WHO: Kemikalier bakom flera folksjukdomar

Artikel i DN.se.
Det är det vi har sagt länge nu – att det är alla nya kemiska ämnen i vår miljö och i vår mat som får misstänkas ha en betydelsefull orsaksmekanism i våra vanliga folksjukdomar, de som har ökat mycket de senaste decennierna.

Ytterligare artiklar: Svt.se: Hormonstörande ämnen – vanlig orsak till sjukdom

Svt.se: Müsli ofta en sockerbomb. Vissa müslisorter innehåller upp till en tredjedel socker. Det är som godis. Och resten är mest blodsockerhöjande stärkelse.

 

Comments

 1. 1

  Bland de mest potenta kemikalierna som kan komma i fråga, särskilt vid bröstcancer, prostatacancer och coloncancer, är de snabba kolhydraterna, som orsakar insulinresistens, med förhöjda nivåer av tillväxthormon i släptåg. Man behöveer inte gå längre än till snabbköpet, för att hitta dom!

 2. 2

  Alldeles nyss var det ett sammandrag av Gomorron Sverige där Livsmedelsverkets Åsa Brugård Konde och en dietist från AXA intervjuades.

  Dietisten sa att folk vill ju ha sött och det var ju inte rent socker i deras produkter utan det var ju frukt, dvs torkad frukt. Dock framgick det att frukten var torkad i sockerlag? Den lilla nyttighet som ev. finns i frukt sänks definitivt av det farliga sockret! Dessutom ska man komma ihåg att den fettbomben som finns i müslin troligen är vegetabiliskt margarin.

  https://www.svtplay.se/klipp/1040354/gomorron-sverige-manga-muslisorter-ar-socker-och-fettbomber

 3. 3
  Konsument säger

  Jag tycker att det finns anledning att varna för nyckelhålsmärkt müsli, innehåller rätt mycket socker, dvs nyckelhålsmärkt müsli har en gräns på 10 g socker per 100 g. 10 g socker är mycket, inte minst med tanke på att man förmodligen äter annat än bara müsli till frukost. Kanske bröd, charkprodukt, juice mm.

  https://www.svt.se/nyheter/sverige/hormonstorande-amnen-vanlig-orsak-till-sjukdom?&_suid=136127113088705991185054673018#./musli-ofta-en-sockerbomb?&_suid=13612895097180967723046528193

 4. 4

  Då är ju problemet löst när vi nu vet att det inte är sockret (kolhydrater) som är orsaken till fetman!!!

 5. 5

  Läste i LAND nr 08/13 att man skall tillverka omega 3 direkt från alger och inte lfå fram den genom att fixk äter alger och sedan utvinns omega 3 från fisken. Det blir vä fel sorts omega3-fettsyra liksom i linfröolja??

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  @ 5 Lilian:
  Vi hade uppe detta en gång förut och då var det en som påstod att alger innehåller giftiga ämnen.
  Jag minns inte detaljerna. Någon annan som vet?

 7. 7

  Anående kemikalier i mat så är här väl ett strålande tillfälle att enas – livsmedelsverk- dietister OCH lchfare att detta måste bekämpas…? Vilken enad front det skulle bli! För inte kan vä de förstnämnda gilla gift i käket?

 8. 8

  I svt:s rapport rapporterades i ett inslag om att müsli var en socker och fettbomb. De avslutade inslaget med att visa på några märken som innehöll mindre socker och fett, som de sa. Så här varnade man för müsli som en socker och fettbomb? Jag förstår ingenting? Är müsli en socker OCH fettbomb? Jag visste bara att de ofta har stor andel socker och har aldrig tänkt på det som en fet produkt?

 9. 9

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa