Vad var det som dödade herr B?

Artikel i Dagens Nyheter.

Detta är svårt att greppa. Sjukvården har blivit produktionsstyrd och ekonomistyrd.
Vi ska ha en ekonomi i balans, det är alla ense om, men hur ska man kombinera en ekonomi i balans med en god sjukvård?
Dessutom tror politikerna att om vi bara pratar med alla personer på patientlistan om alkohol, tobak och motion så ska ingen bli sjuk. Därför premieras sådan ”Hälsosamtal” ekonomiskt på bekostnad av utredning och behandling av sjukdomar.
Sen har vi datorerna. Det är nödvändigt att datorisera sjukvården, det är alla ense om, men datorn styr arbetet. Varje knapptryckning tar några sekunder som inte går att skynda på, och många sekunder blir till timmar.
Så problemet är komplext och svårlöst.

 

Comments

 1. 1

  Jag har inte läst artikeln som du hänvisar till – det tjänar inget till då jag känner till flera likartade fall och skulle i princip kunnat skriva en liknande artikel utan svårigheter,,,

  Men – problemet med en havererad sjukvård är inte särskilt svår att åtgärda – det handlar om att se till att folk inte blir sjuka överhuvudtaget!

  Börja med ett ämne i skolan, kost & hälsa och gör det på ett roligt och intressant sätt – ungarna tvingas igenom massor med mer eller mindre onödiga ämnen så tid finns det – då skulle de kunna lämna grundskolan med kunskaper de verkligen hade nytta av,,,

  Att försöka ändra på vuxnas ovanor är ingen uppgift för en läkare – folk vet allt detta redan men vill de inte själva ta tag i sitt liv är det knappast något att göra åt – det vore bättre om politikerna lade mera resurser på skolmat och upplysning innan skadan är skedd,,,,,

  Och varför ska våra politiker ägna sig åt krokiga bananer – vore det inte bättre att sätta stopp för skräpmatskulturen?

  Själv har jag en kamrat som jobbade som socialassistent för många år sedan, en dag stod han inte ut längre med att lägga huvudet på sned, knäppa händera och humhumma enligt regelboken utan reste sig och gav klienten en rak höger istället för nya skokuponger för andra dan i följd (det var -10 grader,,,,).

  Han var inget föredömme men jag hade nog gjort likadant om jag hade varit i hans ställe eller varför inte läkare på en vårdcentral – kanske bäst att tillägga att min kamrat efter tumultet på socialkontoret övergick till att jobba med grabbar på glid – något han lyckats utomordentligt bra med så det är många skötsamma familjefäder idag som har honom att tacka för ett bra liv!

 2. 2

  Så är det med politiker som chefer…..

 3. 3

  En klart läsvård artikel som pekar på vad som är snett i dagens sjukvård, om lindra och bota var ledord i stället för vad våra politiker definierat som vårdproduktivitet vore det kanske annorlunda.

 4. 4
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Det för många ekonomer och alldeles för få vårdande personal i sjukvården – too many chiefs and not enough indians. Att politiker med tänkesättet att ’utblida’ patienter inte lever i samma ’verklighet’ som läkemedelsföretagen hjälper inte heller. Läkemedelsföretagen har ju inget intresse av att vi ska hålla oss friska, utan vi ska egentligen bara hålla huvudet över vattenytan, så att vi kan fortsätta att medicineras …för resten av livet!

 5. 5
  Bo Blomberg säger

  Intressant, visst är det ett systemfel i vården och även om största vinsten givetvis är som Tombola skriver att folk börjar äta rätt så är det i alla fall en hel drös människor som behöver hjälp av sjukvården och då ska det ju funka! Inte heller är det för lite läkare, det fick man ju klart för sig i Zarembas första artikel, det är sättet man organiserat vården och sättet som man ”belönar” resp ”bestraffar” vårdens ”beteende” gentemot oss patienter som inte fungerar.

  Det var en mycket intressant artikel och Zaremba är ju extremt duktig på att beskriva alla tokigheter i ett utsnitt av vår verklighet. Det görs alldeles för mycket med alldeles för lite eftertanke, inte bara inom ”vårdstyrning” utan på många håll.

  Tur att det finns såna som Zaremba som förmår tröska igenom våra ”system” och peka ut tokigheterna. Sen får man ju hoppas att inte prestigen sitter helt cementerad hos dom politiker som är ansvariga så att vi kan få till bättre ordningar!

 6. 6

  @ Tombola:

  ”Börja med ett ämne i skolan, kost & hälsa och gör det på ett roligt och intressant sätt – ungarna tvingas igenom massor med mer eller mindre onödiga ämnen så tid finns det – då skulle de kunna lämna grundskolan med kunskaper de verkligen hade nytta av …”

  Ve och fasa om läkemedels- och livsmedelsindustrins förlängda arm får utforma innehållet i läroböckerna! Det skulle inte förvåna mig ett enda dugg om det är den långsiktiga målsättningen 😉

 7. 7
  Professor Göran säger

  En ruskig historia om herr B, som Zaremba gått på djupet i och nu berättar, och framför allt om hustruns kamp för att bromsa det medicineringsvansinne som pågick på sjukhusen men som hon förlorade.

  Samma kamp förde min hustru mot galen medicinering när hennes egen mor hamnade på sjukhus och med samma deprimerande resultat.

  Själv gjorde jag samma groteska erfarenheter av vården när det gällde min egen gamla mor även om jag själv till slut lyckades få bort några avarter på hennes medicineringslista till allas lättnad.Vid ett tidigare tillfälle fick jag även en överläkare att utföra en bypassoperation på henne av ren rädsla för att jag skulle offentliggöra en uppenbar grotesk miss som sjukhuset tidigare hade gjort.

  Om det nu är så här ruskigt överlag, som det ju faktiskt verkar vara, när man blir gammal och hamnar i sjukvårdens ”klor” blir man ju både mörkrädd och förtvivlad. Som anhörig vill man ju så gärna tro att ens föräldrar får en adekvat vård när de närmar sig slutet och inte utsätts för en mer eller mindre förödmjukande medicinsk behandling. I så fall är nog den gamla ättestupan ett mer humant, om än mer spektakulärt, alternativ.

  Jag undrar också hur de läkare som är en del av detta sjuka system kan bevara sin egen mentala hälsa om de nu gör det. Blir de av självbevarelsedrift rena cyniker som bara rycker på axlarna efter ett tag för att inte helt bryta ihop. Som Annika ofta påpekar så tror jag förstås att de allra flesta läkare verkligen vill hjälpa sina patienter på ett humant sätt och efter bästa förmåga men att de är infångade i det destruktiva vårdsystem som Zaremba så målande beskriver och genom ett tekniskt avancerat politiskt kontrollsystem som inte gör någon human vård möjlig över huvud taget. .

 8. 8

  @ Sofia:

  Att producera läromedel är som vi lätt kan konstatera mycket dyrt – ett enkelt häfte om matematik relativt fullt av ointressanta uppgifter av karaktären läsförståelse och med inriktning för flickor kan betinga ett pris på närmare 200 kr trots att dess komplexitet och omfattning inte är större än att det kunnat knåpas ihop på en vecka eller två.

  Läromedelsförfattarna får inte någon större ersättning för sin prestation utan merparten tycks hamna hos förlagens i form av tjänstebilar, golfspel och konferanser – men å andra sidan, man kan väl knappast begära att en förlagsdirektör ska åka omkring i sämre bilar än vad företrädarna för exempelvis Röda Korset gör?

  Så ett nytänkande måste till!

  Redan nu samverkar ju Viktväktarna och Claude Marcus och varför inte engagera den nyslimmade Shirley Clamp som kunde lätta upp den multimediala anrättningen med sin skönsång på ett sätt som ungdomarna uppskattar?

  Coca Cola kan ju oxå vara med på ett hörn, läsk är ju bra för minnet om jag inte minns fel och redan nu så utbildar Coca Cola dietister i USA så varför inte slå ihop Elisabet Rothenbergs Dietistförening med läskföretaget – DRF kan ju behöva lite uppmuntran nu efter Jonas Coltings bombastiska utfall,,,,

  Hallonbåt in skall ju ut – lämpligen kunde ju herr Rössner stå för motionsinslagen, t ex genom att visa hur man skär bort fettranden på bacon och låter resten rinna av på lite hushållspapper – mikrogymnastik i vardagen är ofta en försummad gren som förtjänar betydligt mera uppmärksamhet.

  Näringsläran sköts lämpligen av McDonalds som ju ligger långt framme med sina deklarationer på sin snabbmat, gärna med lite hjälp av Nordic Sugar som kan förklara varför socker är bra för att vi ska få i oss tillräckligt med vitaminer – t ex genom att sockra grönsaker!

 9. 9
  Johan Grönlund säger

  Vad jag tycker många missar i debatten är det ekonomiska systemet. Detta är ju ett systemfel i hela samhället inte bara inom vården. Jag saknar en bredare debatt om t.ex pengar. Alla tar de för givet, man klarar sig inte utan det men få förstår det.

  Om du har en svår infektion och går till läkaren, då är de pengar som går till hens lön något positivt. Men om du äter på McDonalds, då tjänar de pengar på att sälja skräpmat. Pengar är inte alltid positivt.

  Sen så finns det massa andra sjuka saker i systemet. Läkemedelsbolagen går i konkurs om de inte säljer medicin. Ingen vill ju gå i konkurs så det är inte så konstigt att de försöker sälja så mycket medicin som möjligt även om det inte är så bra. Det är inte deras fel, felet är systemets.

  Detta var bara några tankar som dök upp så här när jag läste artikeln.

  Önskar alla en riktigt bra vecka!

 10. 10
  Patient-kund säger

  Såväl läkarbesök som tandläkarbesök innehåller diverse andra undersökningar än det man söker för, t ex så skulle min gamla släktings midja mätas. Varför kan man undra? Hon var en helt normalviktig 93-åring som var på vårdcentralen för att få ett recept förnyat. Varför skulle läkaren mäta hennes midja? Statistik till landstinget kan man ana. Får vårdcentralen betalt för sådant av landstinget?

  Hos tandläkaren skulle tandläkaren ta avtryck på mina tänder för registrering i databas, ”i fall att” jag skulle förolyckas i brand eller liknande, för fastställande av identitet. Det skulle kosta 700 kronor för patienten. Vid ett annat tillfälle skulle mina tänder räknas och registreras i en databas hos landstinget! Det var gratis för patienten. Får tandläkaren betalt för sådant av landstinget?

 11. 11
  Lilian Röhlander säger

  Jag hörde av en vän med kunskap om sjukhussituationen i Stockholm att läkarna får ägna en stor del av dagen åt att ringa runt och jaga fram sängar, lediga vårdplatser alltså. Jag frågade: kan inte en sjuksköterska eller administratör göra det jobbet? Nej svarade hon, det måste vara en doktor som har större pondus…Känns ganska egendomligt att värdefull tid ska gå åt till sånt som andra skulle kunna sköta. Läkarna ska ju ta hand om patienter tycker man. Så sängbrist leder till läkarbrist…Horribelt.

 12. 12
  Kattmoster säger

  @ 11 Lilian Röhlander:

  Det låter ju fullkomligt vettlöst. Det borde räcka med att doktorn sagt att en sängplats behövs. Sedan är det administratörens jobb att spotta upp sig tillräckligt. Om administratören står som en mur framför läkaren borde det för övrigt inte kunna bli någon diskussion. Doktorn har sagt. Punkt slut. Om doktorn själv ringer öppnar det däremot upp för ändlösa diskussioner.

 13. 13
  F d anhörig säger

  Lilian Röhlander Skrev:

  Jag hörde av en vän med kunskap om sjukhussituationen i Stockholm att läkarna får ägna en stor del av dagen åt att ringa runt och jaga fram sängar, lediga vårdplatser alltså. Jag frågade: kan inte en sjuksköterska eller administratör göra det jobbet? Nej svarade hon, det måste vara en doktor som har större pondus…Känns ganska egendomligt att värdefull tid ska gå åt till sånt som andra skulle kunna sköta. Läkarna ska ju ta hand om patienter tycker man. Så sängbrist leder till läkarbrist…Horribelt.

  Som anhörig till äldre har jag erfarenhet av bristande sängplatser många gånger. Det är i det närmaste omöjligt för en gammal människa att få en sängplats efter ett besök på akuten. Jag har aldrig varit med om att det är doktorn själv som ägnar tid åt att ragga sängplatser. Det är sköterskor som gör det. De ringer till alla möjliga avdelningar. Om de lyckas så kan det bli i stort sett vilken avdelning som helst som inte alls har med den äldres sjukdom att göra. Att få en sängplats på helt fel avdelning kan vara förödande. Jag har verkligen sett baksidan av just sådana sängplatser.

 14. 14

  Undertecknad måste komma in här och tacka Tombola för ett framsynt inlägg.

  Javisst, skolorna skall kopplas in. Studieförbund och Vuxenskolorna, vi själva som numera är uppdaterade har en uppgift för vår omgivning. Kostmedvetande måste till bland folket. Till detta kommer köpfokus. Vad vi inte köper försvinner i affärerna. ”Penninglagen” är inte ond eller god! Den betjänar alla bara vinst finns inräknat.

  Att vårdens bankrutt blir så konkret exponerat som Zaremba lyckas med är lysande. Men något kommer istället ur ruinerna och DET kan bli något värre, mycket toppstyrt! Dock – vad som än händer ligger det makt uppå för alla i befolkningen att studera och läsa på.

  Detta är svårt. Efter att myndighetsstyre och bekväm ansvarslöshet hos oss enskilda har varit det normala, är det ingen lätt omställning. Först ta reda på vad vi behöver äta för att hålla oss friska och sedan hålla koll på riskerna med mediciner och vad vi behöver när sjukdomen ändå slår till… Är det möjligt? Ja, men det kan nog ta någon generation eller två!

  Men visst är det folket självt – den enskilde medborgaren – som måste stå upp. Inte nya, korrumperade ledare – utan miljontals punkter i folkhavet som påverkar sin närmiljö. Det där måste vara en mardröm för Goliat: att få mängder av Davidar emot sig!

  Februarihälsningar 2013
  Rolf Aronsson

 15. 15

  14 @ Rolf Aronsson:

  När jag var 15 år 1970 fick vi knappt avlägga ett toalettbesök utan elevassistent, nåja – riktigt så illa var det inte men inte heller så långt därifrån – klart att sånt har satt sina spår bland folket som har blivit ipräntade att det alltid finns en myndighetsutövande person som alltid vet bättre än vad du själv gör.

  Tror knappast att det finns ett folk någon annanstans i världen som bestämmer så mycket om andras liv men så litet om sitt eget – bli gärna förskolelärare och ta hand om andras barn – bara du inte stannar hemma med dina egna barn,,,,,

  Historien om herr B kunde mycket väl ha inträffat för 30, 20 eller 10 år sedan – skillnaden idag är att folk kan informera sig själva på egen hand via nätet – idag börjar tidningarna att ta upp dessa fall vilket de knappast gjort för 30 år sedan då historier som denna bara fått spridning i offrens omedelbara närhet. Visst är händelsen anmärkningsvärd men knappast oväntad – de flesta av oss känner till liknande fall,,,,

  Men jag tycker egentligen inte synd om folk som ligger i sin egen avföring som gamlingar – de har faktiskt haft ett helt liv på sig för att se till att äldreomsorgen fungerar som den borde men de valde annat istället!

  För vi får de politiker vi förtjänar – i stort sett ingen vettig människa ägnar sig åt politik idag, själv gjorde jag ett försök för drygt 10 år sedan men tröttnade snabbt på folks gnällande och politiker som var 20 – 40 år efter sin tid,,,,

  Det kunde komma fram mammor på parkeringen när jag var och handlade och beklaga sig över att kommunen tog ut 200 kr för sommarens simundervisning – allt medan de ivrikt gestikulerade med sitt rökverk för att sedan med en rivstart försvinna med en bil i 300,000 kronors klassen proppfull med snabbmat, läsk och chips – det handlar om val och prioriteringar – folk måste inse att de har ett eget ansvar – det gör de som regel inte idag men det är på väg att ändra sig!

  För det är ingen slump att våra kostbloggar har tiotusentals besökare varje dag – 25% av folket har insett att det gäller att hålla sig frisk på egen hand – och det blir fler och fler för varje reportage av den här typen,,,,

  Nu – dags för några ekologiska ägg innan det är dags för skivstången!

 16. 16

  @ Rolf Aronsson:: ”Javisst, skolorna skall kopplas in”

  Finns det något som pekar på att det inte kommer att vara den kolhydratstinna och fettsnåla ”tallriksmodellens förträfflighet” som kommer att inpräntas i eleverna?

 17. 17

  Sofia o.a.!

  Det jag hoppas ska inträffa är, att det som sker nu med ett uppvaknande i befolkningen, skall generera förändringar inom stat, landsting och kommuner – att beslutande organ där får medlemmar som har insikt i kostfrågans allvar för vår hälsa och initiativkraft. Det får också gälla lärarkraften i skolorna och på universiteten.

  Det jag också hoppas på är att nämnda medvetenhet ska fortsätta att öka i tio år till och så fortsätta framöver så som det skett föregående tioårsperiod. Det får väl ses som en förutsättning.

  Tror Du inte att kostparadigmet kommer att gå LCHF:s väg med de premisserna? Självklart med mycket lidande under vägen. Och den enda kraft som kan garantera att det händer något det är vi själva, en och en, samt dem vi påverkar!

  En sak har åtminstone jag fått upp ögonen för: Att ledarfigurer blir påverkade åt egohåll och empatiskt nollställda, när de upptäcker att de har makt över människor. Pengar förstärker detta förhållande. Det är lätt att se ur historieperspektiv i allmänhet. Men det som skett inom kostregimen det sista halvseklet har uppenbarat hur verkligt livsfarligt det är med korrumperade ledare!

  Februarihälsningar
  Rolf Aronsson

 18. 18

  @ Rolf Aronsson:: ”Tror Du inte att kostparadigmet kommer att gå LCHF:s väg med de premisserna? Självklart med mycket lidande under vägen. Och den enda kraft som kan garantera att det händer något det är vi själva, en och en, samt dem vi påverkar!”

  Med tanke på hur makalöst ointresserade dagens kostexperter, Livsmedelsverkets funktionärer, Socialstyrelsen och forskningen är av de hälsovinster som bl.a. diabetiker och överviktiga snabbt gör efter kostomläggning till LCHF känner jag närmast skräck inför tanken att det inom en snar framtid skulle dyka upp ett nytt ”kostämne” där eleverna utsätts för hjärntvätt och skrämselpropaganda mot mättat fett och får lära sig hälsovinsterna med lightprodukter av specialutbildade dietister som hänvisar till vetenskapliga forskningsresultat.

  Se bara hur föräldrar får kämpa mot lightprodukter och halvfabrikat i våra skolmatsalar …

 19. 19

  Ja, ett verkligt skräckscenario! Det är vad som väntar oss om vi inte reagerar – nu.

  Jag vill tro att denna utveckling inte blir av, eftersom ett sant alternativ, en kost vi mår bra och blir friska och starka av, nu är med och spelar. Den har varit instängd i garderoben under de 50-60 år vi blivit vilseledda. Den är väl grundad i evolutionen och vår metabolism. Efter 10 år är den nu stark och utmanande efter många fula utfall från korrupta professorer o. a. Nu håller den på att växa till i kraft och för den delen också mognad för en ny tid.

  Men, som jag skrev tidigare, det fordras att befolkningen vaknar! David är inte så svag som Goliat kanske vill tro. Blir David dessutom många kan slutet på storyn vara förutsägbar.

  Febrauarihälsningar
  Rolf Aronsson

 20. 20
  Naturmedicinaren säger

  Systemfelet ligger i att patienter har bara ett val till sin subventionerade sjukvård – Statligt reglerad skolmedicin. Det sorgliga är att alla vi andra får stå för vår lilla sjukvård själva. Att gå till en professionell homeopat idag kostar 1000kr och det är inte alla som har råd med det. En naturterapeut tar mellan 500 – 1200 kr för en konsultation/behandling. Cancervård är dödande och den alternativa kostar skjortan. Fram för äkta sjukvårdsdemokrati och riktig valfrihet. Inte statligt styrd valfrihet. Det existerar inget systemfel på det viset som artikeln försöker påvisa. En statlig sjukvård med hög läkartäthet och hög sk. allopatiförskrivning hjälper inte och stjälper snarare än hjälper.

 21. 21

  Det har dykt upp ett oväder på Frankrikes kolesterolhimmel. En 80 år gammal professor i lungmedicin har författat en bok, som upprör hela medicinalvärlden, åtminstone den frankofona delen. Han heter Philippe Even och bokens titel är ”La verité sur le cholesterol (sanningen om kolesterol), får se hur länge det dröjer innan han kommer på tapeten i Sverige! Här är länken till en intervjuv med Pr Even, där han går holmgång mot statinbehandlingen. Professor Göran skulle nog tycka att han är kaxig, men han är i alla fall på rätt sida i debatten från LCHFs utgångspunkt. Boken kommer ut den 21 februari.

  https://www.lequotidiendumedecin.fr/actualite/cholesterol-tolle-contre-la-mise-en-cause-des-statines-par-le-pr-even

  Motståndarna tycker att han hellre skulle stanna hemma och sköta sin trädgård, som en viss Voltaire.

 22. 22

  Sjukvården, särskilt i Sverige, bedrivs och fungerar, som en teknokrati, se länken!, ett slags skråväsende, som i makt av sin unika kunskapsbas är en sluten, självstyrande värld, som hyllar sina egna ideal och avskärmar sig från störande strömningar.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Teknokrati_(styrelseskick)

 23. 23
  Anders S säger

  Synd att DN vill ha 199 kronor i månaden för att man ska kunna läsa Maciej Zarembas andra reportage. Kanske går att hitta på bibliotek istället.

  Även DN leker affär.

 24. 24

  @ Rolf Aronsson:

  Innerligt hoppas jag att du har rätt!
  Om inte hoppas jag på ett rejält föräldrauppror 😈

 25. 25

  23 @ Anders S:
  De inte bara leker affär – de har en riktig affär,,,,

  Jag är helt säker på att Maciej Zarembas har en lön för sitt arbete på DN och någon måste betala den – antingen över skattsedeln i form av presstöd, annosörer eller som i det här fallet, av läsaren direkt – är det konstigt?

 26. 26

  @ Anders S:
  Dagstidningarna försöker skaffa sig inkomster från sina nätupplagor. Upplagorna av papperstidningar minskar ständigt och med detta sparar vi mer och mer skog, så en liten prenumeration via nätet är mycket ekologisk, snabb och direkt.

 27. 27
  Professor Göran säger

  @ Dacke:

  Tack för boktipset!

  Boken finns nu på min inköpslista och kommer säkert pigga upp min franska.

  Det är alltid intressant när professorer inom det medicinska etablissemanget höjer rösten och ifrågasätter etablerade doktriner som vilar på väldigt lösa grunder. Frågan om kolesterolets farlighet är förstås skräckexemplet och där ruskiigt många miljarder av läkemedelsbolagens vinster står på spel.

  Problemet med kaxighet, enligt min mening, är av en helt annan karaktär och uppträder när någon (enskild person eller etablissemanget) hävdar att de äger SANNINGEN eller med andra ord VET att de som ifrågasätter de etablerade doktrinerna ”snackar skit” som vår ständige skeptiker och ”enfant terrible” Gudiol så pedagogiskt uttrycker det. För mig tillhör därför både han och SLV denna kaxighetskategori. Men om Professor Philippe Even påstår att han VET så har du ju förstås rätt om jag då skulle uppfatta honom som kaxig. Men det kanske är lite för tidigt att uttala sig innan jag bildat mig en egen uppfattning.

 28. 28

  Tidningshusen i sitt nuvarande utförande håller på att krackelera, vi skaffar väder från en kanal på nätet, sport från en annan, nyheter från ett tredje. Det fungerar ju så redan nu egentligen, massor med reortage köps in till tidningarna och nyheterna kommer från TT sedan länge.

  Läsarnas medelålder för morgontidningarnas pappersupplagor ligger runt 60 år idag – varför betala flera tusen om året för att läsa gårdagens nyheter?

  Själv har jag inga tidningar sedan sedan flera år tillbaka, prenumerationen på de sista facktidningarna har nyss gått ut – allt som stod där finns att läsa på nätet – många gånger i bloggar som drivs av entusiaster som har ett visst område som hobby,,,,

  Men visst kommer jag att fortsätta läsa tidningar – men då digitalt i någon av min läsplattor, en liten mackapär på 300 gram som innehåller massor med TV, böcker, tidningar och inte minst musik – tror man är uppe i 15 miljoner titlar på enbart Spotify och 10 000 läggs till dagligen – skivsamlingen utgör numer en handfull CD-skivor som ligger i mina bilar – vid nästa bilbyte blir de oxå borta,,,,

  Synd bara att LCHF-magasinet inte publiceras digitalt, inte heller 2000-talets Vetenskap – de missar en del läsare på detta,,,,

 29. 29

  Filmen ”Godheten” hör väl hemma i detta sammanhang kanske.
  ”.”GODHETEN” tar tempen på ”tidens anda” av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld. Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma.

  https://godheten.se/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa