Ny presentation

Jag har nu tagit mig i kragen och skrivit en ny presentation av mig själv uppe i högerhörnet av bloggen.
Synpunkter?

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  Bra och lagom lång!

 2. 2

  Lite märkligt att det är så tyst om skadorna som svininfluensan orsakat – många anser ju denna skandal vara i nivå med nerosedynet!

  Och massmedia håller så klart tyst nu – inte konstigt att förtroendet för ”gammelmedia” dalar till nya bottenrekord!

  Men du har alltid haft stjärnstatus i våra kretsar – vi har anat att du har haft rätt hela tiden och nu VET vi det!

 3. 3

  Tycker också att den är bra. ”Min stjärnstatus sjönk som en sten i havet.” skulle du kunna stryka eftersom den i sammanhanget är ointressant.

 4. 4

  Håller med Lars Bern, Annika.
  Alla som kommer med något nytt bromsas ju som oftast av det du kallar ”etablissemanget” dvs. starka ekonomiska intressen (läkemedel/livsmedel) har köpt in sig överallt i ”vetenskapens” namn och vill ha det på sitt sätt. Det stämmer förstås inte med bästa folkhälsa!

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Lotta B:
  Jag raderade ”sten i havet”.

 6. 6

  Jättebra skrivet!
  Du är en inspiration! Det var mycket tack vare dig som jag vägrade vaccinationen och gick mot min familj, vänner m.m

 7. 7

  Hurra…jag känner att du har fått ny styrka och energi. Tack för att du vill dela så mycket av ditt privatliv för våran hälsa.

 8. 8

  Väldigt bra och sannolikt ärligt skrivet.
  Dock skulle jag undvikit med att koppla min identitet till sysselsättningen som att jag är läkare, sotare, chaufför e.t.c utan jag skulle skrivit att jag är en individ som arbetar som läkare.
  Själv tror jag nämligen att det kan ha en onödigt stor konsekvens att ha identiteten kopplad till sitt yrke.

 9. 9

  Rakt, klart och tydligt skrivet, precis som jag upplever att du är som person – rak, klar och tydlig!

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  @ 9 Dennis:
  Jag tror att det är vanligt att en som har varit läkare i många år definierar sig som det. Läkarjobbet tränger djupt ner i personligheten och de svetsas ihop.

 11. 11

  LCHF-budskapet överlevde också tack vare Din kraft.
  Utmärkt presentation.

 12. 12
  Professor Göran säger

  En alldeles utmärkt presentation på alla sätt och vis enligt min mening.

  Att du dessutom vill publicera mina krönikor på din blogg tar jag som ett tecken på en stor ömsesidig respekt och samsyn.

 13. 13

  Mycket bra presentation – men skulle Du ej kunna förstärka meningen: I jan 2008 godkände Socialstyrelsen lågkolhydratkost, och bedömde att den var ”I enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet”. – med länkningar – så att den blir t ex så här : I jan 2008 godkände Socialstyrelsen lågkolhydratkost, och bedömde att den var ”I enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet”.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  @ 13 Josef Boberg:
  Tack! Nu har jag försökt lägga in de länkar som du gav. Blev det OK?

 15. 15
  Professor Göran säger

  Dett inlägg är kanske lite OT men handlar ändå om en person som på samma sätt som du inte tvekar att ta bladet från munnen för att peka på hur korrupt det medicinska etablissemanget är och med läkemedelsbolagen i spetsen.

  Denna frispråkiga person är den franske professor emeritus Philippe Even och hans bok ”Sanningen om kolesterolet” (LA VÉRITÉ SUR LE CHOLESTÉROL) som jag fick idag (på tips från Dacke har jag för mig) och som jag nu har börjat läsa med stora ögon för han skräder knappast orden. Jag förstår att boken har slagit ned som en bomb i den franska medicinska världen.

  Vad sägs om följande korta stycke från bokens inledning om den skam som Professor Even anser att förskrivningen av statiner innebär (enligt min något fria översättning från franskan):

  ”Allt detta är en ren förlust för patienterna och till priset av ett INSTITUTIONALISERAT våld på den vetenskapliga sanningen och en kränkning för att den upprepas av de stora internationella instanserna som ansvarar för vår allmänna hälsa och av våra egna läkemedelsmyndigheter, med det enda syftet att berika en industri, ensam kapabel att sälja fullständigt ineffektiva produkter, något som varje annan industri, bil -, elektronik- eller flygindustri inte skulle kunna tillåta sig (skulle man kunna föreställa sig en bil eller en bärbar dator som skulle fungera som statinerna, en gång var hundrade?).

  Jag misstänker att boken kommer att översättas till engelska men det vore ju fint om den också kunde översättas till svenska men detta är kanske mindre troligt.

 16. 16

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 13 Josef Boberg:
  Tack! Nu har jag försökt lägga in de länkar som du gav. Blev det OK?

  Perfekt ❗ – tycker jag – därför att förhållandet att Socialstyrelsen godkände Dina kostråd för behandling av diabetes typ 2 och övervikt i januari 2008 – kan ej tillräckligt mycket ”tutas om” – som jag ser det.

 17. 17

  Jättebra Josef, Men vad gör denna myndighet mera egentligen för att sprida detta budskap som ger än mer hälsa och som även kan rädda vår sjukvårdsbudget! Dom har ju sagt så men hur sprides / implementeras denna information egentligen???

 18. 18
  Hanveden säger

  Hej Annika och ett försenat grattis till att ”Din kost” varit godkänd i fem år.
  I dessa dagar med ifrågasättande av dietisters kostråd vore det kanske på sin plats att påpeka att det var tack vare två dietisters anmälan av ”Din kost” som den blev granskad och godkänd av Socialstyrelsen.
  Dessa två dietister kanske ångrar vad de gjorde men där fick man ju redan då ett svar på att dietisterna är fel ute när de rekommendera fettsnål, omega 6 och kolhydratrik kost till överviktiga och diabetes typ 2 patienter.
  Annars ser jag inga fel i presentationen.

  mLCHFh B-) .

  PS Vi syns på båten… DS

 19. 19

  Zonen Skrev:

  Jättebra Josef, Men vad gör denna myndighet mera egentligen för att sprida detta budskap som ger än mer hälsa och som även kan rädda vår sjukvårdsbudget! Dom har ju sagt så men hur sprides / implementeras denna information egentligen???

  INGENTING – än så länge – såvitt jag känner till den saken. Men förhoppnings kommer det 💡 – efterhand som fler och fler SJÄLVA kommer på att testa LCHF – och kommer på t ex sådant HÄR och sådant HÄR.

  ”Ifall hen spottar på en sten tillräckligt länge – så blir den blöt till slut !”

 20. 20
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Hej Annika!

  Jag tycker att din nya presentation är mycker bra. Länkarna var ett bra förslag – har just kikat på dem. Vilken ’resa’ det måste ha varit för dig! Förstår att det måste ha varit rent helvetiskt emellanåt och är så tacksam att du stod ut med all förföljelse, eftersom jag (..och många med mig!) annars inte känt till LCHF. Jag är så glad att ha hittat din blogg (långt om länge!) och har, sedan i januari iår, ändrat min kost ytterligare. Jag hade en hyfsad kost redan innan, d v s smör, helmjölk etc., men har nu skurit ner ordentligt på potatis, bröd och socker. Pasta och ris var redan ute ur bilden och jag ’tänker efter före’ när jag nu skriver mina köpe-listor. Jag har turen att bo inte långt ifrån den lilla staden Totnes (ett himmelrike för den som vill leva ’rent’ i Devon, UK) som har allt man kan önska sig beträffande ekomat och annat ’green & clean’ för kroppsvård och hushållet i allmänhet. Jag har inte ätit ’rött kött’ på många år, så det ska bli spännande att se hur min matsedel utvecklas efterhand – ska prova! Jag har inte diabetes och tar inga konventionella mediciner. Liksom du har jag haft problem med IBS etc. Efter homeopatisk behandling tål jag åter ägg och mjölkprodukter (..det var innan jag kände till LCHF 🙂 ). Jag sköter min SLE själv (..som jag, enligt specialisten som diagnosticerade mig, haft sedan barnsben) och tar vid behov hjälp av akupunktur, homeopati, kiropraktik och örtmedicin. Min paroll (en av dem!) har alltid varit att ’vi är vad vi äter’, så naturligtvis vill jag äta frisk, giftfri och framförallt riktig mat, dvs den mat som du förespråkar. Det du gör för folkhälsan kommer att ’stå i historieböckerna’ ..sanna mina ord! 😉 och skaran som stöder dig växer hela tiden.

  Bästa önskningar,
  Mayne

 21. 21
  Tombola säger

  En utmärkt presentation!

  Jag tycker dock att du kan förstärkta slutet lite mera,,,,

  Av typen:

  ,,,,jag och och många andra har ätit oss friska och smala med LCHF – om du vill göra det också kan du lära dig mera genom länkarna som finns till höger!

  —————–
  Och glöm inte bort att du är Sveriges mesta läkare – utan dig hade vi varit många år efter!

 22. 22

  En mycket bra biografi över ditt lchf-liv. Hoppas du fortsätter skriva och argumentera mot det felaktiga systemet!

 23. 23

  Bra, en liten petitess bara, försök att inte ha två meningar som börjar på ”jag” i början.
  Du kan kanske skriva ihop dem med ett ”och” istället 😉

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa