Claude Marcus på TV3 – och Cecilia med familj

Ja nu har Claude Marcus fått framföra sina synpunkter på TV3 Dokumentär.

Jag tyckte att det var lite jobbigt med den ständiga växlingen mellan tre olika familjer med olika fokus. Men det är väl så TV är numera.

Cecilia Blidö och hennes familj gjorde en utmärkt insats. Den kost som de visade upp såg ut som helt vanlig mat, fast den kallades extrem. Det enda ovanliga som syntes var att de inte åt sockergodis, och det är det väl inte många som protesterar emot?

 

Comments

 1. 1

  Men det kanske är bra att hela världen nu förstår att man inte behöver vara intelligent bara för att man har en snofsig professors-titel? Kunskapskraven för att bli professor verkar ju inte vara så värst höga, man behöver bara få bra betalt av sockerbolagen så löser det sig.

 2. 2
 3. 3

  Hon som ammade sina barn och gav dom raw food, får barn allt dom behöver då?

 4. 4

  @ Roger:Det där var väl inget bra LCHF argument. Kom igen nu! Inga personangrepp … vi kan bättre än så.

 5. 5
  Professor Göran säger

  Apropå professorstitlar.

  De flesta av oss vill ju så gärna tro på att ”myndighetspersoner” vet vad de talar om och att det är bra för oss om vi gör som de påstår att vi ska göra (t.ex. ersätta smör med fleromättade oljor) om det nu är prästen, läraren, doktorn eller nu en professor som oftast befinner sig högst upp i hierarkin inom ett specifikt ämensområde.

  Problemet med Claud Marcus i mina ögon är att han verkar sälja ut all vetenskaplighet genom sina ekonomiska kopplingar till industrin och därmed försvinner det mesta av trovärdigheten eller om man nu istället vill kalla det för moralen.

  Det mest flagranta exempel på denna dubbelmoral är i mina ögon hans varuvagn med smör och annat som någon hade smygfotograferat och som man kan se hos Kostrådgivarna. I klartext säger detta att han bara inte tror på vad han själv är tvungen att säga offentligt pga av sina omoraliska kopplingar till industrin. Annars skulle han förstås bli av med dessa lukerativa extrainkomster.

 6. 6

  Idag har danska tv-kanalen DR2 en rad inslag om skolmat. Det börjar kl 13.10 och pågår i nästan två timmar.

 7. 7

  Vad anser du då Annika om de studier som visar på kärlskador om man äter mycket animaliskt fett som Claude Marcus pratade om?

 8. 8

  Om Klåd Marcus skulle kritiserat något om kosten till barn i det där programmet var det väl isf kvinnan som bara åt raw food och som jag förstod det även till barnen.. att hon ammar dom länge är väl inget fel men hennes bröstmjölk kan ju troligen inte vara fullvärdig med en sån kost hon äter, hon hade ju dessutom varit vegan tidigare.. Nu vet jag ju inget om raw food och jag är inte särskilt intresserad av sånt heller men jag tvivlar på att den typen av kost innehåller så mycket nyttigt och livsviktigt fett.

 9. 9
  ragnhild säger

  #1 Roger

  ”Jyssla”/uövertruffent? godt sagt om intelligens. Någon saknar perspektiv og intresse för annat än vad som tycks gagna en själva.

  Resultat: Stagnerande af intelligens och otveckling af denna = farligt också för omgivningen, ref. GBP även på ungdomar – med godkänning af myndigheterna! ….. aldri kan jag se ….. (helnorsk i forts.) noen formildende omstendigheter rundt den beslutningen.

  Rått, kriminelt, ufattelig, utilgivelig – UINNTELLIGENT 🙁 og sorgligt för bl.a. denne persons eftermäle, men jag vet – det skiter han i…. det er bara detta liv – and the money that counts….. = Nei, Helena – respekt hör inte hemma – den skulle det vara slut på – alvorlig talt.

  Egil. Tusen takk – jeg slår deg med tallet to: 11,5 – er spent på apokvoten, ja – men statiner, nei det blir over mitt lik 🙂

 10. 10
  Mikael Lindqvist säger

  Undrar fortfarande……..finns det något belägg för det Claude Marcus säger.Finns det något belägg för det Annika säger.VET någon,helt SÄKERT,att denna kost är bra i ett helt liv.Kan någon,förutom att hänvisa hur bra just DU mår,svära på att denna kost är bra för människor,hela livet

 11. 11

  @ Mikael Lindqvist:
  Marcus har aldrig hitills kunnat visa någon av den miljon studier han påstår visa att mättat fett är farligt och skadligt för kärlen, han skulle ju lägga ut sådana studier på sin hemsida som han skulle komma med i våras..men av det blev inget.. och en sak som jag tycker är väldigt märkligt är, att om man är sjuk och blir frisk eller iaf bättre av en kost som lchf..hur kan den då bli hälsovådlig på längre sikt?? Men en mat som gör dej sjuk..ja den vara bättre och hälsosammare på längre sikt, det tycker jag är märkligt..

 12. 12
 13. 13
  Charlie säger

  @ Professor Göran:
  Du har så rätt!!!
  Han bor ju faktiskt på strandvägen………….. kosta en hel del för honom.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa