Kolesterol motverkar Parkinson

Från Ki.se: Fett påverkar hjärncellers…
”Kolesterolderivat styr själva signaleringen när nybildningen av nervceller behöver ske, och när det beslutet väl är fattat hjälper kolesterolet till med själva konstruktionen av dessa nya nervceller och med deras överlevnad. Kolesterolet är alltså extremt viktigt för våra kroppar, speciellt för hjärnans utveckling.”

Kolesterol är alltså essentiellt för hjärnans byggnad och funktion. Tvärtemot vad kolesterolmytens företrädare vill påskina.
Hur bra kan det då vara att farmakologiskt sänka kolesterolnivåerna i blodet?

 

Comments

 1. 1
  anna andersson säger

  Det är ju helgalet, genom att sluta äta fett har vi gjort oss själva sjuka.
  ADHD blir ju allt vanligare, säkert för att hjärnan påverkas negativt av för litet fett i kosten.

 2. 2
  Hanveden säger

  # 1
  Och vilka tjänar på det?

  Läs Forskningsfusket! av Ralf Sundberg

  mLCHFh B-) .

 3. 3

  Som ren amatör gissar jag att minst 80% av bokstavsdiagnoserna helt beror på undermålig kost,,,

  15 % beror på ett intolerant samhälle och bara 5% är sjuka på riktigt,,,

 4. 4
  Eva Ivarsson säger

  Så bra – förhoppningsvis börjar alltfler förstå kolesterolets viktiga roll i uppbyggnad och reparation av våra kroppar. Ni som tvekar läs Uffe Ravnskovs böcker! Statinerna med sina biverkningar bör man akta sig för!

 5. 5

  … och hur vettigt är det att ersätta animaliskt kolesterol med växtsteroler som i Becel Pro Activ? Kanske bra om man vill försätta hjärnan i ett vegetativt tillstånd?

 6. 6

  De flesta syntetiska läkemedel/droger är skadliga. Biverkningarna är svårare än det man behandlar för i första skedet sedan vet man inte vad som är hönan eller ägget.
  Betablockerare (Seloken) är det nästa som måste bort.
  Själv håller jag mig till Naturläkemedel och egenvård i första hand och först när det är ställt utom alla tvivel att något läkemedel är bra för just mig och dit räknas penicilliner som är semisyntetiskt så kan man tvingas ta till det.

 7. 7

  Håller med alla föregående och Per Wikholm – tilläggas bör att Becel Proaktiv är försedd med varningstext för ammande kvinnor…

  Till litteratur listan i detta ämne kan läggas ”Stoppa Alzheimer nu!” av amerikanske nutritionisten Bruce Fife. Han menar att i princip alla neurodegenerativa sjukdomar (Parkinson, MS osv.) kan lindras av att äta mättat fett ffa fin kallpressad kokosolja. En del har kallat hans, och många andras tes, för ”halleluja” men kokosolja är uppbyggt på ett speciellt sätt som lättare tar sig igenom blodhjärnbarriären och därför lättare ger den näring hjärnan behöver (om man tidigare varit fettskrämd under lång tid). Svår epilepsi har t.ex. behandlats med ketogen kost och kokosolja, s.k. MCT-olja, i nästan hundra år. Detta skulle säkerligen kunna praktiseras eller i alla fall prövas vid alla sjukdomar av denna typ – kanske också Méniéres ?? Är det någon som vet eller har en idé om just den sjukdomen ??? ANNIKA vet du något om det, har en god vän som tyvärr har denna sjukdom ?

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  @ 7 Eva Li:
  Nej, Jag kommer inte ihåg några rapporter om Menière och LCHF. Men jag tycker att det är absolut värt att ge kokosfettet en rejäl chans vid Menière-problem.

 9. 9
  Eva Stadig säger

  Har just fått hem maken från sjukhuset efter en hjärtinfarkt med många mediciner bla. statiner och betablockerare. Dessutom råd att äta frukt och undvika fett.

 10. 10

  Inte bra alls att sänka kolesterolnivåerna såklart! Jag har dessutom hört att äldre människor behöver högre kolesterolnivåer. Kan det bero på att äldre har större behov av att nybilda hjärnceller?

 11. 11

  Eva, Standard efter en hjärtinfarkt är att ge statiner, betablockerare och ACE hämmare. Något som ofta lämnas är också en inlärd fras. ”De här får du inte sluta med”. Har man en skada på hjärtmuskeln och hjärtsvikt kan nog betablockerare vara nödvändigt åtminstone under en tid.
  Tidigare har man varit av den uppfattningen att inga celler i hjärtat byts ut men den är felaktig.
  Själv skulle jag låta bli statinerna eftersom biverkningarna är svåra i de flesta fall och vad som framkommit är ju hur livsviktigt kolesterol är. De flesta här på forumet har kommit till en sådan insikt att det är kolhydrater och socker som ställer till det och orsakar skador i blodkärlen vilket i sin tur kan ge förträngningar och hjärtinfarkt. Vad anledningen till infarkten är för din make framgår ju inte här så du får ta det här med reservation.

 12. 12
  kokosfett säger

  Tack Amika, Per och övriga för kloka ord! Själv är jag helt övertygad om
  vilka som genetiskt är mina närmaste kusiner 🙂

 13. 13
  Stig lönnqvist säger

  Vad man ofta glömmer är att kolesterolets verkliga verkan är att med lågt K så kan inte kroppen omvandla dom goda solstrålarna till D vitamin i kroppen. D vitaminet påverkar flera tusen gener i kroppen, lika många sjukdomar kan vi få om inte D vitamin balansen är rätt, kolesterolet är essentiellt för D vitamin upptaget.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa