Etablissemangets webb-kurs

Karolinska Institutet, i samarbete med Hjärt&Lung-fonden, har gått ut med en kurs, för 1500 kr, med Mai-Lis Hellenius som galjonsfigur: Sundkurs.
Någon som orkar informera sig och kommentera kursen?
Själv upplever jag ett fysiskt illmående när jag hör Mai-Lis röst, och orkar inte fullfölja lyssnandet. 

 

Comments

 1. 1

  OCH vem vill betala dem pengarna? varför så dyrt? Höga omkostnader? 😉

 2. 2
  Sven Erik Nordin säger

  1500 kr för att bli grundlurad – alternativt få dramatiskt förhöjt blodtryck p.g.a. de osanningar som presenteras! Mai-Lis Hellenius är den i särklass mest blodtryckshöjande faktorn i mitt liv (i gott sällskap med ytterligare några vilseledande professorer)…

 3. 3

  Sven Erik Nordin Skrev:

  1500 kr för att bli grundlurad – alternativt få dramatiskt förhöjt blodtryck p.g.a. de osanningar som presenteras! Mai-Lis Hellenius är den i särklass mest blodtryckshöjande faktorn i mitt liv (i gott sällskap med ytterligare några vilseledande professorer)…

  Kunde ej ha sagt det kristallklarare själv.

 4. 4
  Professor Göran säger

  Jag förstår Annikas illamående 🙂

  LCHF är idag en oslagbar framgångslinje när det gäller att bekämpa det metabola syndromet och som man från etablissemangets sida blivit tvungen att erkänna trots att vårt koncept strider mot gällande doktriner. Samtidigt erkänner man också sitt eget totala misslyckande med kaloriräkningen, motion och fettsnål kost.

  Ändå fortsätter professorer som Mai-Lis Hellenius utan att skämmas med denna oficiella sörja där man friskt och utan hejd blandar ihop riskfaktorer och orsaker. Det enda man verkar vara överens om är att på något sätt få stopp på LCHF som en epidemisk farsot. Det gäller då bara att bevisa att LCHF måste vara livsfarlig trots att så många har blivit så friska. Detta kan ju inte bara vara sant för det stämmer inte med de existerande dogmer. Det gäller därför nu att hittta de svaga punkterna inom LCHF och skjuta på dessa med full kraft och här har de också bevisligen hjälp av en del av våra sk kritiska vänner så Mai-Lis behöver förstås inte känna sig ensam i sitt elfenbenstorn.

  Jag har, som jag tidigare deklarerat, ingenting mot religion i religiösa sammanhang – tvärtom ser jag positivt på detta för jag helt enkelt är övertygad om att folk som är varmt troende och engagerade i kyrkliga sammanhang också mår bra av de kyrkliga dogmer som skapar just den aktuella sociala sammanhållningen och jag har därför full respekt för de aktiviteter som t.ex. Missionskyrkan bedriver i min närmaste omgivning. Men när övernaturliga dogmatiska principer högfärdigt predikas i vetenskapens namn inom kostetablissemanget så ser jag själv här bara ett bakåtsträvande mörker.

 5. 5
  Anna B M säger

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article15792166.ab

  I ovanstående länk är det en professor och tillika hjärt- och kärlspecialist som påstår att kärlskador hos allmänheten har ökat på sistone pga GI-kosten medan det ännu är för tidigt att säga något om LCHF.
  Kommentarer?

 6. 6
  Ingrid rck säger

  Hur länge ska vi behöva föras bakom ljuset av detta etablissemanget, som inte kan känna sig besegrade?
  Allt vore då mycket enklare och svenska folket kunde äta sig mätta, utan att sätta maten i halsen p gr av att ständigt bli pådyvlade felinformation från Livsmedelsverkets hyckleri!
  Lycka till med ditt bekämpande av att införa vettig och väl beprövad kost Annika!

 7. 7

  Anna B M Skrev:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article15792166.ab

  I ovanstående länk är det en professor och tillika hjärt- och kärlspecialist som påstår att kärlskador hos allmänheten har ökat på sistone pga GI-kosten medan det ännu är för tidigt att säga något om LCHF.
  Kommentarer?

  Professor Görans kommentar ovan är väl svar nog – som jag ser det.

 8. 8

  Om man följer länken till Aftonbladet så visar det sig att man kan chatta med hjärt- kärlspecialisten. Ni som kan mycket, in och ställ frågor och gör påståenden.

 9. 9

  Annika har ibland kommit en del roliga uttryck som t ex ” Starta en fettkantsinsamling..:-)
  Även nedanst. kan bli en klassiker:-)
  ”Själv upplever jag ett fysiskt illamående när jag hör Mai-Lis röst, och orkar inte fullfölja lyssnandet. ”

 10. 10
  Margareta Lundström (Göteborg) säger

  När det gäller om Maj-Lis Hellenius så, handlar inte om vetenskap och att söka sanningen utan om opinionsbildning med akademisk status. Ingen av medlemmarna i stimmet vågar lämna flocken, det hotar hela deras trygghet och deras korthus av myter och halvsanningar. Det gäller att hela stimmet hjälper till att staga upp korthuset som dessutom ligger på lösan sand.
  För individen och samhället har denna pseudovetenskap fått ödesdigra följder.

 11. 11
  Kjell Granelli säger

  Jag förstår dig Annika, till en början ser ju upplägget för informationsplatsen bra ut med beskydd från KI och Hjärt-lungfonden, men när man bläddrar sig genom provkartan av kostråd så blir man verkligen illamående. När ska M-L Hellenius & co ta till sig de senaste årens nya vetenskapliga landvinningar?

 12. 12

  Har nyss gått igenom den kostnadsfria kursen (tar högst 15 minuter) och om man bortser från det ständiga tjatandet om det mättade fettets fördärv så tror jag många skulle må bra av att följa råden i kursen,,,

  Vi får rådet att äta fisk 3 ggr i veckan – hur många av oss gör det?

  Och ungefär 30 minuters motion om dagen eller 10 000 steg kan väl inte heller vara fel?

  Tycker oxå kunna ana att man är inne på lite intensivträning även om kursen inte går in på detaljer som gör den riktigt effektiv.

  Det handlar mycket om motion, rökning och stresshantering och särskilt det sista tror jag ännu är rätt så dåligt undersökt – vi är ju stenåldersmänniskor fortfarande som egentligen lever i en nästan helt konstgjord miljö,,,

  Vad jag ofta saknar är att merparten av det kött vi konsumerar är uppfött på spannmål vilket ger fel förhållande mellan omega3 och omega6 – vi stoppar i oss stora mängder ”andra ordningens” kolhydrater. I USA ligger man före oss och marknadsför gräsbetat kött (och tar bra betalt?).

  Tyvärr är det ju likadant med fisken där den odlade laxen inte alls är samma produkt som den fria firren!

  Slutbetyg:
  Min bedömning är att minst 90% av kursen mycket väl skulle kunna vara hämtat ur vilken kommande LCHF bok som helst, det är väl egentligen bara synen på det mättade fettet farlighet och den stora mängden grönsaker och frukt (där man i kursen tyvärr blandar grönsaker & frukt) som skiljer kursen från en bokstavstroende LCHF:are.

  Betyget blir därför enbart 4 sardiner av 5 möjliga!

 13. 13

  Varför slita ut sig på henne, vi vet ju numera att hon har stagnerat och det för länge sedan. Låt henne jobba ensam på att dölja det. Media lär väl tröttna om vi inte svarar emot, då blir det ju ingen extra inkomst på lösnummer där. Vi som vill LCHF har ju många andra vägar att gå.

 14. 14

  Bara väldigt synd att Hjärt–Lungfondens medel missbrukas så grovt.

 15. 15
  ragnhild säger

  https://www.zoeharcombe.com/

  Bra genomgång med många poeng att notera sig.

 16. 16

  Att bli illa berörd är sunt.!
  Sedan urminnes tider varnar den visa konstruktion som vi alla bor i för fara.
  Hellenius är farlig.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa