Allt färre äter potatis, pasta och ris

Artikel i Ltz.se.
Restaurangerna märker av lågkolhydrattrenden. Tydligen uppfattar restaurangfolket att gästerna tar mera av proteinmaten i stället för kolhydratmat.

Det är ju inte det vi i LCHF säger. Vi säger att vi ska äta mera av naturligt fett i stället. Men det är inte alltid säkert att det går att få tag i naturligt fett på restaurang. I restaurangen i anslutning till min förra arbetsplats fanns det bara Lätta, och inget smör eller Bregott. Då har man inget annat val än att ta mera kött och fisk i stället för kolhydratmaten.

 

Comments

 1. 1

  Är inte ett dugg förvånad över att restauranger märker att folk minskar på kolhydrater. Jag förstår också att folk äter mera kött vid buffé om det inte serverar någon fet sås till…

  I Sverige borde man , som jag såg på TV att man gör i Storbritannien, uppmana landets befolkning att köpa i första hand inhemskt kött, helst ekologiskt, med tanke på köttskandalen. Man skulle också propagera för att köttindustrin slutar med en massa skadliga (och onödiga) tillsatser i t.ex skivad skinka, bacon, korv m.m.
  Jag ska faktiskt kontakta några företag, det gör inget om fler gör det…

 2. 2
  Konsument säger

  @ EvaLi:

  Bra EvaLi, jag håller med dig. Visst ska vi efterfråga svenskt i alla dess former. Det är ju minst sagt helt i LCHF-anda. Vi får hoppas att alla berörda länder i Europa gör precis så, efterfrågar sitt eget inhemska. Då kan rumänerna själva äta sitt hästkött, vilket de inte gör i dagsläget. Exporterar bara.

  Frågan är hur vi ska göra med storköksmaten till barn och gamla?

 3. 3

  Det kan nog sägas med ganska stor säkerhet att även svenska hästar ingått i utbudet från Rumänien. Svenska ridhästar ska ju ta vägen någonstans när dom inte längre duger, vi har inga hästslakterier här och sedan är det dyrt att specialslakta, mer ekonomi att sälja till uppköpare som sedan åker runt på dåliga småvägar för att slippa upptäckt. Denna hantering innebär också ett stort lidande för hästarna som inte får mat och vatten på vägen och ofta är döda redan vid framkomsten. Det gick ett TV-program om detta för några år sedan typ uppdrag granskning.

 4. 4

  Men annars håller jag med om att vi skulle använda tillfället att propagera mer för svenskt kött – konstigt förresten att TV inte hittar någon svensk som har liknande åsikter. Mycket är konstigt med livsmedelsimport/export flytta mat mellan länderna bara för att just flytta den och tjäna på själva flytten, hålla systemet igång. Kunde vara OK om det fanns verklig anledning, att varje land i EU inte hade egen produktion.

 5. 5

  ingen tvekan om att det är en bra restaurang med bra råvaror:
  https://restaurangtrerum.se/
  https://restaurangtrerum.se/lunch_meny.php

  ”Välkommen till Tre Rum Restaurang & Bar

  En mötesplats belägen mitt på Gågatan i Östersunds folkvimmel. Vår vision är att servera god mat och ge bra service i en hemtrevlig miljö.
  Våra råvaror strävar vi efter att hämta från lokala producenter i Jämtland som håller högsta kvalitet. Till exempel kommer vårat kött från Jämtlandsgården, rödingen är från jämtländska vatten och chokladen i våran tryffel kommer från den lokala butiken som ligger i grannhuset.”

  Suverän meny – nu fattas bara några LCHF-alternativ.

 6. 6
 7. 7
  Kenneth Magnusson säger

  Hej ar leasing pappa till en flicka som ar 18 ar gammal, men hon ar for smal…hon skall alltsa ga upp i vikt. Hon vager 5 kg under det snitt som ar satt och bor atminstone ga upp fem kg. Hon har varit hos doktorn och tagit alla blodprover for att se om amnesomsattning etc var ok. Blodproverna visar att allt ar ok..aven hennes menstruationscykel ar helt ok, hon har aven kollat hjartat och de vara ocksa ok…Detta ar naturligtvis ett problem aven mentalt da alla sager ”vad smal du ar osv”…hon kanner detta sjalv och vill ga upp i vikt. Hon ater frukost, skollunch samt ngn form av middag nar hon kommer hem fran skolan. Efter vad jag kan forsta intar hon dock mindre kalorier an hon forbrukar. Hon ater inte chips eller dricker coca-cola etc..haller sig sa nara naturen som mojligt om jag far saga sa… Istallet for att nu intaga en massa kolhydrater ”Super Gainer Pro” som består av mycket kolhydrater och lite protein. VAD SKALL VI GORA TACKSAM FOR TIPS

 8. 8

  @ Kenneth Magnusson:

  Försök på att få flickan att äta LCHF – det brukar normalisera kroppen åt båda hållen,,,,

  För övrigt är väl inte 5 kg så mycket att bråka om?

 9. 9

  @ Kenneth Magnusson:

  Du skriver att alla prover är ok, men frågan är om ”alla” prover är tagna?
  Ett prov som man aldrig tar på rutin är D-vitamin-prov.
  Kanske ska ni be om det?

  Information om D-vitamin finns bl a på denna länk hos Kostdoktorn.
  https://www.kostdoktorn.se/d-vitamin/

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  @ 7 Kenneth Magnusson:
  Om flickan är frisk så är det enda viktiga att hon äter sig mätt på en sund kost, åt LCHF-hållet.
  Sen spelar det ingen roll om man är lite mager. Vi människor är så olika konstruerade.

 11. 11
  Kenneth Magnusson säger

  Ni menar i princip..att om man ater sig matt pa en sund kost…sa kommer resten som ett brev pa posten…efter hand…de kanske ocksa ar en mognasprocess…bor val tillaggas att hennes mamma ar ocksa ”fin lemmad” …okey tack for tipsen….

 12. 12

  Kenneth Magnusson Skrev:

  Ni menar i princip..att om man ater sig matt pa en sund kost…sa kommer resten som ett brev pa posten…efter hand…de kanske ocksa ar en mognasprocess…bor val tillaggas att hennes mamma ar ocksa ”fin lemmad” …okey tack for tipsen….

  För några år sedan var det en tunn grabb på ”kolhydrater i focus” som började äta LCHF, han var nog i 17-årsåldern – efter ett år var det en atlet – han tränade styrketräning men han hade aldrig uppnått de resultaten på sockermat!

  Vi är många som märkt att man bara genom att äta LCHF faktiskt kan bli avsevärt smalare och få mera muskler helt utan träning – på samma vikt,,,,

  På kvinnor gör LCHF underverk både i knopp och kropp, tillvaron kan vara tillräckligt besvärlig utan sockerdriven irritation,,,,

 13. 13

  Kenneth Magnusson Skrev:

  Ni menar i princip..att om man ater sig matt pa en sund kost…sa kommer resten som ett brev pa posten…efter hand…de kanske ocksa ar en mognasprocess…bor val tillaggas att hennes mamma ar ocksa ”fin lemmad” …okey tack for tipsen….

  Och här hittar ni finfina träningstips – köp gärna Jonas bok – mycket välskriven och handlar om både mat och träning – som passar de flesta!

  https://www.jonasbergqvist.se/

 14. 14

  Här ett annat tips

  Erik Bergström har tagit en guldmedalj i kettlebell-SM på riktigt strikt lågkolhydratkost.

  https://www.dromkroppen.se/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa