alla-far-lackande-tarm-av-gluten.aspx

  Min uppfattning är dock att var och varannan människa lider av läckande tarm i mer eller mindre omfattning som förutom mängder av symptom även orsakar att matens näring inte tas upp.

  Leverrening är bluff
  https://www.monicalandin.com/leverrening/

  Men många blir ”friska” av denna kur – det är sannolikt den läckande tarmen som får vila och framförallt sker ingen ”självförgiftning” under kuren. Man får samma resultat av hawaiiansk tarmrening vilket innebär att man dricker 4 liter saltvatten vilket ger en rejäl genomspolning av tarmsystemet samtidigt som tarmarna får vila utan innehåll,,,,

  Lösningen är att skippa inflammerande kolhydrater, röra på sig för att förbättra peristaltiken och gärna lite vitlök som ju är naturens eget penicellin utan penicellinets nackdelar – det tar runt 6 – 12 månader att reparera detta,,,,

  Men din bok kommer att köpas in – om några veckor är det dags att tända upp grillen igen,,,,

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa