Nordisk kost bra för folkhälsan

Artikel i DN.se. Nordiska ministerrådet har initierat en studie i de nordiska länderna. De animaliska fetterna har dock bytts ut mot rapsolja och växtoljebaserat margarin. Vad är nordiskt med margarin?

Som vi vet har kolesterolvärden ingenting med hjärthälsa att göra. De som har låga värden på LDL är inte mindre sjuka än de som har höga värden.

Man kan se att forskningen styrs av förutfattade meningar.

Diabetes.doc har skrivit om studien.

 

Comments

 1. 1

  Och vem som är ”förutfattade meningar” är lätt att räkna ut!

 2. 2
  Tombola säger

  Rött kött och feta mjölkprodukter känns som riktig nordisk kost,,,,

  Detta är ännu en värdelös studie vars dolda agenda är att säkerställa att folk fortsätter äta insustrifetter och skadliga fullkornsprodukter. Men det är många som äter betydligt sämre än vad som ingår i den här studien,,,,

  ——————————————————————-
  Annika
  Fick din kokbok ”LCHF snabbt och enkelt” av min sambo igår – hon förväntar sig nog att jag ska laga lite mera varierad mat i fortsättningen – min reportoar har ju inte alltid varit så varierad och äggkokaren har varit lite väl flitigt använd,,,,

  Men den här boken kommer att göra skillnad – föredömligt enkel och med få ingående komponenter kommer den att höja matstandarden i vårt hem betydligt då det är jag som står för matlagningen under veckorna. Innehållet i den här boken skulle jag nog vilja kalla ”Nordisk kost” om man nu måste sätta namn på maten – jag tycker nog det är bättre med LCHF som beteckning!

 3. 3

  DAGS FÖR EN FRISKARE FRAMTID = WI TAR VARALIVET

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa