Öppet hus på Hälsocentralen Centrum Sundsvall

Imorgon 15/11 kl 13 – 16 inbjuder Hälsocentralen Centrum i Sundsvall till Öppet Hus.

Temat är ”När jag blir äldre”.  Representanter från både Hälsocentralen och kommunen finns på plats.

Dr Maria Lindström föreläser om artros och cancer 13.30, och Annika Dahlqvist pratar om hur du behåller en god hälsa på ålderns dar, kl 14.30.
Du får också möjlighet att prova på seniorgympa och senioryoga.

När jag pratar om faktorer för äldres hälsa kommer jag att ta upp hur jag anser att man kan äta för att få bästa möjliga hälsa.

 

Comments

 1. 1

  Vilket bra och viktigt tema! Jag håller föreläsningar i kost för det friska åldrandet och kan verkligen konstatera att det inte är så många som satsar på den gruppen.

 2. 2
  F d anhörig säger

  Hoppas att det kommer många politiker och kommunala tjänstemän, just dom som upphandlar maten till äldre på äldreboenden. Säkert berörs även många, som bor hemma, och får matleveranser via något boende.

 3. 3

  Lycka till, det behövs bra information om mat och träning till de äldre, så de inte bara blir sittandes på kammaren med kaffe och smörgås…
  Ta med LCHF för seniorer, så får de se att det går att njuta av riktigt god mat även på ålderns höst 🙂

 4. 4

  Ja det måste bli ett fokus på mindre mängd kolhydrater för som det ser ut idag så riskerar man ju svälta ihjäl på ett äldreboende. Bort med pasta, ris och potatis är ett minimikrav.

 5. 5
  F d anhörig säger

  Dennis Skrev:

  Ja det måste bli ett fokus på mindre mängd kolhydrater för som det ser ut idag så riskerar man ju svälta ihjäl på ett äldreboende. Bort med pasta, ris och potatis är ett minimikrav.

  Det är sant Dennis. Maten är inte bara kolhydratrik, den är av dålig kvalité också. Inte heller är maten anpassad för diabetiker. ”Förrätten består av insulin”.

  Jag har under mina år som anhörig till äldre på äldreboende sett många tyna bort i form av undernäring. När det inte finns något fett kvar på kroppen så går musklerna åt.

 6. 6

  Lite OT – I går var det ”World diabetes day” och i Forbes kunde man läsa denna artikel – https://www.forbes.com/sites/johnlechleiter/2012/11/14/on-world-diabetes-day-the-paradox-of-diabetes-research/ , det är tråkigt att så lite fokus läggs på bättre kost.

 7. 7

  Jag tog fel på dag för det öppna huset annars hade jag definivt varit med på ett hörn.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa