LCHF – omtvistat men populärt

Artikel i Dt.se: LCHF – omtvistat men populärt.
Åsa Fredén som driver restaurang Viljan i Ludvika upptäckte att hennes diabetes blev bra när hon åt LCHF. Hon började servera en LCHF-rätt varje dag, och det har varit en lyckad satsning.

 

Comments

 1. 1

  Varför skriver de att LCHF är ensidigt? Om nu fiber skulle vara nyttigt så innehåller ju grönsaker en del fiber. Och så får man inte glömma att grissvål innehåller fiber (mums). Det lär vara en av de få källorna till fiber från animaliska livsmedel.

 2. 2
  Eva Lindberg säger

  Ja detta tröga livsmedelsverk…
  Har inte prövat fläsksvål… Om man har trög mage kan man också pröva med blötlagda psylliumfrön eller ta en matsked sesamfrö eller linfrö, dvs fettrika fröer. Att dricka varmt vatten med lite kallpressad kokosolja (ev. med lite citron) eller lite olivolja med citron är ytterligare knep. Man måste inte alls äta spannmålsfibrer – tvärtom – det kan bli värre med förstoppning – så var det för mig innan jag gick över till LCHF.

 3. 3

  Fattar inte varför detta fokus på fiber och fullkorn, som vi inte har det minsta nytta av. Likaså är det tråkigt att det skrivs att vissa mår dåligt (blir matta etc) av LCHF i stället för att tydligt tala om att många drabbas av övergångsbesvär som när man väl kommer i genom dessa och är keto-adapterad mår kanon. Nu menar jag inte att LCHF passar alla, men om många ger upp efter ett par veckor innan man kommit förbi övergångsproblemen så är det tråkigt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa