Expressen om LCHF

I Expressen: Gå ner 5 kg på en månad med LCHF.
Det är Anna Hallén som får berätta 0m hur och varför man äter LCHF.
Elin Gunnarsson skriver.

 

Comments

 1. 1

  Tycker det var ovanligt bra! Nu är det ju inte alla som går ner 5 kg, men det stod väl ”KAN gå ner”… och det är ju bra. De flesta mår ju bättre i alla fall (efter några veckor) av att ta bort en massa socker…

 2. 2
  Jan-Erik S. säger

  Mycket bra reportage i Expressen.

  Framför allt då det framhålls hur bra man mår både PSYKISKT och fysiskt . Tycker egentligen det mentala måendet borde framhållas mer. Viktnedgången (om man är överviktig) får man ju på köpet.

  Men det där med trög mage är ofta en missuppfattning enligt mig.

  Saken är ju den att normalt så går man ju på toaletten mer eller mindre dagligen. Äter man LCHF så räcker det däremot ofta med varannan eller var tredje dag. Åtminstonde stämmer det på mig och magen funkar perfekt och har varken förstoppning eller diarré.

  Sen Annika, vet att du känner Dig påhoppad av etablissemanget.
  Gör inte det!!!
  Se det som en bekräftelse på att du har vunnit kostslaget och att du är den största auktoriteten inom LCHF-världen!
  Se alla påhopp som en enorm komplimang! Det enda etablissemanget vill är ju att du kastar in handduken. Tänk vilka rubriker det skulle ge för Rössner mm.. ”Annika Dahlqvist ger upp LCHF…osv…osv.

  Annika! Jag är en intelligent man på 57 år. Välutbildad och logisk i mitt tänkande. Jag var själv tveksam till LCHF men Din hemsida gjorde att jag gav LCHF en chans.

  Det är det absolut bästa jag gjort!!!

  Min historia kan läsas på ”Kolhydrater i Fokus” under tråden ”Min sanslösa historia”.

  Jag och tusentals andra kan inte nog tacka Dig Annika!

  Fullständigt övertygad om att alla som provat LCHF är benägen att hålla med och fanns det ett Nobelpris inom hälsobefrämjande så skulle det gå till Dig.

  Lycka till Annika och ge aldrig upp!

 3. 3
  Bernt Östlund säger

  Bra artikel, jag gillade också att det inte är särskilt svårt att äta LCHF på restaurang. De få gånger jag äter ute är det sällan problem att få rätten utan potatis. Det börjar nog bli accepterat att göra så, jag åt på en Scandicrestaurang igår och blev glatt överraskad av att sjömansbiffen serverades uppdelad i två delar så jag kunde ta bara biff och sallad till det.

 4. 4

  Det bästa i artikeln kom sist – Nu börjar också dina vänner ifrågasätta ditt val. Du tvingas förklara dig. Påståenden som att du kommer att dö av allt fett blir vardag. Här är ett svar: ”Om jag låter dig äta vad du vill, är det då okej med dig om jag äter vad jag vill?

  Och vi som visar med att ta bort bröd och potatis lämnar ju kvar plats för eftertanke hos dem som planerar och säljer färdigmat på olika restauranger.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 Jan-Erik S.:
  Tack för berömmet!
  Det finns ju alternativa Nobelpris. De som gillar mig kan kanske nominera mig dit :)?

 6. 6
  Jan-Erik S. säger

  #5:

  Jodå Annika…jag ska göra vad jag kan för att nominera Dig…var lugn för det.

  Hoppas och tror även andra kommer att hjälpa till.

  Är enveten som få och har en förmåga att driva igenom projekt som jag tror på så var lugn…jag kommer att engagera mig djupt i detta.

 7. 7

  Nr 5
  Vad gäller det motsatta priset så är nog Professor Marcus en stor kandidat när han nu i en TV-sändning för några dagar sedan sa att minnet förbättrades av läsk! Kan så vara..en kort tid…. men har han inte läst alla studier om socker och vad som händer på sikt. Märklig logik hos denna man.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa