Grym tortyr av döende patienter

Artikel i Dagens Medicin: Defibrillatorn chockar döende patient.
Det har blivit vanligare med inopererade defibrillatorer hos patienter med benägenhet till ventrikelflimmer – en typ av hjärtstillestånd. Den ger en elstöt när hjärtkammaren flimrar, vilket då räddar livet på personen.
Men när personen ska dö på riktigt så kan det bli kammarflimmer, och då ger defibrillatorn en kraftig stöt som känns som en kraftig spark i solar plexus.

Så kan det bli upprepade gånger för en döende person. Sjukvårdspersonalen är ännu så ovana vid dessa apparater att de inte alltid tänker på att stänga av den. Patienterna och deras anhöriga måste själva tänka på att säga till om detta.

 

Comments

 1. 1

  Oj så hemskt!

 2. 2

  Dö på riktigt,,,,,,
  Livet var enklare då naturen fick ha sin egen gång!

  Defibrillatorer finns ju lite varstans numera men jag saknar en liknande apparat för att sätta igång hjärnan när den stannat, finns ju många exempel på statliga värk där en sådan anordning skulle behövas,,,,

 3. 3

  Jag kan inte tänka mej chocken att få en el-stöt när jag håller på att dö i frid och vill det. Hoppas de tar sitt ansvar att inaktivera defibrillatorn när det är bestämt om att patienten nu måste få dö när den vill. Så hemskt annars.

 4. 4
  ragnhild säger

  Oj, va hemskt = aldig tacka ja till defibrillator på gamla da´r !?

 5. 5

  It’s funny you decided to write about finttig it all in. I’ve come to the conclusion that you can’t…and that it’s ok!! Love those purple potatoes. I’m hoping to pull up a few beetroot today..my first attempt at growing them. Hope I’m halfway as successful as you. Hope your weekend is wonderful…only half a day of it left here…where do they go!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa