LCHF bra mot begynnande livmoderframfall

Jag fick just ett mail:

”Efter att jag fött min son i oktober -07 så har min livmodertapp varit väldigt långt nere i slidan, det har varit lite svårt att använda tamponger tex. Nu efter 3 veckor av strikt LCHF, (jag kan tyvärr inte andelen, men till vardags mest protein o smör eller gräddsås,  vispgrädde o hallon som godis) så är livmodertappen så högt upp i slidan att jag knappt når den, och hela bäckenbottenmuskulaturen verkar ha dragit åt sig kraftigt, det är som att det är mindre ”kött” runt slidöppningen, haha, hoppas du förstår hur jag menar.
Jag gillar din blogg väldigt mycket, det är skönt att gå dit och känna sig normal, till skillnad från när jag pratar med människor som äter ”vanlig” kost.
Anna”

Jag har skrivit om detta förut, och det finns med i min förteckning av Hälsovinster i gamla bloggen. Vi är många som har upptäckt att livmodertappen har dragit sig tillbaka uppåt till sitt ordinarie läge efter en tid med LCHF. Jag kan inte se någon annan orsak till det än att bäckenbottenmuskulaturen blir bättre fungerande med en näringsrik fettrik kost.

Ansträngningskontinensen minskar/försvinner likaså under LCHF-kost, troligen pga att slutmuskeln får en bättre funktion.

 

Comments

 1. 1

  FANTASTISKT ❗

 2. 2

  Fantastiskt, tänker på Sten Sture Skaldemans maxim:Du äter den kost du är avsedd att äta och får den kropp och den hälsa du är avsedd att ha.

 3. 3

  Att bli vältränad utan att lyfta ett enda finger är en trevlig bieffekt av att äta riktig mat.

  Vanligare än framfall torde vara inkontinens – LCHF kan nog göra en insats där oxå?

  Vi gubbar har i princip samma muskler som kvinnorna men inga framfall så klart – PC-muskeln brukar den ibland benämnas och det är den som gör att vi kan (eller borde) kunna stoppa att urinera när som helst.

  Förutom att förbättra styrkan med riktig mat kan den tränas upp vilket kan vara bra och trevligt i andra sammanhang, PC-muskel kan tränas upp bl a genom att styra avbrotten när vi kastar vatten.

  LCHF är givetvis utmärkt för vår potens i största allmänhet, bristande potens är ju så klart en ingrediens i det metabola syndromet – min personliga åsikt är att just potensen är den bästa mätaren på hur en man mår.

  Tyvärr är det en vanlig uppfattning att en man som haft prostatacancer måste avstå från samlag på grund av bristande erektion – så är nu inte alls fallet även om saker och ting inte blir riktigt på samma sätt som i 20-årsåldern, men ingen behöver avstå – och, det behöver inte alls bli sämre!

  Tips på sökord för den som vill lära sig lite mer än de futtigheter som erbjuds i aftontidningarnas frågespalter:

  – PC-muskel

  -Tantra, österländsk kärlekskonst med flertusenåriga traditioner

  – Slow sex, en anpassning av Tantra avsedd för oss västerlänningar, kanske sexlivets LCHF?

 4. 4
  Jeanette H säger

  När jag såg den här rubriken tänkte jag att nu går frälsningen för långt 🙂 men det kan faktiskt vara realistiskt. Den här graviditeten har jag kissat på mig en enda gång. Förr fick jag gå med tjocka tena för jämnan. Visst det inverkar att jag inte just alls spytt också. Men ändå.

 5. 5

  Efter 3 veckor?

  Det är tyvärr sådana här skrönor som gör att LCHF stundtals framstår som allt annat än seriöst.

  Trist och tråkigt!

  I övrigt en God Jul till alla LCHF:are som kan skilja på verklighet och önsketänkande!

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  @ Lars M:
  Om det är som jag tror, att sockret har en negativ effekt på småmusklernas funktion, är det inte alls omöjligt att förbättrad effekt kan märkas på bara några veckor.
  Jag själv gjorde ju en veckas kolhydratladdning för något år sedan då jag skulle göra en glukosbelastning enligt alla direktiv. I slutet av den veckan läckte jag vid en nysning, vilket jag inte tidigare gjort på många år.
  Det tyder på att högt blodsocker är toxiskt för slutmuskeln i urinblåsan.

 7. 7
  Kattmoster säger

  @ Thomas Tombola Jansson:

  Det hjälper mot inkontinens också. Själv har jag blivit mycket bättre om än inte helt bra. Jag märker en mycket påtaglig och snabb förändring när jag kombinerar strikt LCHF med bäckenbottenträning.

 8. 8
  Thomas Thombola Jansson säger

  Det fina med att träna med LCHF som drivmedel är att det ger ett snabbare resultat och en fantastisk uthållighet – cyklar och råkar numera aldrig ut för den omtalade väggen när kolhydraterna tog slut – tar mig säkert 50% längre sträcka för samma upplevda ansträngning och man kör lätt en hel dag på en bra frukost,,,,

 9. 9
  Hildegaard säger

  @ Lars M:

  Det är upp till dig vad du tror och inte. Kanske är inte du speciellt kolhydratkänslig så du inte har märkt av så många fantastiska förbättringar. Jag är sockerberoende vilket oxå gör att det blir en oerhörd skillnad när jag gick över till mindre än 20 g kollisar per dag. Om just denna förbättring så är jag själv helt förvånad och överlycklig, visste inte ens att LCHF kunde hjälpa mot livmoderframfall. Men kolla denna länk Lars, här ser du vad vete ställer till med. Jag tycker för övrigt att det är tråkigt att du skriver på det vis som du gör, oavsett vad du tror så är det onödigt att kommentera så som du gjort. https://www.kostdoktorn.se/vetemjol-och-magi-i-tv4/

  Ingen fet/torr hud, gladare, ingen oro, mycket mindre acne, bättre sex, bättre sömn, självförtroende, tänker mer logiskt, smalare, lyckligare, jämn i humöret, mindre celluliter, ingen fet hårbotten, bättre kondis utan att träna, mycket mer energi och vilja att ta mig för saker………..

  God Jul

 10. 10

  Hildegaard Skrev:

  @ Lars M:
  Jag tycker för övrigt att det är tråkigt att du skriver på det vis som du gör, oavsett vad du tror så är det onödigt att kommentera så som du gjort.

  ???????????????????????

 11. 11
  Hildegaard säger

  För att förtydliga om det inte är uppenbart så är det jag som skickade mejlet till Dr. Dahlqvist om livmoderframfall, hon skrev att det var från ”Anna”.

  Tycker du verkligen att din kommentar var trevlig? Tycker du att det är konstigt att jag svarat dig med bla.

  ”Jag tycker för övrigt att det är tråkigt att du skriver på det vis som du gör, oavsett vad du tror så är det onödigt att kommentera så som du gjort.”

  ????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. 12

  Bara vinster med LCHF!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa