LCHF på Diabetesportalen.se

Diabetikerrapport på Diabetesportalen.se. Skriv dit och berätta, flera tillfrisknade diabetiker.

 

Comments

 1. 1

  Ska bli mycket intressant att se hur den här siten utvecklar sig, det lilla jag har sett av den hittills bådar gott och detta initiativ med anektdotiskt material är mycket bra som säkert kommer att leda till stora förbättringar,,,,

  Stress som orsak till sockersjuka tas upp och oxå funderingar om varför GB så snabbt botar sockersjuka,,,

  GB är nog en parantes men den kommer säkert att få stor betydelse för dess vägledning till nya mediciner för sockersjuka – inget ont som inte har något gott med sig,,,,

 2. 2

  Åh va roligt! Jag har sett att man kan skicka in. Men trodde inte att de skulle ta med någon som skrev om LCHF. Kanske göra ett försök jag med. Är typ 1a och ätit LCHF i lite mer än 2 månader. Att besluta mig för att börja äta LCHF är bland de bästa val jag någonsin gjort. Vilka hälsovinster! Jag kunde inte hålla detta för mig själv så jag startade en blogg för att fler måste få upp ögonen för att LCHF även passar TYP 1 diabetiker!
  Läs om min resa och följ mig i vardagen för att se hur man behandlar sin diabetes typ1 den enkla och naturliga vägen! Eller tipsa alla diabetiker du känner så att de också kan få ett friskare och enklare liv
  https://diabetestypettlchf.blogg.se/2013/january/mitt-forsta-blogginlagg.html
  Kram

 3. 3

  Vad roligt att Mats Lindgren (LCHF Matkasse) fick med sin historia på Diabetesportalen!
  Hans berättelse är välskriven och inte så lång – något att tänka på för er som skickar in er diabetes-historia.

 4. 4

  Det ser fortsatt illa ut:
  Stor utmaning för diabetesvården att motverka riskfaktorer
  Rapporteringen till det nationella diabetesregistret (NDR) fortsätter att öka [29]. Registret innehåller nu uppgifter om cirka 85 procent av det uppskat- tade antalet personer med diabetes i Sverige. Här redovisar vi vårdens resul- tat för personer med typ 2-diabetes.
  Inga förbättringar kan ses för de genomsnittliga blodsockernivåerna. Se- dan 2007 har dessa i stället sakta stigit. Andelen patienter som når behand- lingsmålet för blodsocker på 52 mmol/mol har minskat, och andelen som ligger över 73 mmol/mol har ökat. Bland patienterna i primärvården var det 50 procent som nådde behandlingsmålet medan 9 procent låg över 73 mmol/mol.
  Det går inte heller att se några förbättringar när det gäller levnadsvanor under de senaste åren. Av diabetespatienterna under 60 år röker till exempel så många som 25 procent. Endast hälften av patienterna motionerar regel- bundet. Andelen patienter med övervikt eller fetma är hela 80 procent, och medelvärdet för body mass index (BMI) ökar långsamt.
  Allt fler diabetespatienter behandlas med blodtryckssänkande medel, och deras medelvärde för blodtrycket sjunker tydligt. Fortfarande har dock så många som 40 procent av diabetespatienterna i primärvården ett blodtryck på över 140/80 mm Hg. Allt fler behandlas också med blodfettssänkande läkemedel, även om ökningen har planat ut under de senaste åren. Av dem som behandlas med dessa läkemedel uppnår många målvärdet för LDL- kolesterol på < 2,5 mmol/l. Detta gäller för 58 procent av patienterna i pri- märvården och 69 procent av patienterna vid medicinklinikerna.
  Höga blodsockernivåer, fortsatt hög andel rökare och ett ökande BMI in- nebär på sikt en ökande risk för diabeteskomplikationer och hjärt- och kärl- sjukdomar. Diabetesvården står inför en stor utmaning att kunna motverka riskfaktorerna bland personer med diabetes. Resultaten talar för att vården har ett starkt ökat behov att arbeta med rådgivning om att sluta röka samt om kost och motion.
  https://www.socialstyrelsen.se/publikationer2013/2013-2-2/Documents/2013-2-2_Halso-ochsjukvard.pdf

 5. 5

  Nu finns det en till positiv LCHF-rapport på Diabetesportalen:
  Från sjuk till frisk.

  https://diabetesportalen.se/min-historia/fraan-sjuk-till-frisk-diabetiker/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa