LCHF i Gävle

Restaurang Hotel City i Gävle erbjuder LCHF-varianter av pizza, pasta, hamburgertallrik. Deras testpersoner har mått bra och gått ner i vikt på den maten.
”Hamburgerbrödet och pizzabotten bakar vi själva med bl.a. kokos och mandelmjöl, stripsen gör vi från kålrot, och pastan tar vi från konjakrot”

Sådant är intressant för de som inte gärna vill avstå från ”kolhydratmaten”, men ändå vill äta sig friska och normalviktiga.

 

Comments

 1. 1

  ”Vi har sedan sommaren 2012 internt jobbat i liten skala med LCHF i vår restaurang och 5 personer bland personalen har testat olika recept och rätter med gott resultat. På 6 månader har alla som deltagit tappat 10-20 kilo i vikt och ändå ätit god mat, mått bra och inte varit hungriga. Bevisligen fungerar metoden bra och våra kockar har därför satt samman en hel ”LCHF-meny” som vi lanserar den 7 Januari 2013.” – slut citat härifrån.

  FANTASTISKT ❗

 2. 2
  Mats Larsson säger

  Fantastiskt roligt! Bor tyvärr längre norrut men jag kommer garanterat stanna till och äta när jag har vägrna förbi om möjligt. Hoppas att det här är starten på en trend som många fler restauranger hakar på.

 3. 3

  Josef Boberg Skrev:

  ”Vi har sedan sommaren 2012 internt jobbat i liten skala med LCHF i vår restaurang och 5 personer bland personalen har testat olika recept och rätter med gott resultat. På 6 månader har alla som deltagit tappat 10-20 kilo i vikt och ändå ätit god mat, mått bra och inte varit hungriga. Bevisligen fungerar metoden bra och våra kockar har därför satt samman en hel ”LCHF-meny” som vi lanserar den 7 Januari 2013.” – slut citat härifrån.

  FANTASTISKT

  ”Lita inte på en smal kock” har jag fått lära mig – stämmer inte detta längre? 🙂

 4. 4
  Kristina Hermanson säger

  Vilken tur vi har,.Det här var något vi behöver, för nu finns det en anledning att stanna kvar i Gävle

 5. 5

  Läste om restaurangen i en annan blogg också och reagerade på att t.ex. underjordsgrönsaker fanns med på menyn. Fint att även sakkunskapen reagerar! Jag retar även upp mig på att många recept som framförs såsom lchf, inte är lchf p.g.a. att kolhydratrika livsmedel finns i recepten. Nu senast var det Expressens lilla receptbok ”Vinter med LCHF – 106 nya & klassiska recept” som inte föll mig i smaken. Jag blir riktigt tvärarg faktiskt. Först redovisar de vad man kan äta rikligt av, vad man kan äta ibland och vad man ska undvika. Sen innehåller recepten sådant som ska undvikas. Om du har lust och tid kan du ju kolla mitt inlägg om detta https://kikkisandstrom.se/lchf-mainstream

 6. 6
  Anders S säger

  Kikki Sandström Inspiratör o Coach Skrev:

  …reagerade på att t.ex. underjordsgrönsaker fanns med på menyn…
  …många recept som framförs såsom lchf, inte är lchf p.g.a. att kolhydratrika livsmedel finns i recepten…

  Livsmedelstabeller är inte särskilt tillförlitliga. Mätningarna är gamla och skillnaderna är stora på näringsinnehållet beroende på uppfödning/odlingsmetoder&plats. Många jordar är utarmade. Vad som anges på innehållsförteckningar är sällan sanning. Ett exempel: Findus odlade norska lax, slaktas i Norge och transporteras sedan till Polen med fraktbåt för att fileas och förpackas där. Den uppgift om omega-3-innehåll man anger på förpackningen är enligt Findus kundtjänst ett genomsnitt av fyra värden

  1. vid slakt i Norge
  2. vid förpackning i Polen
  3. test av färdig vara i Bjuv
  4. värde enligt livsmedelstabeller

  Omega-3 oxideras snabbt. Värde 3 är förmodligen avsevärt lägre än värde 1 och 4 men det trollas bort genom att man tar genomsnittet. Vad det sedan är på tallriken när laxen är färdiglagad beror säkert också på hur länge man lagrat laxen i frysen, förpackning och tillagningsmetod.

  Hur mycket kolhydrater man får i sig beror nog mest på hur mycket man äter och hur mycket vatten det är i maten. Om man tar bort vatten innehåller t.ex. blomkål lika mycket eller mer kolhydrater procentuellt än havregryn. För djurhållning finns det tabeller som utgår från torrsubstans men jag har inte hittat motsvarande för livsmedel. Det går dock att göra jämförelser på minmat.net. Lägg in 100 g och tryck på Total så syns energifördelningen för fett, protein, kolhydrater och alkohol.

  Att hallon innehåller mer protein än andra bär kanske beror på att det är mer mask i hallonen.

  Själv undviker jag gluten/socker/stärkelse/a1-kasein/omega6-rika vegetabiliska oljor&fett/smakförstärkare, sötningsmedel och andra E-tillsatser samt föredrar kött från idisslare och fet fisk från friska hav. Det är sällan att någonting lagat på restaurang eller något LCHF-recept uppfyller de villkoren . Enklast, ät mat istället för industriavfall. Fanns det på stenåldern går det troligen att äta.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa