Antagonister leker experter

På Aftonbladet.se.
Det är nästan typiskt. Två antagonister har åsikter om LCHF. Programledarna tycks också ha förutfattad mening att LCHF är fel.

Man får rent av känslan att hela filmen är en annons för Viktklubb.se. Det är i så fall förståeligt,  LCHF är det stora hotet mot Viktklubb och andra svältbantningsföretag. LCHF fungerar nämligen i praktiken i längden.

 

Comments

 1. 1
  Majoren säger

  Jo jag såg eländet, en bättre rubrik vore ”snillen spekulerar”.

 2. 2
  Maurio säger

  Ja man behöver verkligen inte kunna mycket för att leka expert!

 3. 3
  Majoren säger

  Och observera att inslaget är sponsrat av viktklubb.se. …

 4. 4
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Man tappar hakan! Den här s k diskussionen handlar ju inte om kost utan om den ’gamla vanliga svenska bantningshysterin’ som pågått i alldeles för många år. Vilken i sin tur förstås är ett resultat av den fetträdsla som vuxit fram under åren. Halva befolkningen verkar ha mat och/eller tränings -fobier av allehanda slag. Samtidigt säljer Fast Food ställen mängder av skräp-mat&dryck till desamma. Man kan bara hoppas att den generation som växer upp nu ska få upp ögonen för vad som är riktig, naturlig och hälsosam kost. Förresten har väl inte LCHF bytt namn till N(o)CHF?

 5. 5
  Kattmoster säger

  @ 1 Majoren:

  Du menar väl ”snillen”? 🙂

 6. 6
  Tombola säger

  ”Amatörer leker experter” vore en bättre titel,,,,

  Det här inlägget får mig att tänka på ett habilt utfört projektarbete på gymnasiets första år – det är ofta man får den känslan numera när man lite förstrött läser rubrikerna hos tidningarnas nätutgåvor – att köpa en tidning med den här nivån på journalistiken är i alla fall helt otänkbart för min del,,,,

  Innehållet är en katastrof i likhet med utförandet – verkar som om Aftonbladet verkar tro att deras läsare huvudsakligen befinner sig på en nivå motsvarande grundskolans mellanstadium – inte så förvånande att tidningarna är i kris,,,

 7. 7

  Läs gärna foldern Viktklubbs sötsugsguide:
  https://viewer.zmags.com/publication/24127126#/24127126/1

  ”En bra frukost lägger grunden och håller blodsockret uppe under förmiddagen”

  Under rubriken Gott med mindre socker:
  ”Några torkade aprikoser. Innehåller bara kolhydrater och en hel del mineraler och vitaminer”

 8. 8
  Tombola säger

  maxiq Skrev:

  Läs gärna foldern Viktklubbs sötsugsguide:
  https://viewer.zmags.com/publication/24127126#/24127126/1

  ”En bra frukost lägger grunden och håller blodsockret uppe under förmiddagen”

  Under rubriken Gott med mindre socker:
  ”Några torkade aprikoser. Innehåller bara kolhydrater och en hel del mineraler och vitaminer”

  Men har de inte profoss Hallonbåt som vetenskaplig guru på Viktklubb.se?

  I så fall är det väl inte konstigt att de strävar efter ett högt blodwsocker vilket gör dem tillräckligt feta för en GB-operation vilket ju enligt den skojige Rössner är enda alternativet,,,,

  https://www.dagensmedicin.se/debatt/lakemedel-saknas-nar-fetman-accelererar/

  FY F-N!

 9. 9

  Kattmoster Skrev:

  @ 1 Majoren:
  Du menar väl ”snillen”?

  Vaket av dig! ”snillen”
  Blev inte förvånad, att den högra var Paulún!

 10. 10

  Skrattretande genomskinligt 🙂

 11. 11
  HelgeK säger

  Viktklubb måste göra något enkelt komplicerat, för att folk skall vilja betala för deras tjänster. Visst en del går ner så länge de är med, och sedan går de upp igen.

  LCHF är enklare genom att man slipper blodsocker svängningarna, sedan måste man naturligtvis äta en väl sammansatt LCHF kost. Men det finns massor av bra LCHF kokböcker, massor av bra LCHF-bloggar
  som har massor av bra recept. Man kan få massor av tips på kolhydrater i focus, och liknande sajter.
  Vill man motionera skall man välja något man tycker är roligt annars tröttnar man fort.
  Promenader är ett bra och skonnsamt sätt att bränna kalorier(Bodybuilders brukar gå en eller två timmar på varje dag morgonen inför tävlingar).

  Så vad skall man ha viktklubb till?

 12. 12
  Fundersam säger

  @ maxiq:
  Är inte hela denna broschyr ett väldigt förvirrat dokument som visar hur fel det har gått inom bantningssektorn? Jag är väldigt ny inom LCHF (2 mån) men tänker att vilka slutsatser man landar beror på om man tror på kalori in – kalori ut teorin eller inte. Att de tänker kalori in – kalori ut är helt uppenbart. Men detta var också min världsbild tills för två månader sedan och att vanligt ätande till stor del hade med beteende att göra…

  Enligt viktklubb gäller det att hålla uppe blodsockret hela tiden?! Samtidigt som de tipsar om främst mellanmål som ger svängningar Gäller det inte att äta så att man får ett jämt och stabilt blodsocker som dessutom inte är för högt?

  Det sker i mina ögen en sammanblandning av socialt bruk av socker och riktigt sockerberoende. Flera av tipsen är direkt katastrofala för personer med äkta sockerberoende. Mellanmål på lättprodukter, vaniljyoghurt och en massa frukt.

  Det som (bland annat) kan trigga vårt sockersug enligt broschyren är att titta på klockan, sockersug är en vana, står man bara ut ett par dagar avtar det, borsta tänderna är heller inte så dumt. Jag uppfattar att mycket av språkbruket handlar om att man ser ätandet som en beteendefråga, med ett visst mått av skuldbeläggande av individen. Jag vilja få testa en frågeställning med alla kunniga bloggare här på Annika Dahlqvist blog. Bör kanske tillägga att jag är coach och mental tränare och ÄLSKAR allt som har med personlig utveckling att göra!

  Jag har dock mycket starkt börjat ifrågasätta om man överhuvudtaget skall blanda in beteendefrågor när man tittar på viktreduktion och omläggning av kostvanor? Detta under förutsättning att det inte finns ätstörningar och äkta sockerberoende men då hamnar det i en annan kategori. Att det i de flesta fall inte är en beteendefråga utan det helt enkelt är en matfråga som i sin tur styr våra hormoner, som i sin tur styr hur vi mår?

  Jag ser fram mot lite olika reflektioner?

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  @ 7 maxiq:
  Det måste ju betyda att Viktklubb = nutritionisterna tror att ett normalt blodsocker betyder hunger, vilket ger att blodsockret måste hållas uppe med kolhydrater hela tiden.
  LCHF visar att med minimalt av kolhydrater hålls blodsockret normalt hela tiden, utan hunger.

 14. 14
  anhörig säger

  ”Snillena” förvränger verkligheten – inte minst genom att undanhålla fakta 😉
  Det går inte att lura dagens konsumenter lika lätt som tidigare. Medvetenheten är för stor!

 15. 15
  Tombola säger

  13 @ Annika Dahlqvist:

  Det som är intressant i ”etablissemangets” kostråd är att de hela tiden hävdar vikten av att hålla blodsockret på en jämn nivå – så långt är vi helt överens med dem,,,,

  Men de väljer att äta i stort sett kontinuerligt för att hålla ett förhöjt blodsocker någorlunda jämt medan vi som äter LCHF har ett naturligt lågt och jämt blodsocker utan att behöva äta massor med mellanmål,,,,

  När man påpekar detta så brukar deras argumentering hastigt avta – de verkar aldrig ha reflekterat över denna logiska kullerbytta som i stort sett alla av ”etablissemangets” företrädare hävdar,,,,

  Ännu märkligare blir det ju i stort sett alla böcker om diabetes på svenska som är aktuella idag (Litsfedts ”Diabetes inte” undantagen) där det särskilt betonas att ha ett jämt och lågt blodsocker men när man kommer till deras kostråd är det 60 E% kolhydrater som gäller – de här böckerna borde dras in och brännas på bål då de är helt felaktiga och därmed leder till stora komplikationer för de som följer deras kostråd!

 16. 16
  anhörig säger

  @ Tombola:
  ”… de här böckerna borde dras in och brännas på bål då de är helt felaktiga och därmed leder till stora komplikationer för de som följer deras kostråd!”

  Härligt vore det att medicinfria f.d. sockersjuka demonstrerar!
  Var någonstans skall manifestationen ske 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa