Riskkapitalbolagen styr utvecklingen

Karolinska Development gör en strategisk affär värd 220 miljoner  kronor. Marknaden har strålande utsikter. Vår uppgift är att hjälpa till med att vara mycket sjuka så att vårdhjulen kan snurra.

LCHF, som gör människor friskare, måste bekämpas med alla upptänkliga medel.

 

Comments

 1. 1

  ”Riskkapitalbolagen styr utvecklingen”

  Jo… – Annika – det sedan 1800-talet pågående pyramidiska tänkandet och agerandet styr = vanstyr det mesta i världen – som jag ser det.

  Men: ”Allt som har en början har ett slut !” – och personligen hoppas jag innerligt på att det hopplöst föråldrade pyramidiska tänkandet och agerandet SNART kommer att ersättas med något NYTT ❗

  Ingående i sak om vad jag menar med ”nytt” HÄR.

 2. 2

  …säkra samarbeten med läkemedelsbolag…

  Jag citerar:

  Torbjörn Bjerke, VD för Karolinska Development:

  ”Denna affär visar vilka värden Karolinska Development har skapat under de senaste åren. Vår finansiella position har stärkts avsevärt och detta kommer att öka vår förmåga att bygga ytterligare värde, både inom KDev Investments och i vår övriga portfölj, genom att ta produkterna vidare till den punkt där vi kan säkra samarbeten med läkemedelsbolag eller avyttra portföljbolag.”

 3. 3

  …och de kommersiella möjligheterna… Vi ser fram emot en betydande avkastning…

  Jag citerar:

  Donald Macpherson, Ordförande i Rosetta Capital Limited:

  ”Vi är glada över att investera i Karolinska Developments portfölj och är mycket imponerade av den underliggande vetenskapliga kvaliteten och de kommersiella möjligheterna. Vi ser fram emot en betydande avkastning för alla intressenter och att få utveckla nya och innovativa medicinska behandlingar till nytta för samhället som helhet. Vårt team är glada att få möjlighet att arbeta aktivt tillsammans med Karolinska Development.”

 4. 4

  De håller väl på att slipa sina knivar ytterliggare – privatiseringarna har gått för långt och landets befolkning har gått från att vara kapitalets arbetskraft till att reduceras till konsumenter av skräpmat och sedan bli lönsamma som vårdobjekt.

  På köpcentert Bergvik utanför Karlstad finns numera 3 apotek och ingen av dem har det som förr fanns i det enda, posten kommer numera 2 gånger per dag och hälften fel – förbättringar- knappast,,,

  Skolornas affärsidé har medfört att kraven sänks från år till år – när jag jobbade på universitet fanns där chefer som skissade på ett extra år om farten och innehållet sänktes ytterliggare – för det som lärdes ut på gymnasiet på 1970-talet krävs numera flera år på högskola eller universitet.

  Och mycket har gått från att vara utbildning till att bli inbillning – dietistutbildningen är väl ett utmärkt exempel på hur studenterna hjärntvättas på all analytisk förmåga och istället inbillas att margarin & lightprodukter är bra – maken till dålig utbildnig finns knappast någon annan stans?

  Vi som äter LCHF kan dock trösta oss med att vi totalt sett kan hålla oss ifrån sjukvården – men visst är det retfullt att se representanter från vården stå i TV-rutan och blåljuga för att säkerställa nya människovrak som skall ges en lönsam men ofta helt onödig behandling – fy f-n!!!

 5. 5

  Lite OT det här inlägget men ändå inte – vi behöver ha lite bättre på benen då vi argumenterar mot kapitalets köpta galjonsfigurer som nog inte är riktigt så korkade som de framstår som – problemet sitter nog mera i deras plånböcker och det finns nog anledning att titta lite mera på olika jävssituationer i form av t ex aktieinnehav,,,,

  Hur som helst, vi behöver ha en bättre förklaring till varför LCHF fungerar så bra som det gör, även om vi kommit betydligt längre än en del profossers alltför enkla ”ångmaskinsteorier” har vi en bit kvar – vi har inte tagit med leptinet i våra resonemang och det är säkerligen med hjälp av det hormonets funktion som vi äntligen kommer att kunna förklara varför vår kost fungerar så bra (och även en kost på kanske 30 E% bra kolhydrater för helt friska – LCHF är nog ändå ingen naturlig kost utan mera medicin?).

  Tror det är dags att uppgradera oss något för att ännu bättre klara av eventuella kommande TV-debatter om nu någon ur det ”gamla” sunkiga kolhydratsgardet skulle våga sig ut i en sådan med tanke på den efterföljande verbala kölhalning på nätet som brukar vara vanligt,,,

  Här är en bra start – kan läsas av ”friska” oxå så slipper de bli sjuka, självklart är böcker på väg men det finns massor skrivet om leptin på bloggar i USA – de är på väg upp och ligger nog en bra bit före oss just nu och material från USA är ofta mycket lättläst och förvånandsvärt välstrukturerat:

  https://www.wellnessresources.com/tips/articles/insulin_leptin_and_blood_sugar_why_diabetic_medication_fails/

 6. 6

  Tänkte på den äldre damen,som var på nyheterna för en tid sedan.Hon låg i koma
  Doktorerna ansåg att det fanns inget att göra och beslöt att ta bort alla hennes
  mediciner, Vad hände? Jo hon vaknade upp och är på benen idag och försöker få tillbaka
  alla dom år hon har missat med sina anhöriga.

 7. 7

  Härlig sarkasm där!

 8. 8
  Jan-Erik S. säger

  Uppdrag granskning!!!!
  Janne Josefsson…var är du???
  Kan ingen tipsa honom om LCHF och vad det skulle innebära för folkhälsan???

  Varför inte låta människor som kör LCHF komma till tals där de/vi kan beskriva hur traditionella ”bantningsmetoder” INTE fungerar!

  På ren svenska: För dj.vligt att skatteintäkter är viktigare än folkhälsan.

  Är själv 57 år. Gått ner mer än 25 kg sedan nyår och parkerat mellan 81-83 kg sedan 3 månader tillbaka.. Väger jag under 81 så styr jag upp vkten med knäckebröd.
  Har aldrig varit hungrig!
  Tvärtom…mår euforiskt!!!

  Men….varför finns det ingen oberoende journalist som är beredd att ta emot alla vi 10 000-tals om bara har positiva erfarenheter av LCHF!!!

  Jag trodde inte på konspirationer förut…jag gör det nu…tyvärr.

 9. 9

  Jan-Erik S. Skrev:

  Uppdrag granskning!!!!
  Janne Josefsson…var är du???
  Kan ingen tipsa honom om LCHF och vad det skulle innebära för folkhälsan???

  Hmmm…du verkar vara rätt person att tipsa!
  https://www.svt.se/ug/omug/

 10. 10

  @ Kikki Sandström Inspiratör o Coach:
  I USA sägs felbehandlingar och medicin skörda flera offer än trafikolyckorna,,,,

  Min far piggnade till rejält de sista två veckorna när medicinen sattes ut – hade jag vetat vad jag vet idag hade tagits bort mycket tidigare – av vilken anledning skall en gammal människa proppas full i mediciner – ofta med värre biverkningar än nytta – ingen över 70 bör ju överhuvudtaget ta blodtrycksmediciner, statiner och annat ”hittepå” annat än i få undantagsfall,,,,

  En av mina gamla arbetsgivare åt 15 olika piller som 70-åring och mådde pyton – inte minst psykiskt. En ännu inte färdigutbildad läkare arbetade på akuten och rensade bort 8 olika pillerburkar på 45 minuter och efter 4 dagars ”självavgiftning” var han i stort sett frisk. nu räcker det med två olika pillerburkar varmed minst den ena sannolikt är helt onödig – den läkare som ”förgiftade” honom vägrar motivera varför och slänger på professorsvis på luren om han ringer – klart att han är f-d – hade han inte kommit in vid rätt tidpunkt då AT-läkaren tjänstgjorde hade han med stor säkerhet varit död sedan flera år tillbaka,,,,

  Janne Josefsson i all ära men det finns andra journalister som kan det här med kost & hälsa betydligt betydligt bättre än Janne – och till denne journalist behöver vi nog inte tipsa, hon läser redan Annikas blogg,,,,

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ 10 Thomas Tombola Jansson:
  Risken finns att även journalister kan drabbas av sanktioner om de skriver om hur bra LCHF är.
  Jag har en känsla av att tumskruvarna dras åt för media. Förhoppningsvis känner jag fel.

 12. 12

  Conny Skrev:

  Tänkte på den äldre damen,som var på nyheterna för en tid sedan.Hon låg i koma
  Doktorerna ansåg att det fanns inget att göra och beslöt att ta bort alla hennes
  mediciner, Vad hände? Jo hon vaknade upp och är på benen idag och försöker få tillbaka
  alla dom år hon har missat med sina anhöriga.

  Tror att du menar Gulli Johansson:
  https://www.aftonbladet.se/halsa/article11520220.ab
  ”Familjen samlades vid dödsbädden för att ta farväl.
  Men bara några dagar senare var Gulli Johanson, 75, frisk.
  Läkarna hade begått ett katastrofalt misstag:
  Hon hade inte varit gravt senil i elva år – hon hade fått fel medicin.”

 13. 13

  Tack vän för uppdateringen

  ”Familjen samlades vid dödsbädden för att ta farväl.
  Men bara några dagar senare var Gulli Johanson, 75, frisk.
  Läkarna hade begått ett katastrofalt misstag:
  Hon hade inte varit gravt senil i elva år – hon hade fått fel medicin.”

  En av medicinerna var Lamictal som vår son fick nya kramper ifrån.
  ”Bra att ha medicin verkar det som” slår ut allt .Grabben numera
  medicinfri tack o lov.
  Vill gärna citera Thomas ” f…..n”

 14. 14

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Risken finns att även journalister kan drabbas av sanktioner om de skriver om hur bra LCHF är.
  Jag har en känsla av att tumskruvarna dras åt för media. Förhoppningsvis känner jag fel.

  Jo… – Annika – men alla massmedia är ej genomgående ”Trattmedia” = går i samma fotspår på kommando – men på tok för många – som jag ser det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa