Ansvaret för debattklimatet ligger i Rosenbad

Artikel på Newsmill, av Lars Bern.
Etablissemanget styr vad som är tillåtet att argumentera om. Klimatalarmism och lågfettsparadigmet är bland de frågor som är tabu att ifrågasätta. Det är ett demokratiskt dilemma.

 

Comments

 1. 1

  Det där är en viktig artikel, som förtjänar bredare uppmärksamhat än den får i Newsmil. Partierna har funnit en metod att gemensamt sila verklighetssyner för att få undan det som inte passar. Och
  ”Journalismen, som skulle vara den tredje granskade statsmakten, har förvandlats till den politiska korrekthetens kolportörer. ”
  Det var länge vårt intryck, men vi kunde inte uttrycka det så effektivt. Jag får ibland besök från Sverige. Då talas det diskret om ”nyfascism”, jag förstod inte vad dom menar förrän jag fick läsa Berns text.

  Och Newsmilll har här spärrat sin egen kommentarfunktion.

 2. 2
  Bo Blomberg säger

  Håller delvis med Lars, fast det ursäktar inte dom vidriga och fullständigt intelligensbefriade kommentarer som somliga anonyma kommentatorer framför. Och det är skit att Newsmill stängt sitt kommentarsfält, Berlinmuren börjar bli fullständigt omslutande!
  Håller förstås också med Lars om att Annika är en hjälte!!

 3. 3

  Så bra artikel av Lars Bern. Den känns helt rätt. Han säger som det är. Demokratin verkar inte levande längre. Därför dyker det upp den ena populära nättidningen efter den andra utanför etablerade media. Nättidningar som tar upp diverse nyheter på riktigt och sällan eller aldrig yppas om i vanlig media. Det folk vill bli upplysta om skulle inte vara tillgängligt annars. Men det räcker inte i längden. Tystnaden i centrala media är ibland total och det folk redan vet, verkar aldrig nå fram till ”makten”. Som om de rycker på axlarna och bidar sin tid. Som ett vakuum mellan väljare och riksdag. Frustrationen från allmänheten däms upp under för lång tid, som i sin tur delvis ( kanske till stor del ) skapar näthatet och dåligt debatt klimat. Tror politiska partier måste tänka om. Jag håller med Piltson, att artikeln förtjänar bredare uppmärksamhet. Ja så tycker jag, tack för ordet!

 4. 4

  Piltson,

  ”Partierna har funnit en metod att gemensamt sila verklighetssyner för att få undan det som inte passar. ”

  Allt man behöver göra är att möta dom, se dom i ögonen, göra klart att detta är oacceptabelt, vi underskattar folkets makt här. ingen maktperson hur stora de tror de är kan stå emot det. Vare sej de är kungligheter, banksterklass eller EU-minions. De är bara människor som du och jag….

 5. 5

  All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
  Edmund Burke

 6. 6

  Njae, jag vet inte. Läste Coltings senaste blogginlägg. Han kritiserar också debattklimatet och att allt måste vara PK. Jag blir lite trött på debatten om debatten. Lars Bern är väl ganska bra på att få ut sina argument. Sen blir de bemötta, så klart. Och jag antar att han har sluppit hot om våldtäkt i alla fall. Jag har inte levt lika länge som Lars Bern, men jag undrar om det verkligen var bättre förr. Folk med en avvikande åsikt har alltid väl fått ta mycket skit. Och jag tvivlar starkt på att våldtäktshoten och hoten om att strimla kvinnor som yttrar sig i media har att göra med att debattklimatet är för PK.

  Bern och Colting skriver mycket bra och klokt i de frågor som engagerar dem och jag uppskattar läsningen när det gäller sakfrågor, även om jag inte håller med alla gånger, jag är ju både feminist och miljömupp och vänstervriden. Och jag hoppas att de fortsätter att skriva så in i vassen. Jag vill gärna höra Lars Berns sakargument mot klimatalarmismen och jag vill gärna höra Coltings sakargument mot feminism. Dessutom skriver han underhållande.Kanske kan till och med jag ändra mig. Men jag blir bara less på klagomålen om att bara PK- åsikter får komma fram.

 7. 7

  @ Kaja:
  I gammelmedia som statlig TV, dagstidningar med annonsintäkter måste det vara PK för att publiceras!

  Folk är innerligt trötta på etablissemangets konster och medelklassens uppfostrande attityd och mycket av det som kallas för ”näthat” är helt enkelt folkets uppdämmda ilska som helt plötsligt fått en egen kanal att uttrycka sig på!

  Nätet ligger bakom stora förändringar och fler kommer, det går inte att begränsa folks behov av att uttrycka sig med lagstiftning – tekniken finner andra vägar om det behövs,,,

  Tycker Lars Bern träffar mitt i prick då han tar upp Bengt Westerberg – det är figurer som honom som är det stora problemet – inte en vilsen, finnig grabb utan identitet som råkar slinta på tangentbordet då och då,,,

  Om 3 – 5 år har det lugnat ner sig på nätet fast ”tokstollar” har det alltid funnits och de märks mer nu än förr,,,,

 8. 8
  Lars Bern säger

  @Kaja, jag skulle gärna svara dig om klimatet, men jag tror detta är fel forum. Om du är intresserad av vad jag tycker så kan du gå in på Newsmill och söka på mitt namn där finns några artiklar i ämnet. Min grundinställning när det gäller vetenskapen stämmer ganska bra med Vetenskapsakademins ledande klimatforskare som heter Lennart Bengtsson. Han har skrivit många kloka saker så Googla honom så hittar du det.

 9. 9

  Mänsklighetens CO2-utsläpp som orsak till någon klimatförändring av betydelse – är en ren bluff – som jag ser det.

  Ingående i sak om vad jag grundar det på HÄR.

  I o f s så kan jag ha fel i det – men det kan jag ej föreställa mig att jag har.

 10. 10
  Helge Andersson säger

  Gick själv med i ett parti efter förra valet, ville se hur det fungerar. På lokal nivå gör de få som är aktiva ett fantastiskt arbete, men på regional och riksnivå är det diktat som gäller, förkommer ingen som helst debatt, uppmuntras inte heller. Lars Berns beskrivning är ”spot on”.

  Det är en handfull i varje parti som är aktiva per kommun, medelåldern är hög.

 11. 11
  Spanstind säger

  @ ruben:
  Helt rätt. Allt känns inskräkt i nästan all publik media.

 12. 12

  Spanstind Skrev:

  @ ruben:
  Helt rätt. Allt känns inskräkt i nästan all publik media.

  Etablissemangets massmedia = ”Trattmedia” enligt Hans Rosling, tyvärr tyvärr… 😥

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa