Inte en bantningsgrej utan en livsstil

Artikel i Expressen. Ytterligare en person som återvunnit sin hälsa, och i förbifarten även gått ner i vikt, med LCHF.

 

Comments

 1. 1

  Börjar bli tröttsamt det här – det går inte en dag utan att tidningarna skriver om folk som blir friska av LCHF – har de verkligen inget annat att skriva om? 🙂 🙂 🙂 🙂

 2. 2
  Professor Göran säger

  När jag idag besökte IKEA och som vanligt tog min ”Stor köttbullar” med bernaisesås så slog det mig hur mycket ”kolhydratgodis” som var upptravat överallt och inte minst de frestande gröna dammsugarna vid kassan. När jag sedan toppade med fem (normal brukar jag ta tio) varmkorvar (utan bröd) vid utgången så omgavs jag igen av ett hav av ”kolhydratsgodis”. Som en f.d. godisgris gäller det då att bita ihop.

  Just nu tror jag därför nästan att man helt och hållet måste ha gått in i väggen eller snarare in i en hälsomässig återvändsgränd som den här kvinnan i artikeln och som Annika, Tombola och inte minst jag själv och min fru för att orka stå emot alla de frestelser i vilken drogen kolhydrater är inbakad. Genom att betrakta kolhydrater som ett långsamt verkande gift för kroppen, vilket det de facto är för alla oss som hamnat i det metabola syndromet, så stärker man sitt försvar mot alla dessa frestelser.

  För normala människor som fortfarande klarar av kolhydrater utan att bli sjuka (fortfarande ungefär 70 % av västvärldens befolkning men en accellerat minskade andel) så finns det knappast här någon riktig motivation för att kunna avstå från drogen. ”Någonting måste man ju unna sig!” Det är väl ungefär så som dietisterna också populistiskt uttrycker sig när de knuffar folk, och framför allt diabetikerna, ned i den hälsomässiga avgrunden.

  Det måste nog till ett paradigmskifte i hela vårt samhälle för att åstadkomma en förändring på bred front men de krafter som med oförminskad styrka arbetar på att vi ska fortsätta vara drogberoende och mer eller mindre metabolt sjuka – livsmedels- och läkemedelsindustrin – har allt att vinna på att motarbeta LCHF-rörelsen och deras ekonomiska resurser är som bekant astronomiska.

  Men har man moralen och vetenskapen på sin sida så är det inte omöjligt att vinna mot en övermakt som Davids berömda strid mot Goliat visade. Tankarna går, i samma anda, till den tid på 1800-talet då det hejdlösa supandet bland samerna i norra Sverige innebar en social misär, och där det var prästerna i svenska kyrkan som stod för spritlangningen. Lestadius startade då en väckelserörelse som lyckade rätade upp situationen. Konstnären Bror Hjorts illustrerar detta faktum på en alldeles formidabel altartavla i kykan i Jukkasjärvi på vilken Lestadius symboliskt sparkar sönder en brännvinskagge. (Längst till vänster.)

  https://amandus.se/blogg/wp-content/uploads/2010/07/IMG_1915.jpg

  Idag anser jag att Annika har gjort samma sak vad det gäller drogen kolhydrater.

  Därför är det extra roligt att se att en kvällstidning som Expressen idag öppet tar ställning för LCHF inte minst med tanke deras tidigare infama påhopp på Annika. Jag tror i alla fall att det var Expressen som var ”svinaktiga” men det är kanske är mer troligt att det var Aftonbladet som ledde påhoppen på Annika med tanke på deras mer eller mindre rabiata inställning till LCHF. Någon som kan turerna? Nå – även Aftonbladet håller på att tagga ner idag.

  Detta hade jag egentligen inte trott vara möjligt förrän det nu är ett faktum. Det kanske är så att vi redan har en präriebrand på gång idag.

 3. 3

  @ Professor Göran:

  Den här LCHF-brasan brinner fett,,,,

  Hmmm,,,, undrar om inte den gode Lestadius hade en del andra hyss för sig vid altaret – man kan ju ”droga” sig på annat än kolhydrater och brännvin – men jag tänker inte utveckla detta närmare här i detta forum utan den intresserade får undersöka detta på egen hand,,,,

  Alla tidningar är idag vindflöjlar – nu tar de parti för LCHF när de märker att det säljer,,,

 4. 4
  Ann Kristin säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa