Viktnedgång på recept

Claude Marcus och VD för Viktväktarna, Stefan Ryme,  skriver en gemensam insändare i GP: Låt läkare skriva ut viktnedgång på recept.
Den senaste vetenskapen ska därvid gälla, och de påstår att Viktväktarna leder där.
Vilken modern studie visar att VV är bättre i något avseende än LCHF?

När jag söker på Google på ViktVäktarna + LCHF tycks de flesta sidor vara mera positiva till LCHF.

 

Comments

 1. 1
  Kattmoster säger

  Ännu ett sätt att slå på den redan slagne. Viktminskning på recept. Som om det skulle göra någon skillnad när metoden är fel. Det blir bara ännu en anledning för den överviktige att känna dåligt samvete över att inte kunna följa receptet och ännu en pekpinne från en okänslig läkare som undrar varför inte patienten gör som han blir tillsagd.

  Att de sedan ännu inte fattat att fetma är ett symtom på sjukdom, inte en orsak till, är bara tröttsamt. Suck.

 2. 2
  aviator1945 säger

  Man kan undra över om inte CM fick ett väl tilltaget honorar för denna sin delaktighet i insändaren. Etablissemanget håller steg för steg på med att förlora sin trovärdighet. Dröjer nog inte så länge innan den allmänna opinionen har genomskådat dem och istället litar mer på rörelser som LCHF och Paleo.

 3. 3

  Tänkte just det, undrar hur mycket den samvetsbefriadee Claude Marcus tog betalt för att låna ut sitt namn till den insändaren.
  Men det var kanske en bra investering för de vinstdrivande företaget Viktväktarna.
  Snacka om desperata dödsryckningar hos dem båda.

 4. 4

  Den studie som visar att VV är bättre än LCHF är troligtvis finansierad av Livsmedelsverket och viktväktarna ihop.

 5. 5

  aviator1945 Skrev:

  Man kan undra över om inte CM fick ett väl tilltaget honorar för denna sin delaktighet i insändaren. Etablissemanget håller steg för steg på med att förlora sin trovärdighet. Dröjer nog inte så länge innan den allmänna opinionen har genomskådat dem och istället litar mer på rörelser som LCHF och Paleo.

  Håller på att förlora trovärdighet – det har de gjort för länge sedan,,,,

  Men den här artikeln gynnar mest LCHF, folk pratat om sånt här på arbetsplatser och skolor och det finns ju idag inte en läskunnig svensk som inte känner till Dahlqvist och LCHF – de kommer snabbt fram till att man mår bäst av LCHF och inte av ”Belsen Light” – d v s svältmetoder av typen VV,,,,

  För övrigt är det bra om läkarna börjar fokusera mera på livsstil än på piller!

 6. 6
  Kerstin Margareta säger

  En mening i GP:s artikel är: ”De som nu kämpar med sin övervikt förtjänar all hjälp de kan få”. Jag instämmer helt!

  Jag vände mig för ett par år sedan till min vårdcentral för att få hjälp med viktnedgång. Jag fick komma till en undersköterska med specialutbildning för viktnedgång enligt den traditionella lågfettskostbehandlingen, tallriksmodellen.

  Då ingen annan hjälp fanns att få, så gav jag dock detta motvilligt en chans. Jag försökte verkligen, men då jag inte vill äta lågfettskost och lightprodukter mådde jag psykiskt dåligt av att äta dessa livsmedel mot min vilja.

  När jag började få panikattacker på nätterna, som jag var mycket medveten om var relaterade till min kosthållning, så slutade jag att gå hos undersköterskan och återgick till LCHF-kosten. Jag mår bra av den kosten och de nattliga panikattackerna upphörde. Men jag går inte ner i vikt av LCHF-kost. Men jag går inte heller upp, tack och lov, vilket jag hela tiden gör med ”vanlig” mat..

  Jag frågade nyligen, när jag av en händelse träffade undersköterskan, om jag nu efter ytterligare ett par år kan få stöd med viktnedgång med lågkolhydratskost hos henne. En metod som ju godkändes av Socialstyrelsen 2008 för just viktnedgång och diabetesbehandling. Men tyvärr kunde vården inte efter dessa 5 år ge sådant stöd.

  Jag känner mig förtvivlad.

 7. 7

  I England föreslås nu att allmänna sjukförsäkringen, NHS, skall betala för bantningskurer hos kommersiella företag t.ex. Viktväktarna. På 12 veckor skall man tappa 3 procent kroppsvikt. Det sägs vara värt kostnaden för staten, eftersom risken för hjärtsnörp, diabetes m.m. skulle minska.

  Vad som händer efter de 12 veckorna tycks man inte ha beaktat.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa