Fetare mjölk ger smalare barn

Artikel i Aftenposten.no. Forskare tror att det kan bero på att fettet i mjölken ger mera mättnad.
Men nutritionsetablissemanget har många undanflykter.

 

Comments

 1. 1
  läs vetenskapen säger

  Mättnad av fett kan vara riktigt, men över längre tid så bestämmer hormonet leptin vikten.
  Leptinets funktion är beskrivet i vetenskaplig litteratur skrivet av etablissemanget men samtidigt förnekas det av etablissemanget för det bevisar att dom har fel om varför vi blir feta.

  Leptinets aptitdämpande egenskap erkänns av etablissemanget men i nästa mening säger dom att det inte påverkar vikten, sen säger dom att den som saknar leptin blir sjukligt fet av ren leptinbrist.
  Logiken haltar.
  Feta har en okänslighet för leptin det har etablissemanget erkänt leptinresisetens finns.
  Om man saknar leptin så ser hjärnan inte något leptin och aptiten är sjukligt stor, när man är leptinresistent så ser hjärnan bara delvis leptinet och då är aptiten för stor.

  Leptinresitens ger inte lika sjukligt stor aptit som ren leptinbrist men fet blir man.
  Feta är leptinresistenta det erkänner etablissemanget.

  Googla på etablissemangets egna forskning så ser ni att dom talar mot sig själva.

  Hur etablissemanget kan komma undan med alla tokiga påståenden är verkligen konstigt.

 2. 2
  Erling säger

  @ läs vetenskapen:
  Ge mig en skapligt uttömmande redogörelse för hur leptinets signaler påverkas av fet, resp mager mjölk. I vilken relation står leptin till insulin och insulinresistens, enligt Din mening?

 3. 3
  Erling säger

  Finns det någon, som förordar mager mjölk, som ersättning för bröstmjölk? Var finns logiken i professor Drevons rädsla för fet mjölk? Är det farligt att amma sina barn?

 4. 4
  läs vetenskapen säger

  ”redogörelse för hur leptinets signaler påverkas av fet”
  Jag sa inte att fett påverkar leptin.

  ”I vilken relation står leptin till insulin och insulinresistens”
  Jag sa inte att insulin har ett samband med leptin.

  Jag sa att alla kan läsa själva hur leptin fungerar det står i litteraturen, sen sa jag att etablissemanget förfalskar tolkningen av leptinets funktion, ena stunden påverkar det vikten nästa stund påverkar det inte vikten.

  LCHF kan på vuxna som lider av leptinresistens minska resistensen, jag kan inte bevisa det så det är ett påstående från min sida.

 5. 5
  Erling säger

  @ läs vetenskapen:
  Vad ska man med kunskap till om den inte sätts in i sitt sammanhang? Jag har läst vad Du skrev och jag ville veta mer, därför frågade jag, för jag trodde att Du visste. Eftersom artikeln handlade om feta resp mindre feta barn och vad de konsumerde för typ av mjölk och Du klev in med leptin, blev jag intresserad av Din inställning vad gäller kopplingen.

 6. 6
  läs vetenskapen säger

  Leptin bestämmer vikten därför är etablissemangets alla teorier och åsikter felaktiga.

  Det är bara att läsa om vad som är konsensus om leptin sen ser man att dom säger emot sig själva.

  Fet eller mager mjölk är därför inte relevant, när etablissemanget diskuterar sådana frågor så visar det bara att dom saknar läsförståelse.

  Leptin reglerar inte själva måltiden, där tror jag fett ger mer mättnad än sockervatten.

  Etablissemanget bestämde sig för en viss kostmodell, alt som forskarna hittar som visar att dom har fel bort förklaras med rena fantasier och lögner, eller så ignorerar man fakta.
  Ena stunden säger dom att ren leptinbrist ger sjuklig aptit och sjuklig fetma, konsensus råder, sen säger dom i nästa mening att leptin saknar betydelse för vår fetmaepidemi trots att feta har leptinresistens.

  Det jag säger är taget från deras egna skrifter, läs själva.
  När folk med fina titlar talar vältaligt så tror alla på det oavsett hur dumt det än är.
  Evolutionen skapade ett fel i vår hjärna, vi ska följa ledaren, det var bra på stenåldern men inte i modern tid när ledarna har fel.

 7. 7

  Helt säkert stämmer detta – men formuleringen är olycklig. Idealet är ju inte att få så smala barn som möjligt… utan friska…. och jag är övertygad om att fetmjölk är bäst!
  (Hade själv ätstörning som ung så jag reagerade lite på formuleringen)

 8. 8
  yvonnel säger

  Så hur är det nu; jag är fet, alltså är jag leptinresistent. Om jag är leptinresistent så äter jag kopiösa mängder mat, jag slukar mat, eller?

  Jag bara undrar hur det hänger ihop, är oftast ensam vid matbordet men när jag har sällskap så har jag ca ½ kvar när gästerna är på väg för påfyllning, jag är alltså en ”långsamätare” som dessutom blir tvärmätt på mindre än vad som anses vara en normalportion.

  Leptinets aptitdämpande egenskap kanske hör ihop med mättnad, men den som saknar leptin blir sjukligt fet av ren leptinbrist, äter alltså kopiöst och blir därför fet.????

  Är inte detta precis detsamma som den förfärliga föreställnigsattityden man ser i ansiktet på den där perfekta personen, läkaren eller sköterskan eller vem som helst som slipper dra omkring med övervikt, som fast dom säger en sak, kanske låter uppmuntrande, menar precis tvärtom. (ungefär: din feta kossa, sluta att vräka i dig kakor och massa godis).

  Förresten, hur tar man reda på ev. leptinbrist, finns det prover att ta på vanlig vårdcentral?

 9. 9
  läs vetenskapen säger

  Läs på om leptin
  ”hur tar man reda på ev. leptinbrist, finns det prover att ta på vanlig vårdcentral?”
  Ställ dig på vågen så ser du hur leptinresistenst du är, det stämmer så länge du äter fritt ad lib.

  Leptinresistensen är proportionell till Övervikten

  Många tror att man äter för att man behöver energi och att det är hunger.
  Har alla glömt bort glukogenesen vi tillverkar glukos om vi behöver, vi saknar inte energi det är bara hjärnan som säger till oss att äta för att setpointen ska bevaras.

  För att förstå hur kraftfult leptin är som aptitreglerande hormon så kan man läsa om ren leptinbrist.

 10. 10

  Lättmjölk i skolmaten – inte klokt! Vi har gjort en analys på förhållandet socker/fett då mjölk oavsett fetthalt innehåller 5 g mjölksocker och de nya rapporterna bekräftar våra misstankar att fetare mjölk snarare hjälper barnen motverka fetma! De tabellen som visar att barnen håller sig mellan 12-18 minuter längre på fetare alternativ och minskar intaget av snabba kolhydrater och mjölksocker. Vår namninsamling har passerat 10700 namn, skriv på, länk i dokumentet här:https://bengtingerstam.wordpress.com/2013/03/22/lattprodukter-i-skolmaten-inte-klokt/

 11. 11
  Kattmoster säger

  @ yvonnel:

  Strunta du i leptinpratet och ät LCHF. Leptinpratet verkar vara den nya modegrunkan för att till varje pris komma förbi kolhydrater och insulin. Själv har jag aldrig, trots betydande övervikt, lidit av någon större hunger. Däremot har jag lidit av sockerberoende i kombination med ett väldigt effektivt utnyttjande av det jag äter. Inget engergislöseri här inte. 🙂

  För övrigt undrar jag om inte leptinisten är samme person som han med bakterier på längden och tvären.

 12. 12
  Tombola säger

  Leptinet kan tas med i modellen för hur vi fungerar – rent praktiskt behöver man inte känna till hur vi fungerar – det räcker med att läsa Annika´s kostråd som kan laddas ned på den här bloggen!

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  @ 9 läs vetenskapen:
  Så när vi inte längre är överviktiga så är vi inte heller längre leptinresistenta?

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  @ 11 Kattmoster:
  Leptinjesus är uppenbarligen samma som bakteriejesus. Samma uttryckssätt och lika hopklottrade mailadresser. H*n har bara bytt fokus.

 15. 15
  Kattmoster säger

  @ 14 Annika Dahlqvist:
  Det var väl det jag trodde. 🙂

 16. 16
  yvonnel säger

  @ Kattmoster:
  @ Annika Dahlqvist:
  leptinisten – bakteriejesus / inte hört/läst om den figuren förut, men undrade verkligen vad det var jag inte lyckats förstå, det är ju fortfarande mycket kvar där av samband osv, men jag försöker läsa på.
  Jag gör sedan ca 5 år mitt bästa, även om jag faller ibland för det som kan bli svårt att avstå ifrån, spec. helger med traditionella maträtter.
  Följer alltså LCHF i stort, men har hypotyreos och haft svårt att få rätt levaxindos.
  Nyligen fått Armour och hoppas att det naturliga hormonet ska göra skillnad, har fortfarande rysligt torr fjällande hud men fryser inte på samma otäcka sätt som förut.
  Vägde mig i mitten nov 2012 och igen i förra veckan och hade däremellan minskat ca 5kg och begriper faktiskt inte varför, särskilt som jag inte gjort på annat sätt nu än före dess.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa