Sju år med lågkolhydratblogg

Det var 30/10 2005 som jag skrev mitt första inlägg i Passagen blogg.

Lars Erik Litsfeldt hade börjat blogga först och tyckte att jag också skulle börja.
Det var bara att följa anvisningarna på Passagen så var man igång.

Sen har mycket vatten runnit under broarna. Våren 2011 tröttnade jag på Passagen, främst var det reklamen som irriterade mig. På WordPress får jag ta in lite reklam som jag själv vill. Jag har bara gratisreklam i bloggmarginalen.

I bloggbytet tappade jag många besökare, men de som är intresserade har följt mig till den nya bloggen.
Fortfarande är min blogg den mest besökta av Passagens bloggar. Är det någon som förstår varför?

Det var under 2006 som jag började använda beteckningen LCHF.
20060915 är första gången jag hittar den i bloggen.

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  Du är hjältemodig, det är människor som du som gör skillnad! Jag läser din blogg dagligen.

 2. 2

  Läser också varje dag. Har läst Professor Görans senaste inlägg just nu och fått mig ett gott skratt.

 3. 3
  Eva Lindberg säger

  Läser också nästan varje dag. Du var en ”whistleblower” när det gäller kosten som sedan tusentals hakat på. Hade du en aning om att det kunde bli så? Är i alla fall mkt tacksam för att jag sedan 4 år mår mycket bättre…

 4. 4

  Jag läser stadigt i perioder, och har börjat nu igen eftersom jag nyligen startade på en ny kula med LCHF. Flytten till wordpress och den nya layouten är ett stort lyft!

 5. 5

  Annika!
  Jag har hängt med, dagligdags, sedan år 2006. Det jag vet om diabetes, kost och hälsa idag skulle jag önskat jag vetat för tio år sen, eller ännu hellre, längre tillbaka i tiden.

  Förtroendet för de statliga myndigheterna Livsmedelsverket och Läkemedelsverket har dalat i takt med min insikt och kunskap, som jag inhämtat på din blogg och i många andra sammanhang där du funnits. Nu vet jag vad en ”näringsminister” är! 😉

  Tack, kampen för folkhälsan fortsätter. Rätt mycket har ändock hänt, trots motståndet från den etablerade livsmedelsindustrins fuskmat och myndighetens fettsnåla tallriksmodell samt pillerindustrins diagnoser.

 6. 6

  Hejsan Annika och tack för att DU finns! Har ikväll lyssnat på ett föredrag av Sundberg om hans bok – ”Forskningsfusket” och det var förstås jättebra! 🙂

  Sickna Forskare det finns i vår värld där oftast ”penningarna” styr. Håller med Sundberg när han sa att det inte finns så många läkare som vågar visa ”hur det verkligen är” utan dom flesta följer ”Main Stream” och fastställda guidelins! Behövs läkare då egentligen, kan man undra??

  Stort tack Annika för det jobb du gjort, vilket du även fortsätter med! 🙂

 7. 7

  Grattis på sjuårsdagen Annika… du har startat en revolution!

 8. 8

  Bra jobbat Annika!! Jag följer din blogg regelbundet, alltid intressanta tankar och inlägg.
  Du har haft rätt ända från starten dessutom.

 9. 9

  Sju svåra år? Näe, knappast, men sju tuffa och lika roliga år kan jag gissa.
  Jag har följt din blogg sedan 2008 och i min tur påverkat många andra människor i synen på vår kost.
  I sju år har du spridit ringar på vattnet Annika, stora ringar som nu når långt utanför Sveriges gränser!

 10. 10

  Grattis till de första 7 åren!
  Är så glad att jag gick på din föreläsning i Östersund för 3½ år sen, annars hade jag aldrig mått så bra som jag gör idag.
  Lycka till med nästa 7 🙂

 11. 11

  Härliga, fantastiska, modiga Annika. Det är vi alla som ska tacka dig för ditt fantastiska arbete under sju år! Du har gjort mer för oss under dessa sju år än de flesta under en livstid. Tack för det!
  Tusen kramar!

 12. 12

  Det är verkligen viktigt med hälsobloggar, folk behöver en knuff i ryggen och tillgång till sån här information, jag gillar bloggen! Keep it up!

 13. 13
  F d anhörig till äldre säger

  Inom äldrevården vet man inget om kostbehandling av diabetiker, inte heller inom svensk universitetssjukhusvård! Där kan man bara ge insulininjektioner i mmol. Överallt är vården fettskrämd, däremot inte sockerskrämd. Till och med på dödsbädden kan sockerdropp ges till en diabetiker.

  Tack Annika för att du varit en ögonöppnare och spridit kunskap och hopp.

 14. 14
  Professor Göran säger

  Annika!

  Du håller stilen 🙂

  Inlägget från 2005 är fortfarande ”klockrent” i mina ögon.

  Grattis!

 15. 15

  Grattis på 7-årsdagen ! Bra kämpat..

 16. 16

  Grattis!

 17. 17

  Grattis på 7-årsjubileet. Har läst Din blogg sedan 2006, alltid läsvärd

 18. 18
  Gudrun P säger

  Då har jag varit med Dig från början!
  Tack för alla råd och fakta och samarbetet på Gysinge folkhögskola!

 19. 19

  Din insats (och uppoffring) är omätbar och kan inte beskrivas med ord.

 20. 20

  Jag är fortfarande Lekman, en gång var jag Novis, men mycket har jag lärt mig under dina bloggande år.

 21. 21

  Du är guld värd Annika!
  Besökte din föreläsning för 4 år sedan och det blev vändningen för familjen.
  Under dessa 4 år har LCHF spridits sakta men säkert i min hemkommun.
  Lycka till i fortsättningen!

 22. 22
  Erik Berglund säger

  Annika

  Grattis på 7-årsdagen!

  Har sedan hösten 2008 dagligen följt dina skriverier och har inte ångrat stunderna i ditt sällskap..

  .

 23. 23

  Grattis Annika, tuffa men viktiga år, det är alltid svårast att gå först, men det är också där äran är störst, och vi glömmer inte vad du gjort för oss. Förlorar man hälsan förlorar man allt, och det viktigaste för att upprätthålla en god hälsa är bra kost, motion och trivas så bra som möjligt med livet. Tycker även du gjort en bra insats gällande information om andra frågor ex vacciner. Fortsätt kämpa på, även om vi nu är många som dagligen sprider detta viktiga budskap…

 24. 24

  Jag är en av dem som blev inspirerad av dig på ett ganska tidigt stadium, och började med lågkolhydratkost. Fyra år på det femte, och jag mår bättre än någonsin! Inte en riktig förkylning på flera år! En vacker dag kommer din pionjärinsats att uppskattas efter förtjänst!
  Tack Annika!

 25. 25

  Hösten 2007 uppmärksammade jag dig i lokaltidningarna och tyckte att det onekligen verkade logiskt. Idéerna om att naturligt fett är nyttigt och att det är kolhydrater som orsakar sjukdomar och fetma. Tänkte att ja banne mig, hon har helt klart en poäng, den där Njurundaläkaren… 🙂

  Våren efter körde jag igång själv med LCHF. Och även om jag hade rätt höga förväntningar, efter allt jag hade läst, blev jag ändå förvånad över effekten.

 26. 26

  Tack Annika!
  Tack vare dig så mår jag och min fru fantastiskt bra sedan 4 år tillbaka.

 27. 27

  thank you, Annika, for all your efforts on popularisaton of LCHF. best regards from Croatia

 28. 28

  Grattis Annika

  Mycket bra jobbat !

  Jag avslutar varje dag med att läsa din blogg.

 29. 29

  Jag instämmer med ovanstående ovationer! Började okt -09 då jag kom över din pocket, och med en öppen inställning: ”man kan ju se vad som händer.” 30 års sockersug och 20 års blodsockersvängningar har ersatts av: Jag äter mat, blir mätt och sen är det bra. Läser just nu Brödberoende av William Davis – ruskig men bra läsning.

 30. 30
  Hanveden säger

  Har sedan augusti 2007 ätit enligt LCHF. Mår så bra på denna kost och slapp sötsuget efter 2 1/2 dag…

  Snart är det dags att fira att din metod att ta hand om sockersjuka och övervikt blev godkänd av Socialstyrelsen den 16 januari 2008. Kanske det är de två dietister som anmälde Dig som vi skall uppmärksamma för vad de gjort för LCHFs spridning.

  Det är många som kan tacka Dig för ett nytt bättre liv. Jag och min fru är två av dem…

  Med LCHF hälsningar B-) .

 31. 31
  ragnhild säger

  Norsk: Inn i granskauen – hvorfor måtte jeg finne lchf i et ukeblad via et intervju med deg.

  Hjernevaskede helseministre som dilter etter, bukker og nejer for mat- og legemiddelindustrier …. lar konsensus råde – får muligheten til å granske, men stikker heller hodet i sanden – mye mer komfortabelt.

  Hvor hadde jeg vært uten deg dr. Annika. Jo, jeg vet – i nettopp legemiddelindustriens klør – akkurat slik som så mange rundt meg er; Kreft, diabetes, hjerteproblemer, betennelsestilstander ….. Gud – så mye unødvendig lidelse – så alt for tidlig.

  Se opp – naturlig mat er alt som skal til. Lytt til bl.a. Annika lill 🙂 ….. Og det gikk rett hjem – förste dag 😯 – ja det var virkningen hos meg.

  Og siden har jeg vært her … snart 3 år – med pr. idag med høgt kolesterol (obs. resten av prøvene var fine). Kolestrolet tar jeg med knusende ro + leser Uffe Ravnskov 😉 . Var i skauen 2 timer idag – fikk opp pulsen noen ganger – frydet meg over en flott senhøstdag. Har fersk – avtale med legen om ”fysisk aktivitet” – og hold dere/meg fast – jeg jogget til og med – he, he. ALLE har godt av å røre på seg. Avtalen ble; 1 times tur/dag (5 dgr/uke), få opp pulsen … maximalt og min. 6 ganger pr. tur – fram til neste legebesøk om 6 uker (said the doctor) JO, jeg BET på – ble faktisk motivert. Har vært inaktiv lenge. I tillegg var han dansk 😉 og ville se hvordan fysisk akt. kunne påvirke kolesterolnivået. Han synes å ha en tro på det – snakket om ”cellenivå/kondri…. et ell. annet … ” . Vel, statiner er jeg immun overfor – 3 år med input herifra, samt at jeg ikke hører til strutsefamilien – ha, ha. …

  hm. så lite som skal til iblant – av motivasjon. Litt nysjerrig er jeg med – om litt intensiv 🙂 naturopplevelse/ ”bevegelse” inkl. lchf kan gjøre noe med kolesterolnivået … om ikke så er det bra som det er. Ja, hør på meg – noe hjernevasket jeg også?

  ”Hur kolesterolmyten hålla vid liv” Uffe Ravnskov

  Lchf – takk dr. Annika – og bl.a. for vår skyld – fortsett være deg, og fortsette ditt livsviktige arbeid.

 32. 32

  Vi är många som vet att vi utan tvivel skulle vara kroniskt upplagda eller bortkörda vid det har laget utan din hjälp och ditt mod att stå upp för vad förnuftet säger.
  Tack Annika!

 33. 33
  Affe i Skåne säger

  Följt din blogg minst sex år och bevistat två av dina föreläsningar här i Hässleholm. Du har varit en stor inspiratör på min hälsoförmedlingsresa. Tillsammans med Johanna Söderlund och senare Andreas Eenfeldt har du hela tiden förmedlat kunskap på ett lättförståeligt sätt. Säger TACK! och KEEP ON!

 34. 34

  Ingen tvekan om att dr Dahlqvist och LCHF är rätt och tallriksmodellen fel. Med hjälp av er alla kostbloggare kan sjuka bli friskare. Tänk så mycket bättre det har blivit: smöret, helmjölk, helyogurt, gräddfil, ÄGG finns i våra kylskåp. Ut har en massa pulver, E-nummer, hel- o halvfabrikat och socker åkt.

 35. 35
  Annika Dahlqvist säger

  Tack för alla vänliga och uppmuntrande kommentarer! Jag kommer att fortsätta att blogga om LCHF så länge jag orkar och får ha hälsan.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa