Lågfettkost förknippad med bukfetma

Ann Fernholm skriver i bloggen Ett sötare blod  om  en studie som visar ett statistiskt samband mellan lågfettkost och bukfetma. De personer som åt lågfettprodukter hade större frekvens av den farliga bukfetman.
De som undviker naturligt mättat fett, i tex mjölkprodukter, äter i stället mera kolhydrater och industrifetter (tex margariner). De får därvid högre blodhalt av socker och insulin, vilket orsakar inlagring av fett i levern och i andra bukorgan, vilket är en markör för hjärt-kärlsjukdom.

 

Comments

 1. 1

  ”Numera när jag ser en gravt överviktig person – så tänker jag att där går en till som håller på att SVÄLTA sig själv till döds – i meningen att han/hon lider av AKUT brist på ortomolekylär föda = artegen mat.” – slut citat härifrån.

 2. 2
  Anders S säger

  Insulinorsakad bukfetma hänger ofta ihop med högt cortisol.

  Se The Potbelly Syndome om Chronic Subtle Hypercortisolism

  Kapitel 16 Sid 165-177 finns delvis på nätet och är skrivet av docent Per Mårin i Göteborg.

  https://books.google.se/books?id=JEYRIYWwahcC&pg=PA139&lpg=PA139&dq=potbelly+syndrome+Marin&source=bl&ots=QUZUftS_Nf&sig=k5jmApnDziaUfDlbuCMQtZcH06Y&hl=sv&sa=X&ei=qugET8aoNqeB4gSk18SNCA&ved=0CCIQ6AEwAA#v=onepage&q=potbelly%20syndrome%20Marin&f=false

  På sidan 175 visas hur man mäter bukfetma genom att mäta magen liggandes på rygg. ASD abdominal sagital diameter.

  https://www.potbellysyndrome.com/

  Intervju med Russell Farris som skrivit övriga delar av The Potbelly Syndrome:

  https://www.blogtalkradio.com/undergroundwellness/2011/07/29/the-potbelly-syndrome-with-russell-farris

  Man kan hoppa över första 4½ minuterna och gå direkt på intervjun.

  Russell Farris, author of The Potbelly Syndrome, stops by UW Radio to discuss how some of the germs linked to heart attacks also cause obesity and diabetes. Topics will include symptoms of metabolic syndrome, the dangers of producing excess cortisol and increased inflammation, and the link between cortisol and addiction. Learn more about Russ at http://www.potbellysyndrome.com. Hosted by Sean Croxton of Underground Wellness.

 3. 3
  Mauri Junes säger

  Detta märks tydligt här i Goa, där övervikten har ökat väldigt mycket under de senaste 8 åren som vi har gästat landet. Folk äter mycket kolhydrater

 4. 4

  Mauri Junes Skrev:

  Detta märks tydligt här i Goa, där övervikten har ökat väldigt mycket under de senaste 8 åren som vi har gästat landet. Folk äter mycket kolhydrater

  Har haft indiska kollegor – veganer som inte blev mätta på grönsaker utan kompletterade med 2 paket Ballerina kex samt en 200 grams Schweizernöt (per person under arbetstid – konsumtionen på fritiden var vi förskonade ifrån).

  Till detta förtärdes minst 1 liter Cola om dagen – där kunde man tala om bukfettma,,,,

 5. 5
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Just sett denna (’smala’ ..eller rättare ’snäva’) spanska studie. — More proof a Mediterranean diet can ward off heart disease: https://www.independent.ie/lifestyle/health/more-proof-a-mediterranean-diet-can-ward-off-heart-disease-29095583.html
  ’Som vanligt’ rekommenderas ’a low-fat diet’. Det vore intressant om de hade jämfört med LCHF istället.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa